.
.
Jakub hmmm... piłka to co innego tam mają kontrakty , klub dostaje kasę za zawodników i klub im płaci ... nie ma co porównywać gier komputerowych do piłki nożnej (pod tym względem...) :>
.
Słuchajcie ludzie...
Przeciez każdy ma rozum i wie czego chce... jeżeli mu jest dobrze w klanie to go nie opuści. a zeby grabic ludzi innym teamom to samemu trzeba do czegoś dojsc..
Pamietam na poczatkach TCW jakub mi proponował parę razy aby doszedł do POL (pamietasz wyłudzaczu Ty mój ? :* ) Gadał do mnie 4h na TSie jednej nocy.
Jak widac zostałem przy swoim i ze swoimi ludźmi się bardzo ciesze bo praktycznie z niczego wyszło coś!
Kto wie co by było jakbym wtedy poszedł do POL , może TCW/ Phantom to byłaby już dawno przeszłośc...
Swoich których się szanuje się poprostu nie zostawia
Przeciez każdy ma rozum i wie czego chce... jeżeli mu jest dobrze w klanie to go nie opuści. a zeby grabic ludzi innym teamom to samemu trzeba do czegoś dojsc..
Pamietam na poczatkach TCW jakub mi proponował parę razy aby doszedł do POL (pamietasz wyłudzaczu Ty mój ? :* ) Gadał do mnie 4h na TSie jednej nocy.
Jak widac zostałem przy swoim i ze swoimi ludźmi się bardzo ciesze bo praktycznie z niczego wyszło coś!
Kto wie co by było jakbym wtedy poszedł do POL , może TCW/ Phantom to byłaby już dawno przeszłośc...
Swoich których się szanuje się poprostu nie zostawia

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
.
Jaruś chciałbym żeby większość sceny miała takie poglądy 
a kinga pisałem przecież że pod względem "transferów"
a kinga pisałem przecież że pod względem "transferów"
.
ale fantomami komercha tez rzadzi Jarek! Ty tez jesteś już ten zUy, jakikolwiek bys nie był, bo jesteś w multiklasnie, gdzie jest tylko mamona i mamona! coraz mniej czasu na normalna rozrywke, nolifowanie skutkuje czym? wyżywaniem się na swoich uczniach i dawaniem im pal za dobrze wykokane zadanie...
.
Sory Ajemik, ale ten temat jest nie za mądry jak na Twoje standardy.
My nigdy nikomu nie podkradaliśmy zawodników. Każdy kto u nas jest chciał przyjść do drużyny, a co bardziej ciekawskim powiem, że wszyscy nasi gracze doszli do nas kiedy nawet nie wiedzieliśmy, że dołączymy do organizacji e-sportowej.
Co do wszystkich przeciwników MG :
Powiem tylko: spróbujcie, jako liderzy zespołów, zapewnić swoim graczom ( bez pieniędzy od sponsorów ) takie warunki, aby mogli na równi konkurować z najlepszymi ( chociażby w Polsce ) . Jeśli dacie radę to zdejmę kapelusz, pochylę głowę i serdecznie pogratuluje i wtedy, taka osoba będzie mi mogła powiedzieć, że jestem ch** bo wciągnąłem swój team do MG. Nasza drużyna pojechała na ESWC całkowicie finansując sobie wyjazd, a także koszulki z WŁASNYCH kieszeni. Spaliśmy w domu u Baserka ( :* Bjacz ), Baserek razem z Fabą był genialnym organizatorem i świetnie się nami zaopiekował w Poznaniu, ale przez to nie mógł praktycznie brać udziału w turnieju, więc kto jak kto, ale możemy powiedzieć co nieco o tym ile taki wyjazd kosztuje pieniędzy i poświęceń. MG są po to by gracze mogli myśleć o tym co mają robić - czyli o graniu. Jeśli ktoś bez żadnego konkretnego powodu rzuca ścierwo na organizacje e-sportowe to powinien się zastanowić : "Co ja k**wa wiem o e-sporcie?! " I tyle. Pozdro dla malkontentów.
My nigdy nikomu nie podkradaliśmy zawodników. Każdy kto u nas jest chciał przyjść do drużyny, a co bardziej ciekawskim powiem, że wszyscy nasi gracze doszli do nas kiedy nawet nie wiedzieliśmy, że dołączymy do organizacji e-sportowej.
Co do wszystkich przeciwników MG :
Powiem tylko: spróbujcie, jako liderzy zespołów, zapewnić swoim graczom ( bez pieniędzy od sponsorów ) takie warunki, aby mogli na równi konkurować z najlepszymi ( chociażby w Polsce ) . Jeśli dacie radę to zdejmę kapelusz, pochylę głowę i serdecznie pogratuluje i wtedy, taka osoba będzie mi mogła powiedzieć, że jestem ch** bo wciągnąłem swój team do MG. Nasza drużyna pojechała na ESWC całkowicie finansując sobie wyjazd, a także koszulki z WŁASNYCH kieszeni. Spaliśmy w domu u Baserka ( :* Bjacz ), Baserek razem z Fabą był genialnym organizatorem i świetnie się nami zaopiekował w Poznaniu, ale przez to nie mógł praktycznie brać udziału w turnieju, więc kto jak kto, ale możemy powiedzieć co nieco o tym ile taki wyjazd kosztuje pieniędzy i poświęceń. MG są po to by gracze mogli myśleć o tym co mają robić - czyli o graniu. Jeśli ktoś bez żadnego konkretnego powodu rzuca ścierwo na organizacje e-sportowe to powinien się zastanowić : "Co ja k**wa wiem o e-sporcie?! " I tyle. Pozdro dla malkontentów.

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
.
to nie koniecznie chodzi o MG -.- chodzi o te pr0 elo teamy...
Re: .
... jak to nie o MG ?! ...iAm wrote:Multigamingi śmierdzą, komercha nimi rządzi. Dziękuję.

.
chyba iam to źle ujął albo nie wie że sam w tak owym jest 
edit: on czasami miewa odchyły , prawda ? :*
edit: on czasami miewa odchyły , prawda ? :*
.
Leję na to, czy interesuje Was wszystkich to, co chciałem napisać, ale widocznie jest to pozbawione jakiegokolwiek sensu. Z tego, co zauważyłem, wielu uważa tak jak ja... Jakub, jeśli dałeś przykład piłkarski, to ja Ci piłkarskim przykładem odpowiem. Gerrard siedzi w Liverpool od początku, chcieli go wyciągnąć do Barcelony, Realu, Manchesteru... nic go nie ruszy, także Twój tekst był cokolwiek nieistotny.
Red, jak możesz uważać, że ten temat jest poniżej mojego poziomu? Przecież to nieistotne, kto go napisał, ważny jest temat. Może uważasz, że jestem za głupi czy za mało wiem na ten temat, żeby się wypowiadać, ale, tak jak powyżej, nie strój zdobi człowieka. Ty, jako inteligencja sceny, nie zauważasz błahostek toczących ten parowóz zwany Polską Sceną Trackmanii... Pokusiłbym się o stwierdzenie paru faktów, dlaczego napisałem taki, a nie inny temat, ale nie chcę obrażać osób, którzy mają u mnie wielki szacunek zagwarantowany po wsze czasy przez to, co zrobili i co z pewnościa jeszcze zrobią...
Red, jak możesz uważać, że ten temat jest poniżej mojego poziomu? Przecież to nieistotne, kto go napisał, ważny jest temat. Może uważasz, że jestem za głupi czy za mało wiem na ten temat, żeby się wypowiadać, ale, tak jak powyżej, nie strój zdobi człowieka. Ty, jako inteligencja sceny, nie zauważasz błahostek toczących ten parowóz zwany Polską Sceną Trackmanii... Pokusiłbym się o stwierdzenie paru faktów, dlaczego napisałem taki, a nie inny temat, ale nie chcę obrażać osób, którzy mają u mnie wielki szacunek zagwarantowany po wsze czasy przez to, co zrobili i co z pewnościa jeszcze zrobią...
.
Nie widzę po prostu żadnego argumentu, który byłby powodem Twojego stwierdzenia. Jeśli takiego nie dasz, nic dziwnego, że nie rozumiemy o co chodzi. Lojalność : oczywiście, że to rozumiem, bo defacto jest ona dla mnie jedną z najważniejszych cech ludzkich. Uważam Cię za bardzo mądrą osobę, dlatego zdziwił mnie szyderczy wydźwięk Twoich słów, stąd stwierdzenie o poziomie tematu.
Pobudziłeś dysputę, więc albo poprzyj swoją tezę argumentami, które miałeś na myśli, albo dalszy ciąg tego tematu nie ma sensu. Przykro mi, ale tak to widzę.
Pobudziłeś dysputę, więc albo poprzyj swoją tezę argumentami, które miałeś na myśli, albo dalszy ciąg tego tematu nie ma sensu. Przykro mi, ale tak to widzę.

.
Nie chciałem przykładów podawać, bo zaraz urażę kogoś, ale okej, zmusiłeś mnie Red do tego. Kilka osób? Metex, Diav, Paweł, Hektor. Wszyscy odeszli do, nie oszukujmy się, lepszych drużyn. Czemu? Bo renoma, bo fakt bycia w drużynie złożonej z pro elo graczy i siedzenie na ławie jest fajniejsze, niż granie w pierwszej drużynie np. KD, xx czy innych? Nie sądzę. Pogoń za sławą, by mieć inny, mniej dostępny kolor czy literki w tagu jest na tak wysokim poziomie, większym niż skill zawodnika. Nie gadam, że osoby wymienione w tym poście są słabe i nie dadzą sobie rady, ale po co? Tym sposobem osłabiliście inny zespoły, które na Was, Panowie, liczyli... Kolejny przykład, dajmy na to, odchodzi z drużyny YYY 3 zawodników czołowych do teamów renomowanych Y, Z i X. Te trzy drużyny są wzmocnione, a YYY nie ma kim teraz jeździć, po czym się rozpada. Dobrze dla sceny? Nie sądzę. Ale ciagle wszyscy ględzą o tym, by zrobić coś dla naszej sceny (czy bardziej sceny komercji i braku lojalności), więc, apeluję: albo skończcie chrzanić, że wszystko dla "dobra sceny", albo faktycznie zróbcie coś dla niej i dajcie szansę innym.
Red, napisałem to specjalnie dla Ciebie, mam nadzieję, że ta odpowiedź powinna Cię usatysfakcjonować.
Red, napisałem to specjalnie dla Ciebie, mam nadzieję, że ta odpowiedź powinna Cię usatysfakcjonować.
.
Ale w takim razie Twoje słowa z powyższego posta nijak się maja do MG. To kwestia indywidualna zawodników. To samo było kiedy na scenie było #p~S, POL i GT. Też gracze chcieli grać 'z tagami' najlepszych drużyn, więc nie było żadnej 'komerchy' . Poza tym to jest dosyć naturalna w każdym sporcie/e-sporcie rzecz, czy tego chcesz czy nie. Jeśli już jesteśmy przy tym temacie który poruszyłeś to bardzo dziwi mnie, że KD mając w czasie PL6 w składzie Pawła, Hektora i Flagga nie zaszli wyżej. Przecież to była paka na miarę co najmniej podium. Nie zgodzisz się ?! A jednak wszyscy odeszli . Pytanie brzmi 'dlaczego ?' . Ja nie mam zamiaru tutaj się mądrzyć na ten temat, ale nic nie dzieje się bez przyczyny.

.
Iam i ty się później dziwisz, że mam do Ciebie jakieś problemy. Nie chciałem się tu wypowiadać bo mógłbym kogoś niepotrzebnie obrazić. Ale tak jakby zmusiłeś mnie do tego Każdy ma inne zdanie, ale ty musiałeś taki temat założyć, żeby? Właśnie tego nie wiem i nie obchodzi mnie to zbytnio, ale nie powinieneś w nim pisać kompletnych bzdur na mój temat.
Myślisz też, że przeszedłem dla tagu? Żeby wchodzić na serwer i mówić ,,Patrzcie jestem z pgs-u, ale jestem fajny nie?"
Jak byś nie zauważył to paweł jest chyba teraz najbardziej starającym się zawodnikiem który jest zawsze na czas przygotowany. I wcale nie siedzi na ,,ławie" tylko jest podstawowym zawodnikiem. Jednym z lepszych w teamie i w kraju. Ja jak mam czas na trening to jak byś nie wiedział też gram, a nie jestem rezerwowym.
Trackmania to tylko gra, a ty iam piszesz tu takie rzeczy jak bym miał np. wziąć rozwód z żoną i zostawić dzieci, albo gdybym prowadził firme i wyrzucił wszystkich pracowników bo taki mam grymas. Bądź zdradził przyjaciół, albo ... itd. Bez sensu.
Zawiodłem się.
Skąd ty możesz wiedzieć dlaczego zmieniłem zespół? Powiedz mi skąd. Skoro tak uważasz jak napisałeś to ok twoja sprawa, ale nie powinieneś tego pisać na forum. Powiem ci że w pgsie mogłem być dużo wcześniej bo jakub mi to jeszcze przed ESWC proponował. Właśnie, nie przekonywał tylko proponował. A dlaczego odszedłem? To już moja sprawa i nie powinna nikogo interesować.iAm wrote: Wszyscy odeszli do, nie oszukujmy się, lepszych drużyn. Czemu? Bo renoma, bo fakt bycia w drużynie złożonej z pro elo graczy i siedzenie na ławie jest fajniejsze, niż granie w pierwszej drużynie np. KD, xx czy innych? Nie sądzę. Pogoń za sławą, by mieć inny, mniej dostępny kolor czy literki w tagu jest na tak wysokim poziomie, większym niż skill zawodnika.
Myślisz też, że przeszedłem dla tagu? Żeby wchodzić na serwer i mówić ,,Patrzcie jestem z pgs-u, ale jestem fajny nie?"
Jak byś nie zauważył to paweł jest chyba teraz najbardziej starającym się zawodnikiem który jest zawsze na czas przygotowany. I wcale nie siedzi na ,,ławie" tylko jest podstawowym zawodnikiem. Jednym z lepszych w teamie i w kraju. Ja jak mam czas na trening to jak byś nie wiedział też gram, a nie jestem rezerwowym.
Trackmania to tylko gra, a ty iam piszesz tu takie rzeczy jak bym miał np. wziąć rozwód z żoną i zostawić dzieci, albo gdybym prowadził firme i wyrzucił wszystkich pracowników bo taki mam grymas. Bądź zdradził przyjaciół, albo ... itd. Bez sensu.
Zawiodłem się.

.
Przepraszam Wszystkich, że Was obraziłem. Przepraszam, że ajem siew ogóle odzywa. Najlepiej wpierdolcie mi bana na tmpl, bo zawsze jakieś głupie teksty rzucam. To się potem dziwię tylko, że Red pisze, że wydaję się mądrym gościem, skoro piszę durne teksty. Pozdro dla Wszystkich, których obraziłem i jeszcze raz przepraszam.
PS: Gadałem, że nie chcę podawać przykładów, i patrzcie Państwo: od razu Diav się wkurwił, dzięki.
PS: Gadałem, że nie chcę podawać przykładów, i patrzcie Państwo: od razu Diav się wkurwił, dzięki.