Rankig zespołów TM

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
Emsi
Jeździ konno

...

Post by Emsi »

Ale Kazachstan tez może zabłysnąć na MŚ. Drużyn jest trochę więcej niż 15 (choć w dziale "druzyny" jest ich ponad 200 :D). Ale może macie racje, choć 2 drużyny więcej na PLs mogły by być :D
seboes
Doświadczony driver

Rankig zespołów TM

Post by seboes »

Evo tylko w ostatniej pl6 nie było 2 ligi (chyba) , wiec może to się zmieni
W SWIETOKRZYSKIM TYLKO KSZO!!!!!!!!!!!
Emsi
Jeździ konno

...

Post by Emsi »

Wiem wiem,oczywiście ze nie było, nie wiem czemu zamiast "PL" napisałem "PL6",ale już poprawiłem. Chodziło mi ogólnie o ligę PL, a nie konkretnie o Pl6.
Lox
Moderator

Rankig zespołów TM

Post by Lox »

IMO wystarczyło by rozszerzenie PL7 na 8 zespołów, co nie jest niemożliwe do zrealizowania. Wystarczyło by tylko trochę dobrej woli organizatorów :P
mor_olo
RoKsTaR

Rankig zespołów TM

Post by mor_olo »

Nie prównujcie się do reprezentacji Bangladeszu w piłce nożnej...

Oni istnieja od 1974 roku, maja pieniądze, całe zarządy, mnostwo graczy którzy mogą wystąpic na każdym tureniju, sponsorów itd. ... wiadomo ze jak oni się gdzies zglosza to przyjda i zagrają i NIE ZREZYGNUJĄ!. Najpierw pograjcie sobie takie 1 dniowe turnieje i ustabilizujcie sklad.

Co myślę o udziale 2 ligi w PL ?
Jak Wix ma czas i ochote to niech robi, z tego co wiem chce zeby PL było liga elitarną do której może każdy się dostać, ale grają tylko drużyny z wysokim skillem.
*... i wszystko jasne.
RaDuS
Lubi ostrą jazdę

Rankig zespołów TM

Post by RaDuS »

ja mam taki pomysl, by zrobić ranking ale na zasadzie takiej zglosily by się druzyny i graly miedzy soba mecze (coś w stylu fify) za zwyciestwo 3pkt ale nie tak zeby caly czas z jedna drużyna grać, zrobiono by limit meczów np w miesiacu 3 mecze mozna rozegrac itd pomysl mozna rozwinac jeszcze;p
Image
;) ~FM~ just ~FM~ hate it or love it^^
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Rankig zespołów TM

Post by Jakub »

PiceK wrote:Dobra, tylko pytanie po co tak naprawdę organizować takie coś???
Np jakoś FIFA nie organizuje osobnych mistrzostw świata dla np. iranu czy bangladeszu.
zorganizujcie się, co za problem.
przeciez PL tez jest organizowane przez graczy drużyn lepszych.
PITMaN
Pirat drogowy

Rankig zespołów TM

Post by PITMaN »

Wy tu proponujecie modernizacje odnośnie rozgrywek drużynowych które spaliły się w przedbiegach albo były klapą, czemu nie, fajnie że 2 liga daje zajęcie, słabszym zespołom (trzeba się oduczyć 'klanom') tyle że 2 liga była olewaną klasą rozgrywkową, bo teaMy które nie dostaly się do ekstraklasy jeździły tylko już dla czystej rozgrywki, nie biorąc na poważnie całego przedsięwzięcia, albo po prostu takie teamy się rezygnowały z dalszego udziału w rozgrywkach z powodów w różnych kategoriach, a bo to kolega se poszedł do tamtego team'u, a bo to kogoś nie ma, albo nie ma czasu. Nie chce was do niczego zniechęcać, i się musze teraz pochwalić ale pomysł 2 Ligii narodził się w mojej makówce jak pamiętam zdarzenia na scenie, no ale sam jestem świadkiem co się dzieje....
A co do tej klasyfikacji zespołów, no to kolega IrRed już chyba wspomniał jak to w praktyce się odbywa, na chwile obecną TMNF jest prostą rozrywką, i nic nie trzyma gracza w zespole, może w każdej chwili sobie pójść do innego zespołu, albo zrezygnować z grania, bo nie brał tego wszystkiego na poważnie, ktoś coś tutaj musi? pójdzie sobie i jemu to lotto co się z tym stanie, i tak m. in. się właśnie rozpadają podróbki zespołów które mimo wszystko istnieją, jeden klan (przepraszam, team) się powstanie na czyjeś widzimisie, jutro się rozpadnie i na czym ma się opierać ten cały interes z klasyfikacją generalną ala FIFA? Gdyby coś takiego miałoby powstać, każdy zespół miałby pewne obowiązki, musiałby nałożyć na gracza pewien przymus, a przynajmniej mieć jakąś gwarancje, że nie odejdzie na własne życzenie i nie będzie olewał swoich obowiązków wobec zespołu...sorry ale taka jest prawda, team to musiałaby być organizacja,a jak już coś się robi z przymusu, to to już nie jest zabawa....
Image
Image
Image
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Rankig zespołów TM

Post by Scooter Fox »

Dodam od siebie, że taki ranking dałoby się zrobić, gdyby istniał jakiś serwis, który przechowywałby wiarygodne dane o istniejących zespołach i wynikach ich meczów. Ponadto zespoły powinny grać możliwie jak najczęściej, by ranking był w miarę wiarygodny (odpowiednio często grane mecze byłyby wymogiem koniecznym do bycia uwzględnionym w klasyfikacji). Można by wtedy użyć np. jakiejś zmodyfikowanej wersji rankingu Elo, używanego m.in. przez Międzynarodową Federację Szachową. Ranking danego zespołu byłby wiarygodny tak na oko po ok. 20-30 meczach, zatem na wyniki trzeba by było trochę poczekać.

Samo stworzenie formuły liczącej punkty rankingowe na podstawie wyników meczów nie jest trudne. Problemami są m.in. rotacja w składach zespołów i samych zespołów, zaangażowanie itd., ale byłby to chyba najłatwiejszy sposób na stworzenie rankingu bez tworzenia jakiejś organizacji narzucającej zrzeszonym w niej drużynom wszystkie terminy i przeciwników. Jaka jest szansa wprowadzenia tego u nas, każdy może dopowiedzieć sobie sam.
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Rankig zespołów TM

Post by Maciuś »

Albo ranking a'la FIVB, czyli punkty przyznawane za turnieje ;) Ale myślę, że to nie ma sensu póki co :) Za mało turniejów drużynowych jest, nie mówie w tym sensie że ma być więcej, tylko ogólnie, że to by nie wypaliło :)
Wix
Pirat drogowy

Rankig zespołów TM

Post by Wix »

ile razy mogę mówić, że JA nie zrobię 2 ligi pl6. Ewentualnie będzie coś pod nazwa amator series, choć tez nei jestem pewien i nie wiem czy rownolegle z pl7
Image
Maxer
Lubi ostrą jazdę

Rankig zespołów TM

Post by Maxer »

spokojnie, poczekamy do pl7.

Emsi : to zorganizujcie sobie wlasnie lige, dla tych "gorszych" teamów i zobaczycie na jakim jesteście poziomie.

2 liga w PL ? taki pomysl już był chyba w pl5, i slabo wypalila ta "2 liga"
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Rankig zespołów TM

Post by Kinguś »

2 liga w PL5 nie była taka zła,tak że może to nie jest głupi pomysł,ale już raz się nie przyjoł...
Image
Adaś
Zaczyna szaleć na ulicach

Rankig zespołów TM

Post by Adaś »

poproście adminów esl bądz gb o dodanie ligi 5v5 bądz 4v4 i nie będzie problemu sprawiedliwy ranking bo PL# to turniej raz na rok tak to by była poważna liga
Image

mister kratka z browarkiem
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Rankig zespołów TM

Post by Jakub »

kiszonka wrote:poproście adminów esl bądz gb o dodanie ligi 5v5 bądz 4v4 i nie będzie problemu sprawiedliwy ranking bo PL# to turniej raz na rok tak to by była poważna liga
minelo PL6. tmn istnieje 2,5 lat, wiec ile co rok?
aha i jeszcze pytanie, jak twoim zdaniem wyszla 2. liga w PL5?
Szampon
Doświadczony driver

Rankig zespołów TM

Post by Szampon »

dobra no to skoro drugiej ligi nie będzie to co z tym pomysłem, żeby pierwszą ligę powiększyć do 8 zespołów ?
Lox
Moderator

Rankig zespołów TM

Post by Lox »

W sumie to i tak wiadomo, że te dwa dodatkowe miejsca zajęły by P4G i CV... :lol:
Szampon
Doświadczony driver

Rankig zespołów TM

Post by Szampon »

może tak może nie ;p

ja wam mówie, że evo będzie czarnym koniem
DiabloS_CRB
Pirat drogowy

Rankig zespołów TM

Post by DiabloS_CRB »

ja bym dał do pozostałej dwójki P4G i PoXików :-D wprawdzie muszą jeszcze duuuużo się nauczyć ale powinni zdążyć do PL7 ;-)
Image
Image
Image
kalfu
Doświadczony driver

Rankig zespołów TM

Post by kalfu »

a może najlepiej by zorganizowac pl6 2 liga teraz (lub w tym czasie :P)
oczywiście ja nei zajme się organizacja bo każdy wiedzial jak było w tym turnieju moim :P
Image
Image
Image
Locked

Return to “Turnieje”