Mini liga TMU !

Dyskusje o komercyjnej wersji TrackManii
Wally
Team Poland

Mini liga TMU !

Post by Wally »

Tak sobie mysle... TMU ma już troszke graczy w Polsce, a poziom niestety nie jest jeszcze wysoki :( Bo nie każdy znał wszystkie wersje. Wiec może by stworzyc coś w stylu GC4, tylko ze dla samych Polakow?
Bylaby po 1 LATWEJ mapie na każde srodowisko.
Mecze sa 1vs1 i na ich rozegranie będą np 2 tygodnie, a dalej już play offy...
Mecze mozna bez problemu rozgrywac poprzez hamachi bo 1vs1 to lacza tak nie zamula.
jeżeli zebraloby się chociaż z 8 graczy z Polski chętnych na taka lige? Termin rozgrywania meczow jest dowolny mozna nawet zagrac wsyztsklie jednego dnia, byleby zmiescic się w ramach czasowych (2 - 3 tygodnie).
Mysle ze to podniesie zdecydowanie poziom Polskich graczy w TMU, slabszym pozwoli się nauczyc od najlepszych jak jeździć na każdym srodowisku.
Mapy bylyby po 45sek okolo ale bez zadnych bardzo trudnych sekcji itd, po prostu dosc latwa droga, zeby ci poczatkujacy się nauczyli wszystkiego, nie taka prostota jak np trasy F1, ale tez nie przesadyzmy.

Czy byliby chętni na taka lige?????
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Sk84funPrzemo
Zaczyna szaleć na ulicach

Mini liga TMU !

Post by Sk84funPrzemo »

J ajestem chcętny :mrgreen:
Image
Image
mor_olo
RoKsTaR

Mini liga TMU !

Post by mor_olo »

No nienajglupszy pomysl.
Ja z checia wezme udzial mogę tez się zajac organizacja.
Jako ze graczy nei będzie dużo będzie to typowy funcup.
Proponuje w taki sposob
w piatek popoludniu wybieramy mapki po 1 dla kazdego srodowiska.
Najlepiej takie malopopularne, ale zarazem fajne ;).
i umawiamy się na jedna porę w sobote mysle ze wiekszych problemow nie będzie zwlaszcza przy malej liczbie graczy.

Gramy po kolei na wszystkich mapkach systemem Rounds do 31 pkt. 2WU na kazdej mapce. 2 najlepszych graczy gra w finale.

Final na tych samych mapkach.
gracz A odrzuca 1 mapke potem gracz B 2mapki nastepnie A jedna. Zostaja trzy mapki na których graja do 5.

Raz na 2tygodnie mozemy sobie pograc ;) .
*... i wszystko jasne.
czatowiec_POL
Doświadczony driver

Mini liga TMU !

Post by czatowiec_POL »

jestemza bo zamierzam kupić TMU ,a chiałbym do jakiejś ligi nalerzeć
Image
Image
Image
Image
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Mini liga TMU !

Post by Gobis »

Ja tez się pisze :D choć tak naprawdę oprocz stadium nic mi dobrze nie lezy na TMU :? Dlatego zawsze jeżdżę na serwerach z trackami stadium :D Sprobowac zawsze mozna :wink: Czatowiec przeczytaj dokładnie post Wallego i go zrozum chlopie.
DRIVER811
Samochodowy prawiczek

Dobre

Post by DRIVER811 »

Jestem za :mrgreen: I pisze się na to!!!
MISI
Pirat drogowy

Mini liga TMU !

Post by MISI »

MISI też się dopisuje ^^
Image
ImageImage
Wally
Team Poland

Mini liga TMU !

Post by Wally »

no tylko sa male problemy :D Bo w 1 dzień ja wiem czy tak warto? lepiej może porzadnie przetrenowac mapy i rozlazyc mecze 1vs 1 na 2 tygle... bo tak w sobote znikad to trudno mi znalezc czas, tymbardziej w godzinach niewieczornych, a poza tym mam problem czesto z dostaniem się do kompa (rodzenstwo.....) wiec, no nie wiem jak chciecie :)
Image

mor_olo
RoKsTaR

Mini liga TMU !

Post by mor_olo »

No to mi się wydaje ze puchar przyjmie jakiś spontaniczny wymiar raczej, wiec nie ma sensu robić jakiś 2miesiecznych turniejow.
Postaramy się tak ustalic pore zawodow zeby każdy chetny mogl wziasc udzial.
Po pierwsze chętni poki co są:
Wally
mor_olo
Sk84funPrzemo
MISI
DRIVER811
[K&D]GOBIS
Szopek

W piatek będzie trzeba wybrac jakieś mapy nad tym się jeszcze zastanowie ale zapewne jakieś 0;50-1:10 czasowo w miare latwe wyscigowe ;).
W sobote zagramy rozgrywki grupowe:
A w wypadku gdy pojawi się 1-5 graczy gramy na jednym serverze
B w wypadku gdy pojawi się 6-12 graczy gramy na dwoch serverach
C w wypadku gdy pojawi się 12-24 graczy gramy na czterech serverach.
w niedziele FINAŁ
A osoby ktore zajely 1,2 miejsce w fazie grupowej graja w finale 3,4 w meczu o 3 miejsce
B osoby ktore zajely 1,2 miejsce w fazie grupowej graja w półfinale potem finał i mecz o 3 miejsce
C osoby ktore zajely 1 miejsce w fazie grupowej graja w półfinale potem finał i mecz o 3 miejsce

Zeby ustalic odpowiednia pore w sobote zastosuje system odrzucen :)
takie eliminacje moga potrwac powiedzmy z 1h-2h zakładajac najgorszy wariant gramy po 2h.
proponuje pory
*10-12
*12-14
*14-16
*16-18
*18-20
*20-22

Kazdego zawodnika który chce wziasc udzial proszę o wyslanie do mnie Prywatnej wiadomosci(kliknij w PW pod tym postem ;)) z pora która wam nieodpowiada.
W piatek razem z podaniem map podam pore która zostala najrzadziej odrzucona, o tej porze zagramy.

EDIT: Dodam jeszcze ze takie zawody odbywalyby się co tydzien (3razy w miesiacu)i zawsze w ostatni weekend miesiaca byloby podsumowanie.
Za wygrana w cotygodniowym pucharze: 10pkt
za 2 miejsce: 6pkt
za 3 miejsce: 4pkt
za udział : 1pkt
Z tego wyliczylo by się 4 najlepszych graczy ktorzy wzieli by udzial w comiesiecznym finale finałów.:)
*... i wszystko jasne.
czatowiec_POL
Doświadczony driver

Mini liga TMU !

Post by czatowiec_POL »

A ja to co :?: Też jestem chetny :!:
Image
Image
Image
Image
mor_olo
RoKsTaR

Mini liga TMU !

Post by mor_olo »

fakt ;)
Ale to i tak niewazne, bo jelsi chcesz grać to poprostu będziesz musial się zjawic o odpowiedniej porze w sobote, jeśli chcesz brac udzial w wyborze tej pory to wyslij Private Message
*... i wszystko jasne.
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Mini liga TMU !

Post by Gobis »

Jak dla mnie to pora nie ma wiekszego znaczenia ale to musi być dopiero po 15 :? Inaczej jestem w pracy lub będę spal jak teraz po nocy :D Jeszcze jedna sprawa.Jak będziemy grać ? Gramy poprzez siec czy hamachi?Nigdy nie korzystalem z hamachi i nie wiem czy sobie z tym poradze :lol:
szopek
Lubi ostrą jazdę

Mini liga TMU !

Post by szopek »

poradzisz Gobis na bank , to jest jak konstrukcja cepa :)

mmnie niestety nie będzie w ten weekend ;( ani na PITMC ani na tym mini-turnieju załuje bardzo :) no ale cóż Hokej to moje życie i nie zrezygnuje z tego a jak to już wiad kiedyś napisał są w życiu wazniejsze rzeczy niz TrackMania ...

pozdro0 :)
wiadp1
Pirat drogowy

Mini liga TMU !

Post by wiadp1 »

szopinski_pl wrote:... a jak to już wiad kiedyś napisał są w życiu wazniejsze rzeczy niz TrackMania ...
Kiedy ja to napisałem ?
Chyba byłem pijany :)

Swoją drogą dobry pomysł z tym turniejem. Służe pomocą przy stronce jakby była potrzeba :)
szopek
Lubi ostrą jazdę

Mini liga TMU !

Post by szopek »

to było chyba przed meczem z HUN w NC2 gdzie hack coś tam pisał ze nie zdarzył na mecz bo się autem rozbił z kims tam :D i napisałes własnie ze sa wazniejsze rzeczy niz TrackMania :)
Zeo
nawro

Mini liga TMU !

Post by Zeo »

wiadp1 wrote:Kiedy ja to napisałem ?
Chyba byłem pijany :)
Nie pij, nie pal i tak umrzesz. :lol:

A btw, wychwyciłem ten post
wiadp1 wrote:Hack ważne, że nikomu się nic nie stało. Są ważniejsze rzeczy niż TrackMania
ale nie dla mnie ;)

A co do samej ligi to ja już nie wiem... czy nie za dużo tych polskich turniejów? :)
Image
Image
wiadp1
Pirat drogowy

Mini liga TMU !

Post by wiadp1 »

Dla TMU to raczej wiele nie organizujemy :)
Zeo
nawro

Mini liga TMU !

Post by Zeo »

No ale jednak trochę to dziwne. Dopiero zaczynasz grać w TMU i zbierać miedziaki, a tu już jakiś turniej :!: Przecież są tu ludzie, którzy chcą jeszcze zobaczyć możliwości TMU, przypomnieć starsze środowiska i jazdę na nich. Moim zdaniem powinniśmy ludziom dać trochę czasu zanim trafią się jakieś mistrzostwa.

Jak dla mnie jakby miał już się zorganizować jakiś polski turniej w TMU, to myślę, że odpowiednią datą będzie początek maja. Tak tylko sądzę.
Image
Image
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Mini liga TMU !

Post by Gobis »

Nawro masz racje :D Przynajmniej będzie wiecej chętnych a nie jak obecnie tylko 5 :? może lepiej się tak spotkac w gronie i razem pojeździć :?: Sam nie wiem :? Jak dla mnie może być i turniej tylko ze nas jeszcze bardzo mało a co za tym idzie chyba mniejsze emocje :?
Wally
Team Poland

Mini liga TMU !

Post by Wally »

ja podsunalem ten pomysl ze wzgledu na slaba znajomosc innych srodowisk przez wieli graczy (w tym mnie). I jeżeli jezdzilbym z mor_olo w trybie rounds to bym widzial gdzie robię bledy itd i bym zaczynal się już uczyc lepiej jeździć bo na niektore srodowiska po prostu patentu kompletnie nie mam (zwlaszcza na island) :P
Image

Post Reply

Return to “TrackMania United Forever”