Mi również wytłumaczono jak to powinno "niby" być wszystko za co bardzo dziekuje Jakubowi i reszcie, a teraz przestawie moje odczucia towarzyszące temu co usłyszałem...
Odnosnie kwalifikacji wszystko jest wpożadku jak najbardziej, co do czasu tez będzie go wystarczająco dużo aby się zaden noobek przypadkiem nie wkradł w miejsce dobrego gracza.
Co do półfinału mozemy miec wszyscy mieszane odczucia bo rzecz jasna jak napisał Jakub wychodzi tylko po 1 zawodniku z kazdej grupy do finału.. może się oczywiście zdarzyć ze w 1 grupie może być paru naprawdę prO ( przykładowo Hack i Lech i automatycznie 1 z nich już nie może być w finale)
Ale czasy z TA decyduja o ustawieniu w grupach czyli jaka rada jaka się nasuwa to być jak najwyzej
Niewątpliwie byłby lepiej aby powstało wiecej grup i wieksza liczba graczy uczestniczyła w finale. No ale i tak nie jest źle.
Odnośnie finału nie podoba mi się to ze ta ten "3" zawodnik co wygrał grupe nie ma szansy startowac w finale tylko jest na najnizszym miejscu podium... Z tego co wiem to nie jest mozliwe przeprowadzenie finału w 3 osoby gdyz na scenie jest tylko 2 miejsca...
Ogólnie rzecz biorąc ten układ nie krzywdzi bezposrdnio zawodników wiec nie ma źle, zawsze mogło być gorzej, nigdy nie da się nic doskonale wysmyslic... Najwazniejsze jest to ze faza grupowa i finał gramy w trybie rounds...
pamiętajcie ze to jest tylko "prognoza" wcale tak nie musi być. Wszystko się jeszcze może zmienic.