Lan Party - Elbląg 2008
Lan Party - Elbląg 2008
Jak już rozmawiacie o swoich problemach to ja powiem że jestem leworęczny ;E
Lan Party - Elbląg 2008
Polać muDziwię się, że propagujecie prawie wyłącznie gry, w których krew się leje i pukawki strzelają. Nie mam nic przeciwko tym grom - absolutnie. Wydaje mi się jednak, że Trackmania jest doskonałą alternatywą dla innych, którzy stronią od brutalnych gier.
EDIT : Ja też "r" nie wymawiam xd
Lan Party - Elbląg 2008
Maciek wrote:Polać mu

;P
Lan Party - Elbląg 2008
Jam tez mańkut :FKingze wrote:Jak już rozmawiacie o swoich problemach to ja powiem że jestem leworęczny ;E

Lan Party - Elbląg 2008
chyba wypadnie na to, że 30% sceny jest leworęczna, a 40% nie mówi "r";D to dopiero reprezentacyjna grupa ludności;D
a co do "wspierania radami aktualnych" komentatorów to przecież nikt nie broni tym właśnie komentatorom zasięgnięcia opinii czy też pomocy w czystej postaci od właśnie graczy tmn, przecież nikt nie odmówił by dla panów prowadzących ESWC Poznań powiedzenia o co be, tylko nie wszyscy z nich chcą wiedzieć, poznać i dobrze komentować tmn bo przecież tmn to "śmieszna gra".
a co do "wspierania radami aktualnych" komentatorów to przecież nikt nie broni tym właśnie komentatorom zasięgnięcia opinii czy też pomocy w czystej postaci od właśnie graczy tmn, przecież nikt nie odmówił by dla panów prowadzących ESWC Poznań powiedzenia o co be, tylko nie wszyscy z nich chcą wiedzieć, poznać i dobrze komentować tmn bo przecież tmn to "śmieszna gra".
Lan Party - Elbląg 2008
ja tam jestem praworęczny i mówie r 
Lan Party - Elbląg 2008
... a 90% to spamerzy :Fchybeck wrote:chyba wypadnie na to, że 30% sceny jest leworęczna, a 40% nie mówi "r";D to dopiero reprezentacyjna grupa ludności;D
Lan Party - Elbląg 2008
Za każdy kolejny spam będzie nagroda ;]
- KonradM
- Doświadczony driver
Lan Party - Elbląg 2008
Spoko, doskonale sobie z tego zdaję sprawę.Konrad nie obrażaj się, ale komentarz na ESWC to był taki śmiech, że szok. Jak można przywalić takiego paszteta jak: 'O! A to gra sama dodaje punkty. Ale fajnie! ' . Raczej nie brzmi to zbyt profesjonalnie.
Ból TM w HSTV jest w zasadzie tylko jeden - nie mamy komentatorów.
Owszem, w HSTV jest dużo CS 1.6, COD4 i innych "strzelanek", ponieważ do ich komentowania mamy po kilka osób, co pozwala nam pokazywać te gry możliwie jak najczęściej. W Warszawie mamy praktycznie tylko Raka, który zresztą ostatnie kilka miesięcy spędził nad ksiązkami (matury, matury) przez co TM nie było prawie w ogóle. Plus jest jednak taki, że w Elblągu z tego co wiem Raku się pojawi, i to specjalnie aby komentować TM
Reasumując: jak byśmy mieli lepszych komentatorów w Warszawie (i analogicznie większą ich ilość niż 1), TM było by znacznie częściej, a i profesjonalizm relacji poszybował by do góry. Ale niestety (nawiązuję tutaj do ESWC) nie ma co się spodziewać profesjonalnego komentarza TM od gracza i komentatora.... Quake III - widział on bowiem tą grę pewnie pierwszy raz w życiu, a ponieważ nie było nikogo innego pod ręką (mam tu na myśli Raka, w sobotę wieczorem był offline) postanowiliśmy prowadzić relacje głównie pod osoby które tej sceny nie znają - scenowcy i tak będą widzieli co się dzieje, a "casual gamers" mogą się dzięki temu tą grą zainteresować, dzięki czemu nasza scena może się jeszcze szybciej rozwijać.
Btw. ma ktoś kontakt do Wiadpa?
www.hstv.pl - We are all the same, players in the game.
Lan Party - Elbląg 2008
a nie mozecie dac mozliwosci komentowania "zdalnego" w czasie meczów? tzn. ze np. jakub komentuje przez mikrofon u siebie a wy puszczacie jego komentarz
coś na ksztalt relacji pilkarskich ze inni sa w studiu a inni komentuje mecze
coś na ksztalt relacji pilkarskich ze inni sa w studiu a inni komentuje mecze
- KonradM
- Doświadczony driver
Lan Party - Elbląg 2008
Niestety, nie ma takiej technicznej możliwości.
Nie ta technologia nadawania, nie ten sprzęt, nie ten software, nie te łącza
Nie ta technologia nadawania, nie ten sprzęt, nie ten software, nie te łącza
Lan Party - Elbląg 2008
jakby wszystko nie te;/ jak mawia mój wujek, biednemu to i szynka w piach;/
Lan Party - Elbląg 2008
Ja mam taką propozycję dla HSTV. Chcecie pokazywać trackmanię, to co stoi na przeszkodzie. Po co komentator? Owszem, jak jest to super, ale jak nie ma to wystarczy " leworęczny"
operator komputera aby pokazywać obraz z gry na serwerze. Macie przecież swój serwer HeadShot.pl - więc co stoi na przeszkodzie. Sporo czasu Wasza telewizja puszcza materiały archiwalne, albo jest tylko obraz ze studia
. Wyznaczcie w ramówce na dany dzień, że np. w stałych godzinach o 18.00-19.00 jest pokazywany obraz z serwera trackmanii. Do tego puszczacie fajną muzę, a "jednoręki bandyta"(czyt. ktokolwiek z obsługi studia) popijając coca-colę myszkuje na specu pokazując przejazdy czołowych graczy. Niepotrzebny koment. Owszem na meczach to co innego, ale tak - po co?
Na dodatek, aby uatrakcyjnić przekaz wystarczy co jakiś czas zmieniać trasy na serwerze (powiedzmy - raz w tygodniu) i dawać na zmianę: raz techy, raz customy, to znów lole, speedy itd. Przyciągnie to z pewnością graczy na Wasz serwer. Dajcie reklamę w komentarzu na serwerze: jesteś na wizji w HSTV.
Myślę, że naprawdę wiele nie trzeba, a można fajnie pokazać i rozpropagować tą grę.
Ups, ale się rozpisałem
.
A może Konrad załóż osobny temat na tym forum z propozycjami dla Waszej telewizji.
Pozdrawiam.
P.S. A wracając do samego komentowania, to pamiętam audycje radiowe z udziałem Wiadpa i chyba raz Nawiasa, i nie przypuszcam by musieli oni być obecni w studio. Nie wiem, może się mylę, ale być może jest jakiś sposób na zdalny komentarz - może Skype, albo TS ?
Na dodatek, aby uatrakcyjnić przekaz wystarczy co jakiś czas zmieniać trasy na serwerze (powiedzmy - raz w tygodniu) i dawać na zmianę: raz techy, raz customy, to znów lole, speedy itd. Przyciągnie to z pewnością graczy na Wasz serwer. Dajcie reklamę w komentarzu na serwerze: jesteś na wizji w HSTV.
Myślę, że naprawdę wiele nie trzeba, a można fajnie pokazać i rozpropagować tą grę.
Ups, ale się rozpisałem
A może Konrad załóż osobny temat na tym forum z propozycjami dla Waszej telewizji.
Pozdrawiam.
P.S. A wracając do samego komentowania, to pamiętam audycje radiowe z udziałem Wiadpa i chyba raz Nawiasa, i nie przypuszcam by musieli oni być obecni w studio. Nie wiem, może się mylę, ale być może jest jakiś sposób na zdalny komentarz - może Skype, albo TS ?
Last edited by Jurek on 25 June 2008, 22:50, edited 2 times in total.
Lan Party - Elbląg 2008
hmm no tak ale gra na serwerach z mapami jakimis typu Nadeo, Mini czy coś to jest czysty 4fun i nawet mega pr0 często walą w bandy, próbując zrobić jak najlepszy czas. Ponadto nie starają się tak.
Mecze natomiast to widowisko

Lan Party - Elbląg 2008
Zgadzam się, ale od czegoś trzeba zacząć. Sama relacja z meczu to mógłby być deser, a pokazywanie samej gry w różnych jej odmianach mogłoby zachęcić wielu ludzi do spróbowania. Ja przyznam, że z chęcią bym zaglądał na kanał hstv.pl wiedząc, że o stałych porach zobaczę relację z serwera, a tak po prostu wcale tam nie zaglądam, bo nie ma tam w tej chwili nic, co by mnie interesowało.Coof wrote:hmm no tak ale gra na serwerach z mapami jakimis typu Nadeo, Mini czy coś to jest czysty 4fun i nawet mega pr0 często walą w bandy, próbując zrobić jak najlepszy czas. Ponadto nie starają się tak.
Lan Party - Elbląg 2008
Konrad, mój znajomy chodzi do klasy z jednym z komentatorów (członków ekipy?) HSTV. Co ciekawe - jest on z Rzeszowa, a HSTV zwraca mu koszty dojazdu.
Mam do Ciebie pytanie - czy istnieje możliwość "zatrudnienia" przez was komentatorów spoza Warszawy, przynajmniej na jakieś specjalne okazje?
Mam do Ciebie pytanie - czy istnieje możliwość "zatrudnienia" przez was komentatorów spoza Warszawy, przynajmniej na jakieś specjalne okazje?
"I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless
Christopher McCandless
- KonradM
- Doświadczony driver
Lan Party - Elbląg 2008
Próbowaliśmy realizować podobne przedsięwzięcia na innych scenach, jednak efekt był piorunująco... nudny. Interaktywność przede wszystkimJa mam taką propozycję dla HSTV. Chcecie pokazywać trackmanię, to co stoi na przeszkodzie. Po co komentator? Owszem, jak jest to super, ale jak nie ma to wystarczy " leworęczny" Very Happy operator komputera aby pokazywać obraz z gry na serwerze. Macie przecież swój serwer HeadShot.pl - więc co stoi na przeszkodzie. Sporo czasu Wasza telewizja puszcza materiały archiwalne, albo jest tylko obraz ze studia Crying or Very sad . Wyznaczcie w ramówce na dany dzień, że np. w stałych godzinach o 18.00-19.00 jest pokazywany obraz z serwera trackmanii. Do tego puszczacie fajną muzę, a "jednoręki bandyta"(czyt. ktokolwiek z obsługi studia) popijając coca-colę myszkuje na specu pokazując przejazdy czołowych graczy. Niepotrzebny koment. Owszem na meczach to co innego, ale tak - po co?
Audycje radiowe można realizować z domu, ale audycje wideo już niestety nie. Typ streamingu jakiego używamy takie coś skutecznie uniemożliwia.P.S. A wracając do samego komentowania, to pamiętam audycje radiowe z udziałem Wiadpa i chyba raz Nawiasa, i nie przypuszcam by musieli oni być obecni w studio. Nie wiem, może się mylę, ale być może jest jakiś sposób na zdalny komentarz - może Skype, albo TS ?
Z pewnością chodzi Ci o poncza - naszego grafika. Owszem, jeśli z nami na większe turnieje gamingowe, ale w roli grafika/złota_rączka a nie komentatora.Konrad, mój znajomy chodzi do klasy z jednym z komentatorów (członków ekipy?) HSTV. Co ciekawe - jest on z Rzeszowa, a HSTV zwraca mu koszty dojazdu.
Tutaj sytuacja się nieco komplikuje. Nikt bez doświadczenia w komentowaniu nie będzie dobrym komentatorem, a tylko na takich nam na lanach zależy. Tutaj niestety się koło zamyka. Warto jednak dodać, że wiele osób "pracujących" w studio dojeżdza z miejscowości bliżej (ja - Grodzisk Mazowiecki) lub dalej (Łódź) po kilka razy w tygodniu do studia aby coś zmajstrować. Dla chcącego nic trudnego, koszta dojazdów tylko czasami są zabójczeMam do Ciebie pytanie - czy istnieje możliwość "zatrudnienia" przez was komentatorów spoza Warszawy, przynajmniej na jakieś specjalne okazje?
Aaaaaaaa, zdaje się że na dniach w HSTV będzie mecz PGS vs TCW, widziałem zapowiedź na forum redakcyjnym, jak Raku potwierdzi to będziemy mieli wieczór z TMN@HSTV:)
[ Dodano 26 Cze 2008, 0:14 ]
Miało być "jeździ" a nie "jeśli" - nie ma to jak edytowanie posta w trakcie jego pistania
Lan Party - Elbląg 2008
Ale z trackmanią nie próbowaliście. Nie zapominajmy, że w tej grze jest czat - ludzie na serwerze sami tworzą klimat. Do tego dajecie fajną muzę i jest git. Są setki fantastycznych tras do pokazania - wystarczy pobuszować na TMX i załadować na serwer. Ktoś kto nie grał w trackmanię nigdy ich nie zobaczy, bo i gdzie, ale w takich "luźnych" godzinach wartoby przełączyć kanał na HSTV.pl, by pooglądać nowe customy i zmagania ludzi z czasem w ich pokonywaniu. No i posłuchać plotek na czacieKonradM wrote: Próbowaliśmy realizować podobne przedsięwzięcia na innych scenach, jednak efekt był piorunująco... nudny. Interaktywność przede wszystkim![]()
P.S. Fajnie, że coś ruszacie z tym pokazywaniem meczów.
Lan Party - Elbląg 2008
co do pomysłu Jurka to można by było w tych godzinach założyć hasło na server i dać wybrańcom żeby trzymać jakiś poziom tych relacji^^ a sam pomysł wydaje mi się bardzo dobry.
Lan Party - Elbląg 2008
co do samego lana, płatność do 27 włącznie ?
dzisiaj mogę nie zdążyć, jestem w robocie i dopiero mi się przypomniało ;/
dzisiaj mogę nie zdążyć, jestem w robocie i dopiero mi się przypomniało ;/