1st map by Devik

Stworzone przez was trasy, skiny, filmiki i inne
Post Reply
Devik
Samochodowy prawiczek

1st map by Devik

Post by Devik »

http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... 88059#auto

Moja pierwsza trasa. Co tu dużo pisać, sprawdźcie i oceńcie ;) Pozdrawiam!
D.E.V.I.K - Desultory Essence Vengeance Intrusion Killers
Image
Sebik
Gangsta Mapper

1st map by Devik

Post by Sebik »

!&$%
Trasa, jak na pierwszą nawet dobra. Nie będę nie rozpiywał:
:D dobra jak na pierwszą trasę, (tzn. nie w stylu Ripa :) )
:( brak MT (na dwóch trasach!),
:( za pierwszym razem zaliczyłem Wrong Way,
:? Wallride
:) Reszta może być
Ocena: 3/5
Wniosek:
:arrow: rób bardziej przejżyste trasy (żeby można było ją przejechać za 1-szym lub 2-gim razem),
:arrow: Naucz się używać MT!

:!: Znajmość Media Trackera nie jest obowięzkiem dla każdego Mapmakera, ale jest u mnie mile widziana :wink:

Normalnie byłbym dał 2/5 ale jak na pierwszą trasę...
Last edited by Sebik on 02 January 2007, 19:06, edited 5 times in total.
ADIo
Zaczyna szaleć na ulicach

1st map by Devik

Post by ADIo »

Trasa jest bardzo średnia, ale nie zła jak na pierwszą. Bardzo podoba mi się pierwszy skok i loop, ale potem jest gożej. Nagle jest dzira, potem słupki, skok i znowu dziura. Potem gdy się pojedzie w lewo, jest wrong way. Dlaczego nie ma żadnego ostrzeżenia :?: Następnie po wallride'dzie jest za duża luka. Potem na tym dużym loopie nie wiem jak jechać, ale jakoś przejechałem, tylko trochę niechlujnie :P . Pod koniec duży skok. Samochód, gdy wyskakuje obraca się i potem jest dachowanie no i dużo słupków na końcu i dziura.

Sprostowując:
Na początku można by dać chociaż jeden słupek, żeby nie wystarczyło jechać do przodu.
Warto by było zastosować zmianę kamery przed loop'em w MT, chyba, że nie umiesz.
Potem trzeba wykasować dziurę i słupki.
Następnie zakręt w lewo.
Między walride'em, a rampą zmniejsz lukę.
Zrobić loopa tak, żeby wiadomo było od razu co i jak.
Na wyskoku wykasować zniekształcenie, żeby samochód się nie obracał.
Potem usunąć na końcu wszystkie słupki, dziury itp.
Zeo
nawro

1st map by Devik

Post by Zeo »

Ja też się wypowiem. Po "opowiadaniu" o trasie i daniu oceny od tego momentu będę też dawał krótkie podsumowania na plus i minus.

A więc trasa raczej typowa jak na pierwszą. Nie zachwyca zbytnio, ale ma i niedopracowania i szczególne chwile. Nie próbuj rozpoczynać trasy od skoku, w którym trzeba hamować, TrackManiacy są przyzwyczajeni do PF Startów (starty, na których wystarczy trzymać klawisz strzałki w górę by jechać dalej). Później ta pętla, no ja w jednej w swoich tras też umieściłem podobną, ale sądzę że ta jest łatwiejsza, przyjemniejsza i lepiej zaplanowana. Ale potem... eh te pułapy, słupy... i dołożyć do tego nierówności na drodze... Ale potem, wybór drogi, moim zdaniem dobry pomysł, udowodnił, że nie zawsze wygodniejsza droga jest dobra. No i ten wallride, no również dość ciekawy, chociaż trudny, nie widziałem nigdy rozgałęzienia ścianki w takim stylu. No i ta luka pomiędzy wallridem a rampą jest zdecydowanie za duża. Później ten zeskok też jest mało udany, lepiej umieszczać skoki, na których się nie skręca, no i na widoczną drogę. Późniejsza kombinacja pętli była niezła, mam gdzieś jak dobrze pokonałem ostatnią pętlę w kombinacji, ciągle było nieźle. No i meta... o co chodzi z tymi kawałkami drogi? No i znowu pułapy, za bardzo trzeba zwalniać żeby ukończyć tę trasę. Nie ma MediaTrackera, może to i nawet dobrze, bo krew mnie zalewa jak w trasie jakiegoś nowicjusza w robieniu tras widzę jakieś zbędne, żałosne, nieefektowne tekściki typu "We have a problem" i kamery "Orbital". Nazwa trasy jest jak najbardziej na miejscu. :lol:

Moja ocena : 51/100% (musisz się jeszcze trochę postarać)

Podsumowanie na plus : Cóż, niełatwo opanować technikę robienia ciekawych pętli i wallride'ów już za pierwszym razem.

Podsumowanie na minus : Chyba wiem, kto robił trasy do Verizon Tournamenta. :P
Image
Image
Devik
Samochodowy prawiczek

1st map by Devik

Post by Devik »

Dzięki wielkie za szczere odpowiedzi, postaram się poprawić, po za tym nie kumam nadal tego MT a co do walllride każdy go chwali, a ja nie wiem co w nim takiego ;p
D.E.V.I.K - Desultory Essence Vengeance Intrusion Killers
Image
R1p
Lubi ostrą jazdę

1st map by Devik

Post by R1p »

Przez grzecznośc trasy nie ocenie :)
ADIo
Zaczyna szaleć na ulicach

1st map by Devik

Post by ADIo »

Devik wrote:Dzięki wielkie za szczere odpowiedzi, postaram się poprawić, po za tym nie kumam nadal tego MT a co do walllride każdy go chwali, a ja nie wiem co w nim takiego ;p
W MT wystarczy się nauczyć zmian kamer. To wystarczy. Bo jak tego nie ma, to może wyjść na minus, a bez intra outra i różnych bajerów trasa i tak może być grywalna.

"a co do walllride każdy go chwali". To znaczy kto :?: :P

Wiem, że odpowiadam na starego posta, ale co tam :wink: .
Post Reply

Return to “Trasy, Skiny, Filmy, Mody”