Pytania przeróżne (TMNF)
Pytania przeróżne (TMNF)
Kiedy gram w TMNF przez sieć to po lewej stronie mam pokazane moje mjejsce w grze (np. 4/25), a pod tym czasami pokazuje się takie dziwne oko - co ono oznacza 
Pytania przeróżne (TMNF)
to oznacza ze ktos podglada cie jak jezdzisz
ps.ale nie zasmiecaj forum tylko lepiej o takie coś pytaj na servach
ps.ale nie zasmiecaj forum tylko lepiej o takie coś pytaj na servach

- Captain Jack Sparrow
- Gangsta Mapper
Pytania przeróżne (TMNF)
nie chce zaśmiecac forum beznadziejnymi pytaniami, takie jak to, które zaraz zadam
, więc załatwię to tutaj. Pytanie brzmi: Czy tylko mi nie działa tmnforever.tm-exchange.com od jakichś dobrych 5 dni, czy jakiś problem jest ze stronką i nikt nie mo że na nią wejść( najbardziej zastanawiający jest fakt, że nie ma żadnego komunikkatu na temat problemu, tak jak kiedyś było przez parę dni, a jest teraz napisane tylko "Internet Explorer nie może wyswietliś strony")...
- Captain Jack Sparrow
- Gangsta Mapper
Pytania przeróżne (TMNF)
hmm.. szkoda.. Mam nadzieje, że wkrótce zacznie działać
-
piotrek_s89
- Samochodowy prawiczek
Pytania przeróżne (TMNF)
Mam pytanie małe. Pytałem ludzi w grze, ale jak narazie nikt mi na to nie odpowiedział. Grając online jestem 'nieklasyfikowany'. Dlaczego? Jak narazie tylko raz mi się zdażyło, że normalnie mnie klasyfikował i dodawał punkty..
Pytania przeróżne (TMNF)
lader się trochę psuje poczekaj chwile z dzień mozee kilka ale nie powinno to trwac wiekow 

Pytania przeróżne (TMNF)
Mam dręczące mnie pytanie: Jak chcę stworzyć serwer to wyskakuje mi info; Podobno korzystasz z sieci prywatnej sprubuj przekonfigurować NATa bo jak nie inni gracze z internetu nie będą mogli dolonczyć - czy coś w tym rodzaju. Chodziłem po forach na tej stronie, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi
(gdzieniegdzie pisało żebym skontaktował się z adminem sieci --> jak to zrobić i po co
)
z góry dx za pomoc
z góry dx za pomoc
Pytania przeróżne (TMNF)
Niewiem, dla mnie brzmi to tak : "Z góry DirectX za pomoc." -.-
Pytania przeróżne (TMNF)
chodzi o dzięks, tylko że to jest w największym skrócie (chyba)
[ Dodano 03 Maj 2008, 21:56 ]
Dzięki za linka
[ Dodano 03 Maj 2008, 22:09 ]
następne pytanie: co mam zrobić kiedy nie mogę nakleić na wóz, bolid żadnej naklejki ani napisu? Mogę tylko zmienić lakier samochodu. O co biega?
proszę o pomoc...
[ Dodano 03 Maj 2008, 21:56 ]
Dzięki za linka
[ Dodano 03 Maj 2008, 22:09 ]
następne pytanie: co mam zrobić kiedy nie mogę nakleić na wóz, bolid żadnej naklejki ani napisu? Mogę tylko zmienić lakier samochodu. O co biega?
proszę o pomoc...
Pytania przeróżne (TMNF)
Jak wchodzisz w edytor to malowanie masz karoseri (rys. 1 ) Musisz tylko kliknac w np. ta palete (rys. 4 ) w naklejki (rys.3) Tam sobie wybierasz co chesz i już.oczywiście po prawej stronie masz kolory co chyba wiesz

Last edited by Gobis on 04 May 2008, 17:42, edited 1 time in total.
Pytania przeróżne (TMNF)
Ale ja wiem jak się to wszystko robi, bo miałem TM:ESWC
, tylko że w TM:NF jak klikam na naklejkę i chcę "nakleić" ją na wóz to nie ma jej potem na nim. Nawet napisu nie mogę nanieść na karoserie. Mogę tylko w całości wóz na jeden kolor pomalować.
[ Dodano 04 Maj 2008, 12:34 ]
proszę o pomoc jeżeli ktoś wie w czym jest problem
[ Dodano 04 Maj 2008, 12:34 ]
proszę o pomoc jeżeli ktoś wie w czym jest problem
Pytania przeróżne (TMNF)
może masz przezroczystosc na maxa?
Pytania przeróżne (TMNF)
To ja zadam kolejne pytanie, które mnie nurtuje od pewnego czasu gdy zaglądam na TMNF, mianowicie, gdzie mogę przeczytać, dowiedzieć się na temat kolorowania i "upiększania" nicku. Ludzie stosują różne metody, podkreślania pogrubiania, zmiany czcionki. FunnyNick nie jest pełno zakresowy w tej sytuacji. Czy ktoś mógłby podać wszystkie konfiguracje bądź dać odnośnik do nich?:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pytania przeróżne (TMNF)
tylko i wyłącznie tablica znaków windowsa (Start>Programy>Akcesoria>Narzędzia systemowe>Tablica znaków)
niestety nie wszystkie znaki są rozpoznawane przez tmn(f) ale to już musisz sprawdzić sam które działają, a które nie.
Pogrubianie $b przed nickiem
Podkreślenie $U przed nickiem
Kursywa (pochylenie) $i przed nickiem
poza tym w katalogu z TMN (nie wiem jak z tmnf) był plik color.txt czy jakoś tak
jego zawartość:
niestety nie wszystkie znaki są rozpoznawane przez tmn(f) ale to już musisz sprawdzić sam które działają, a które nie.
Pogrubianie $b przed nickiem
Kursywa (pochylenie) $i przed nickiem
poza tym w katalogu z TMN (nie wiem jak z tmnf) był plik color.txt czy jakoś tak
jego zawartość:
Code: Select all
User's guide for text formatting
Use the following strings to give a particular style to your nicknames/Game names:
$000 ŕ $fff: color
$i: italic
$s: shadowed
$w: wide spacing
$n: narrow spacing
$m: normal setting
$g: default color
$z: reset all
$$: ta write a "$"
For the color: the 3 caracters after the $ are 16 values going from 0 to f (0123456789abcdef). The first caracter represents the red color, the second green and the third blue.
Here are some color examples:
$000: black
$f00: red
$0f0: green
$00f: blue
$ff0: yellow
$f80: orange
$f0f: pink
$0ff: light blue
$888: grey
$fff: white
For example, to write "The Boss" with "The" in italic and "Boss" in large red, you should type:
$iThe $z$w$f00Boss- Captain Jack Sparrow
- Gangsta Mapper
Pytania przeróżne (TMNF)
pierwsze widzę, by była możliwość pogrubienia i podkreślenia...Face wrote: Pogrubianie $b przed nickiem