Oto, jak Diav3l argumentuje swoją decyzję: Na moją decyzję wpłynęło parę rzeczy. Jedną z nich jest chęć dalszego rozwijania się, grania z najlepszymi. Oczywiście FF.X-Fi to również mocny team, jednak PGS to moim zdaniem zespół, który daje większe szanse rozwoju. Przykro mi, że opuszczam Fear Factory, że opuszczam ludzi których zdążyłem poznać i bardzo polubić. Trzymam za was kciuki na STC, jednocześnie ciesze się, że od teraz mogę reprezentować barwy PGS-u. Miło mi również, że zostałem ciepło przyjęty przez graczy PGS-u.
A co na to lider D-Link PGS? Jakub powiedział, że ostatnio właśnie szukaliśmy jeszcze jednego gracza, który miałby być dużym wzmocnieniem, no i mam tego, którego chciałem. Diav3l zdobył 3. i 4. miejsce w tegorocznym ESWC i myślę, że u nas będzie zdobywał kolejne sukcesy. Życzymy więc powodzenia wzmocnionemu składowi PGS-u w najbliższych rozgrywkach, między innymi wspomnianym już Stadium Team Championship. Specjalnie na tę okazję "zespół ninjy" reprezentować będzie także miś koala, znaczy ten... Panda, czyli dawny gracz [POL], Niemiec Gmicha
Info by Lokash