PL jest w rękach sceny, w niczyich innych. Nie piszcie o tym jak o czyjejś własności.maziarz wrote:A więc PL zostaje w rękach TMPLkto jest za tym?
Newsy z polskiej sceny TMNF

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Nie wszyscy podchodzą na poważnie do TMa, a ci którzy podchodzą są na tej stronie i w pewien sposób tworzą tą społeczność. Warto też zaznaczyć, że tmpl nie jest zamknięte i zaprasza wszystkich nowych graczyyo_oo wrote: i wy mówicie i społeczności jakieś.... do czego wy zmierzacie?
Społeczność tmpl...... no super a ja sądzilam ze TM jest gra darmową i dla wszystkich.... a tu nagle społeczność tmpl....
Co uważasz za właściwą społeczność TrackMani?yo_oo wrote: smutne i egoistyczne podejście do gry...i tu się różnimy najbardziej.
Ja robiłam, robię i będę robić coś dla wszystkich. I tak naprawdę.... wy to może 10% społeczności (tej właściwej) TrackManii.
Ludzi którzy raz w nią zagrali czy takkich, którzy lubią w nią grać i grają regularnie? Jeśli tych drógich to tu jest obstawiam że od 85% do 95%, a jeśli masz na myśli grupe pierwszą to powwodzenia życzę...
Egh... Turniej mini techów był fajny, inne wasze turnieje słyszałem, że też. Róbcie turnieje bo czym ich więcej tym lepiej, ale twórzcie własne turnieje, a nie niewiedząc na temat prawie nic podbieracie inne.yo_oo wrote: Myślę, że znajdą się chętni do turniejów organizowanych na tmpolska. I nie mam zamiaru przychodzić tu i pytać się Was o zgodę czy terminy na zrobienie rozgrywek. Chcecie wiedzieć? to przyjdziecie na tmpolska. Nie macie monopolu na nic tak naprawdę.
Ja powiedziałem, ża dobra strona i że bardzo ładnie wyszły te wiadomości o scenie, naprawdę ciekawie.yo_oo wrote: Możemy się sprzeczać i dyskutować, do czego nas to zaprowadzi?
Ilu z Was powiedziało: dobra, strona z informacjami.. robimy to PL7 , Kamila kiedy ruszamy?, my organizujemy i podamy ci wiadomości i szczegóły....
Z twoim podejściem powiem tak... Zbieram fundusze jutro startuje z F1 bo sezon się skończył i nikt nie może doczekać się kolejnego...(i nie chodzilo mi o gre...). Co ty na to?!
PL to najbardziej prestiżowy turniej drużynowy w Polsce, będzie w swoim czasie. Nigdy nie bralaś w nim udziału i chcesz go ot tak poprostu tworzyć...Wymyśl coś własnego...
dziękiyo_oo wrote: bawcie się miło
pozdrawiam serdecznie
Wszyscy są happy, że scena się rozwija i są nowe serwisy nt. TM. Ale jak masz swoją stronę to rób swoje turnieje.

poleci ostrzeżenie za spam!!kyzzn wrote:*Zieeeeeew...*
He he he ;p
No to chyba teraz moja kolej abym pojechał po wszystkich, nawet mi się tego już nie chce czytać bo to się zapętla i tak nie dochodzimy do czegoś nowego...
Pierwsza sprawa (wyjde na prO elo ale nie szkodzi), zobaczcie może na napisanie na tym forum 1 mojego posta, kiedy to było...
Niestety co mi się udało zauważyć, wiekszosc z nas tutaj pierdoli nie wiadomo o czym kompletnie nie mając o tym pojecia, co niektórzy k**wa mogą wiedziec o PL jeżeli w nim nie brali udziału, to takie suche gadanie.
Myśle że cześć z nas tutaj powinna się pierwsze wziąsć za gre aby coś sobą zaprezentować, potem dopiero wypowiadać się na ważne tematy, a nie wpierdalać się z brudnymi butami na perski dywan...
Ludziom się trochę pomyliły pojęcia, zamiast zaczynąć przygode z grą od dostkonalenia umiejetnosci to zaczynąja od napisania posta na forum... Zamiast siedzien na tym forum cały dzień zajmijscie się grą!
Ja napisałem na tym 1 posta dopiero wtedy gdy wiedziałem że mogę się wypowiedzieć i ludzie się bedą liczyli z moim zdaniem, ale niestety na to trzeba sobie zapracowac...
Co do samego PL, doceniam wkład Kamili w turnieje i bardzo ją szanuje... Zakłady na GB, rozpiska meczów itd miały być w celu promowania sceny. Niestety tmpolska nie przyczyni się do promowania tego turnieju z jednego wzgledu: ta strona jest nowa i nawet nikt obcy na nią nie spojrzy co wiecej nawet nikt o niej nie wie założe się że 50% graczy dalej nie wie o czym gadamy.
Ja bym chciał pl7 zobaczyc jednak na tmpl ale nie w stylu jak pl5,pl6 ale jeżeli ktos pamieta pl4... Na górze strony znajdowała się taka swietna zakładka poświecona tylko temu turniejowi. Tam wszystko było na miejscu, rozpiski meczów, komentarze, wywiady. dzięki czemu oddawało to jakiś klimat.
PL było zawsze turniejem scisle współpracującym z tmpl i tak powinno zostac bo został On stworzony własnie przez tych ludzi, którzy tutaj spedzili wiele czasu. Ten portal mimo iż zaspamowany ale jest tak jakby ich mały domem w tej grze... Niech oni się wypowiedzą,
Co do PITMC nie powiem ani słowa, bo nie byłem przy tym.. Dlatego jak ktos nie był przy PITMC lub zadnym PL niech się lepiej nie wypowiada...

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Jarecki,Kyzzn widocznie przessadziła z lampkami jej afrykańskiego wina,wybacz jej to :p
A co do konkretów które wyszły na przestrzeni ostatnich godzin,to ja jestem bardzo zaa takimi rozwiązaniamy!
A co do konkretów które wyszły na przestrzeni ostatnich godzin,to ja jestem bardzo zaa takimi rozwiązaniamy!
-
balaganmen
- Zaczyna szaleć na ulicach
Jaruś jesteś WIELKI!!!:] neich to kazyd sobeio przeczyta a jak nei zrozumial to przeczyta jeszcze raz i kolejny raz i kolejny az zrozumie ajak nei zrozumie..To niech idzie do mamy się spytac czemu go tak pokaralo:]Jarecki wrote:
Ludziom się trochę pomyliły pojęcia, zamiast zaczynąć przygode z grą od dostkonalenia umiejetnosci to zaczynąja od napisania posta na forum... Zamiast siedzien na tym forum cały dzień zajmijscie się grą!
Ja napisałem na tym 1 posta dopiero wtedy gdy wiedziałem że mogę się wypowiedzieć i ludzie się bedą liczyli z moim zdaniem, ale niestety na to trzeba sobie zapracowac...
(PRZEPRASZAM Za Spam ale musialem podkreslij waznosc tej wypowiedzi jarka) --->sam się czesto zastanawiam czy powinnienem cokolwiek pisać na tmpl:D
[\quote]Win'a wrote:Jarecki,Kyzzn widocznie przessadziła z lampkami jej afrykańskiego wina,wybacz jej to :p
ZAmknij swą jape jak nie masz nic waznego godneog uwagi do powiedzenia e-kozaku
A co do tematu to: Widze ze już powoli się wszystko wyjasnia i wszystko ładnie pięknie..JAk powinno być..... ale pytanie brzmi.. I CO dalej?...
Niestety ale pogadac tos e mozemy a pl sam się nie zrobi...
@red.. sory nie zauwazylem:D a to takie duze heh:D.. No ale takeigo newsa poswieconego tylko powstaniu tmplska to chyba nie było?
Newsy są genialne. Na coś takie dlugo czekalem i nareszcie coś takiego zostalo zrobione. Podoba mi się ze bierzecie pod uwagę wszystkie mecze (nawet sparingi) i w dodatku nie tylko drużyn z gornej polki. Fajnie tez ze dajecie zmiany w teamach bo narawde fajnie się to czyta
. A tak poza tym to jak psizecie ze ktos doszedl do jakiegoś teamu to prawdopodobnie odszedl z jakiegoś innego.
Btw. Skad bierzecie te wszystkie wyniki?? Na ESL jest ogromnie dużo szukania. Ze wam się chce to robić ;p
Btw. Skad bierzecie te wszystkie wyniki?? Na ESL jest ogromnie dużo szukania. Ze wam się chce to robić ;p
dzięki za miłą wypowiedź i to w temacie:)
newsa przygotował Scooter. Zrobił to super i mi jest strasznie miło ze właśnie zrobił to tak a nie inaczej. Kwintesencja informacji.
newsa przygotował Scooter. Zrobił to super i mi jest strasznie miło ze właśnie zrobił to tak a nie inaczej. Kwintesencja informacji.
Hm jaki rozwoj sceny? może nadal myslicie, ze "scena się preznie rozwija"?^^ Niestety, ale takie coś mialo miejsce może do czerwca, kiedy Forever wyszlo i się nia ludzie jarali... A promocja gry nie będzie na pewno organizowanie turniejow na mało komu znanej stronie i podawanie informacji o tych rozgrywkach... na serwerach gry (chyba jasne, ze ktos, kto siedzi na serwerze zna już gre, nie?).
Polish League - ostatnio się zajmowal tym Wix, być może ze czesciowo przez moje nalegania dostalo mu się co nieco od niektorych. parę dni temu sam go spytalem, czy nie moglby zrobić jakichś rozgrywek, zeby zajac nam czas w grudniu, styczniu, bo raczej nic dziac się nie będzie, odpowiedzial, ze pomysli...
Teraz yo_oo pisze, ze pytala Wixa o to, czy może na tmpolska organizowac PL7. Skoro Wix się zgodzil - OK, bo niby czemu sam Wix ma się meczyc i znow dostawac, bo coś tam mu nie wyszlo? Na dodatek widze, ze wszyscy maja znać mapy jeszcze przed rozpoczeciem turnieju, to rzeczywiście wyglada to nadzwyczaj profesjonalnie i na pewno przyciagnie mase ludzi - ja sam chetnie nie wezme w tym udzialu.
ALE PITMC? Jestem swiadom, ze lece na kase, wiec spytam, czy mamy grać o parę niesprzedajacych się gierek z Techlandu, znajac oczywiście z wyprzedzeniem wszystkie mapy? Soły, ale w takim razie wolałbym turniej 4fun, walczac o sam tytul. A co ze stronka Reda, która miala być "przyszloscia" polskich turniejow?
Polish League - ostatnio się zajmowal tym Wix, być może ze czesciowo przez moje nalegania dostalo mu się co nieco od niektorych. parę dni temu sam go spytalem, czy nie moglby zrobić jakichś rozgrywek, zeby zajac nam czas w grudniu, styczniu, bo raczej nic dziac się nie będzie, odpowiedzial, ze pomysli...
Teraz yo_oo pisze, ze pytala Wixa o to, czy może na tmpolska organizowac PL7. Skoro Wix się zgodzil - OK, bo niby czemu sam Wix ma się meczyc i znow dostawac, bo coś tam mu nie wyszlo? Na dodatek widze, ze wszyscy maja znać mapy jeszcze przed rozpoczeciem turnieju, to rzeczywiście wyglada to nadzwyczaj profesjonalnie i na pewno przyciagnie mase ludzi - ja sam chetnie nie wezme w tym udzialu.
ALE PITMC? Jestem swiadom, ze lece na kase, wiec spytam, czy mamy grać o parę niesprzedajacych się gierek z Techlandu, znajac oczywiście z wyprzedzeniem wszystkie mapy? Soły, ale w takim razie wolałbym turniej 4fun, walczac o sam tytul. A co ze stronka Reda, która miala być "przyszloscia" polskich turniejow?
Newsy to bardzo fajny pomysł 
Tylko te wyniki z ESL 1v1 to chyba maja pomylke tam nie ma remisów, a w wypadku 1:1 decydują małe pkt więc zapisujcie to raczej jako 13:12 (7:5 6:7)
Co do turneijów to póki to organizują te same osoby które poparła scena to nie widze problemu zeby to było akurat na waszej stronie, skoro wszyscy się zgodzili. A tak ogólnie to namieszane jest w tym temacie ;P
Co do PL to ja mam tylko taka sugestie żeby podać 3 mapy na tydzień przed pierwszą kolejką i na nich grać wszystkie mecze, aby chodziło o granie a nie trenowanie
Taka moja propozycja.
Tylko te wyniki z ESL 1v1 to chyba maja pomylke tam nie ma remisów, a w wypadku 1:1 decydują małe pkt więc zapisujcie to raczej jako 13:12 (7:5 6:7)
Co do turneijów to póki to organizują te same osoby które poparła scena to nie widze problemu zeby to było akurat na waszej stronie, skoro wszyscy się zgodzili. A tak ogólnie to namieszane jest w tym temacie ;P
Co do PL to ja mam tylko taka sugestie żeby podać 3 mapy na tydzień przed pierwszą kolejką i na nich grać wszystkie mecze, aby chodziło o granie a nie trenowanie
*... i wszystko jasne.
olo dla mie jeżdzenie na mappacku esl'a już dosyć długo staje się nudne,a tam jest 7 map atu by były tylko 3,myśle ze to ejst zły pomysł 
Szczerze to jest dziurawa jak ser szwajcarski, bo niestety nie mam się kiedy tym zająć. Nie chciałem wypuszczać bubla, który mógłby powodować tylko frustrację. Myślałem już o zrobieniu turnieju 4 fun z prostą stronką aktualizowaną ręcznie, ale odezwała się Kamila ze swoją propozycją. Pomyślałem zatem, że można spróbować, bo zawsze lepsze nagrody da niż ja (z pustego ... itd.) . Widocznie źle myślałem.damianhhh wrote:A co ze stronka Reda, która miala być "przyszloscia" polskich turniejow?
skąd to wziąłeś to nie wiemdamianhhh wrote:znajac oczywiście z wyprzedzeniem wszystkie mapy

no ja już parę rzeczy jasniej widze, po poznaniu się trochę z tmpolska i rozmowie z kamila, która rzeczywiście jest bardzo mila i ciężko mi wierzyc, ze chce komus coś zrobić zle.
sprawa jest poprostu taka, ze kamila nie wie za dużo o esportowym aspekcie TMN (w tym nie ma nic zlego) i chce poprostu dobrze dla ludzi, ktorzy te gre traktuja jako czysto zabawa, te "szare myszki" jak ona chetnie mowi.
w tym nie ma nic zlego.
zacznijmy pokolei.
tak się zaczelo na rozmowie z kamila, która przyznaje się na poczatku skeptycznie traktowalem.
jak zobaczylem logo techlandu na stronie tmpolska od razu jednak przypomnialy mi się stare dyskusje i na pewno nie będę trzymal dla siebie, co scary o tmpl mysli i co on z nia robi.
1. scary nie jest zalozycielem tmpl, z jakieś dziwnej okazji yard mu oddal poprostu prawo nad tej stronie, pewnie nie wiedzac, co scary już wtedy mial na mysli z nia zrobić.
2. scary zrobilby wszystko, aby sprzedawac swoje serwery.
tutaj przypominam jego slowa "scene jedi knight II już mam, teraz chce trackmanie".
3. jak chodzilo o turniej orgaizowany przez PGS, Razer-Cup i byla jeszcze mozliwosc, ze scary z nami w to weidzie, pierwsze jego pytanie było, czy niemoglby tam jakos wlozyc swoje serwery.
4. firma techland już od dawna jest dla scaryego bardzo ciekawa z powodu tego, ze może mu pomoc w sprzedawaniu swoich serwerow.
czemu wam to mowie i czemu to ma do roboty z tym topikiem i z turniejem PL?
strona tmpl ma niestety teraz wlasciciela, który od dawna w ogole nie gra w te gre, który absolutnie nic nie robi, aby utrzymac porzadek na tej stronie i który ma w d*pie nie tylko graczy, ale tez wszystko, co ma z nimi do roboty, tak dlugo, jak nie może na tym zarobic.
tutaj poprostu ktos nad nami chce zarobic, nad spolecznoscia gry, nad toba i mna, nad teamami, nad naszymi zarejstrowaniami na TMPL, za każdym naszym poscie.
zlo to nie jest kamila, ale scary.
niestety ona musiala cierpic na tym tu na topiku, a widocznie wcale na to nie zarobila.
dziekuje za szczerosc i pozwolenie skopiowac rzeczy z GG.
jak dla mnie bardzo na tym wygralas (choć wiem, ze ci nie zalezy).
!!! TURNIEJ PL7 NA TMPOLSKA.COM !!!
EDIT: nie mogę się powstrzymac, pozdro irred. wiesz ze Ciebie w chuja bardzo szanuje, ale pamietasz nasze rozmowy na ten temat?
sprawa jest poprostu taka, ze kamila nie wie za dużo o esportowym aspekcie TMN (w tym nie ma nic zlego) i chce poprostu dobrze dla ludzi, ktorzy te gre traktuja jako czysto zabawa, te "szare myszki" jak ona chetnie mowi.
w tym nie ma nic zlego.
zacznijmy pokolei.
tak się zaczelo na rozmowie z kamila, która przyznaje się na poczatku skeptycznie traktowalem.
...teraz niespodzianka niespodzianka...Ja 14:25:24
yo_oo 13:33:02
to byla propozycja by zrobić turnieje w jednym meijscu... ja wiem ze scary nic nei napisalm o tym na tmpl.. jadnakze taki był pomysl ze polaczymy się, wspolny layout wspolny zarzad ale podzial na poradniki, forum, newsy i na turnieje
Ja 13:33:42
scary jest d*pa i leci za forsa, on jest z toba, bo masz kontakt z techlandem, inaczej by sral na to
yo_oo 13:33:46
nei będę na podworku scarego wypowiadac się za neigo
Ja 13:33:49
wierz mi, poznalem go już nie zle
Ja 13:34:45
jak tylko trochę bedziece wspolpracowac, gwarantuje ci, ze będzie się upominal o techlandzie i o wspolprace z nimi z jego "serwisem" serwerow
...potem pokazalem pewne rzeczy czolowemu graczowi TMN, który jednak prosil, zeby jego nicka nie pokazywac...yo_oo 13:34:49
ja zdjae sobie z tego sparwe ze wszystko o techalnd się obija... ale jak by nie patrzec to on dal serwery na nagrody... i dzięki tym serwerom dokonczylam co zaczelam, bo wczesniejszy wspolnik sztachnal się wata szkalna ii wypadl z zycia TM
yo_oo 13:35:03
wiem, już mi powiedzial czego on chce od techlandu
... po czym jeszcze raz siebie upewnilem...xxxxx 14:26:07
heh
xxxxx 14:26:21
w to wszystko polityka wchodzi
xxxxx 14:26:33
wez to k**wa napisz wszystko i rozpierdol to w ch**
xxxxx 14:26:53
zeby się jeszcze na nas dobrabiac co trenujemy dla wlasnej nieprzymuszonej woli
w tym momencie przychodzimy do pewnego punktu, o ktorym już pisalem rok temu, pol roku temu i jeszcze sto dalszych razy (sa odpowiednie topici na forum, nie che mi się jednak szukac), gdzie kluce się ze scarym o to, ze ma w d*pie TM i tylko zalezy mu na forsie.Ja 14:28:42
scary od zawsze chce tylko zarobic
Ja 14:28:46
nad wszystkim
yo_oo 14:28:52
wiem
Ja 14:28:58
mam już przygotowany post który wszystko wytlumaczy
yo_oo 14:29:02
znam nawet cene za jaka jest gotowy sprzedac tmpl:P
jak zobaczylem logo techlandu na stronie tmpolska od razu jednak przypomnialy mi się stare dyskusje i na pewno nie będę trzymal dla siebie, co scary o tmpl mysli i co on z nia robi.
1. scary nie jest zalozycielem tmpl, z jakieś dziwnej okazji yard mu oddal poprostu prawo nad tej stronie, pewnie nie wiedzac, co scary już wtedy mial na mysli z nia zrobić.
2. scary zrobilby wszystko, aby sprzedawac swoje serwery.
tutaj przypominam jego slowa "scene jedi knight II już mam, teraz chce trackmanie".
3. jak chodzilo o turniej orgaizowany przez PGS, Razer-Cup i byla jeszcze mozliwosc, ze scary z nami w to weidzie, pierwsze jego pytanie było, czy niemoglby tam jakos wlozyc swoje serwery.
4. firma techland już od dawna jest dla scaryego bardzo ciekawa z powodu tego, ze może mu pomoc w sprzedawaniu swoich serwerow.
czemu wam to mowie i czemu to ma do roboty z tym topikiem i z turniejem PL?
strona tmpl ma niestety teraz wlasciciela, który od dawna w ogole nie gra w te gre, który absolutnie nic nie robi, aby utrzymac porzadek na tej stronie i który ma w d*pie nie tylko graczy, ale tez wszystko, co ma z nimi do roboty, tak dlugo, jak nie może na tym zarobic.
tutaj poprostu ktos nad nami chce zarobic, nad spolecznoscia gry, nad toba i mna, nad teamami, nad naszymi zarejstrowaniami na TMPL, za każdym naszym poscie.
zlo to nie jest kamila, ale scary.
niestety ona musiala cierpic na tym tu na topiku, a widocznie wcale na to nie zarobila.
dziekuje za szczerosc i pozwolenie skopiowac rzeczy z GG.
jak dla mnie bardzo na tym wygralas (choć wiem, ze ci nie zalezy).
!!! TURNIEJ PL7 NA TMPOLSKA.COM !!!
EDIT: nie mogę się powstrzymac, pozdro irred. wiesz ze Ciebie w chuja bardzo szanuje, ale pamietasz nasze rozmowy na ten temat?
Last edited by Jakub on 02 December 2008, 15:21, edited 1 time in total.
Widzę, że w końcu dzieje się coś ciekawego 
Jako, że współorganizowałem PITMC oraz pierwsze PL, chciałem wam przedstawić historię tych turniejów.
Pierwsza edycja PL nie była ściśle związana z TMPL. Owszem, na TMPL były umieszczane wszelkie szczegóły i informacje, ale sam turniej działał na niezależnej stronce, a yard jedynie nadał w późniejszym terminie alias tmpl.info dla tej strony. Jako, że turniej ten w dużej mierze organizowany był przez samych graczy. Wielu z nich miało wkład w ten projekt. Pamiętam, że np. przy pierwszej edycji ja hostowałem i wstępnie wykonałem stronkę, którą następnie udoskonalił Hack, Radass stworzył logo strony, a mor_olo odpowiadał za część organizacyjną (terminarz, wyniki itd). Jednak po 1-ej albo 2-ch edycjach (nie jestem pewien) na niezależnej stronie, yard wyszedł z ideą stworzenia specjalnej podstrony TMPL.info dla turnieju, co przyciągnęło dużo więcej teamów i bardzo pozytywnie wpłynęło na rozwój tych rozgrywek. Co do dalszych losów turnieju nie będę się wypowiadał, ponieważ wtedy już nie byłem tak zaangażowany w życie sceny. Teraz moja opinia co do obecnego konfliktu.
Turniej PL zawsze organizowany był dla graczy i przez graczy i o tym gdzie najlepiej go zorganizować powinna zdecydować ta grupa graczy, która będzie w nim brać udział. Przed podjęciem takiej kontrowersyjnej decyzji organizator powinien zapytać o zdanie społeczność TM, przedstawić im swój plan i uzasadnić, dlaczego organizować go np. na tmpolska.com. Wtedy "zainteresowana" część sceny powinna wypowiedzieć się co o tym sądzi i na podstawie jej opinii powinno podejmować się ostateczne decyzje. Nie może być tak, że nagle wszyscy się dowiadują, że turniej zmienia organizatora i prawie nikt o tym nie wiedział. Poza tym uważam, że na ten temat powinien się przede wszystkim wypowiedzieć mor_olo, dzięki któremu taki turniej w ogóle istnieje.
Co do PITMC, to uważam, że rozgrywki te powinny zachować dawną formę organizacyjną i nie powinno się ich łączyć z żadnym serwisem. Wszelkie strony społecznościowe powinny jedynie pełnić rolę informacyjną i promocyjną, tak aby przyciągnąć do turnieju więcej graczy. Mamy na naszej scenie wielu utalentowanych programistów i informatyków i myślę, że PITMC2 zasługuje na szczególne traktowanie - własną stronę, forum, domenę, a np. tm-polska.com mogłoby sponsorować te rozgrywki wykładając chociażby nagrody czy udostępniając oficjalne serwery treningowe.
Takie jest moje zdanie
Jako, że współorganizowałem PITMC oraz pierwsze PL, chciałem wam przedstawić historię tych turniejów.
Pierwsza edycja PL nie była ściśle związana z TMPL. Owszem, na TMPL były umieszczane wszelkie szczegóły i informacje, ale sam turniej działał na niezależnej stronce, a yard jedynie nadał w późniejszym terminie alias tmpl.info dla tej strony. Jako, że turniej ten w dużej mierze organizowany był przez samych graczy. Wielu z nich miało wkład w ten projekt. Pamiętam, że np. przy pierwszej edycji ja hostowałem i wstępnie wykonałem stronkę, którą następnie udoskonalił Hack, Radass stworzył logo strony, a mor_olo odpowiadał za część organizacyjną (terminarz, wyniki itd). Jednak po 1-ej albo 2-ch edycjach (nie jestem pewien) na niezależnej stronie, yard wyszedł z ideą stworzenia specjalnej podstrony TMPL.info dla turnieju, co przyciągnęło dużo więcej teamów i bardzo pozytywnie wpłynęło na rozwój tych rozgrywek. Co do dalszych losów turnieju nie będę się wypowiadał, ponieważ wtedy już nie byłem tak zaangażowany w życie sceny. Teraz moja opinia co do obecnego konfliktu.
Turniej PL zawsze organizowany był dla graczy i przez graczy i o tym gdzie najlepiej go zorganizować powinna zdecydować ta grupa graczy, która będzie w nim brać udział. Przed podjęciem takiej kontrowersyjnej decyzji organizator powinien zapytać o zdanie społeczność TM, przedstawić im swój plan i uzasadnić, dlaczego organizować go np. na tmpolska.com. Wtedy "zainteresowana" część sceny powinna wypowiedzieć się co o tym sądzi i na podstawie jej opinii powinno podejmować się ostateczne decyzje. Nie może być tak, że nagle wszyscy się dowiadują, że turniej zmienia organizatora i prawie nikt o tym nie wiedział. Poza tym uważam, że na ten temat powinien się przede wszystkim wypowiedzieć mor_olo, dzięki któremu taki turniej w ogóle istnieje.
Co do PITMC, to uważam, że rozgrywki te powinny zachować dawną formę organizacyjną i nie powinno się ich łączyć z żadnym serwisem. Wszelkie strony społecznościowe powinny jedynie pełnić rolę informacyjną i promocyjną, tak aby przyciągnąć do turnieju więcej graczy. Mamy na naszej scenie wielu utalentowanych programistów i informatyków i myślę, że PITMC2 zasługuje na szczególne traktowanie - własną stronę, forum, domenę, a np. tm-polska.com mogłoby sponsorować te rozgrywki wykładając chociażby nagrody czy udostępniając oficjalne serwery treningowe.
Takie jest moje zdanie
http://przygodowkomania.blox.pl - darmowe przygodówki
http://anegdotki.blog.onet.pl - moje refleksje na temat świata
http://anegdotki.blog.onet.pl - moje refleksje na temat świata
mialem okazje zagrac w ostatnie PL robione przez mor ola - PL4 i nie mam zamiaru znowu ogladac dantejskich scen, tym razem pomiedzy tmpl a tmpolska
mapy powinny być podawane, jak to już jest tradycja, na poczatku tygodnia aby moc wytrenic je
zgadzam się z jakubem, kasia itp. z racji, ze ja rozpoczalem topic o tmpolska w offtopie
o tmpolska mam takie same zdanie caly czas, niech sobie promuje scene na wlasna reke, wlasnymi turniejami itd. ale wara od Polish League
btw. o ile wiem xard ciagle ma jakieś zwyciestwa w ladderze ESL Time Attack, wiec dlaczego tego nie daliscie? drabinka TA jest gorsza czy jak?
mapy powinny być podawane, jak to już jest tradycja, na poczatku tygodnia aby moc wytrenic je
zgadzam się z jakubem, kasia itp. z racji, ze ja rozpoczalem topic o tmpolska w offtopie
o tmpolska mam takie same zdanie caly czas, niech sobie promuje scene na wlasna reke, wlasnymi turniejami itd. ale wara od Polish League
btw. o ile wiem xard ciagle ma jakieś zwyciestwa w ladderze ESL Time Attack, wiec dlaczego tego nie daliscie? drabinka TA jest gorsza czy jak?
Last edited by envy on 02 December 2008, 15:11, edited 1 time in total.
O, stądIrRed wrote:skąd to wziąłeś to nie wiemdamianhhh wrote:znajac oczywiście z wyprzedzeniem wszystkie mapy
yo_oo wrote:PS
Jutro otwieramy nadsyłanie map na PL7. wszystkie nadesłane mapy znajdą się na publicznym serwerze. Otwarta zostanie także strona, na której każdy będzie mógł oceniać mapy.
Na ESL sa remisy. Masz racje ze licza się male pkt ale ja gralem z keyem i na jednej mapce było 7:1 dla mnie a na drugiej 7:1 dla niego ;p. Wychodzi remis bo w malych jest 8:8.mor_olo wrote:Tylko te wyniki z ESL 1v1 to chyba maja pomylke tam nie ma remisów, a w wypadku 1:1 decydują małe pkt więc zapisujcie to raczej jako 13:12 (7:5 6:7)
Mi tam zwisa gdzie będą te turnieje wszystkie organizowane. Moga być nawet bez nagrod. Wazne zeby byla symatyczna atmosfera, wszystko profesjonalnie przygotowane i poprowadzone.
Btw. Jeszcze mozna by tam dorzucic moj pł0 "ranking" ^^
czytac mojego posta wyzej, wiadp i envy mnie przegonili 
Tak tak, o ile na takim turnieju prowadzonym obecnie przez tmpolska taki system wybierania map jest lepszy niż komisja jakaś, to przy tak poważnym i prestiżowym turnieju jak PL to nie jest dobry pomysł...
... ehhh ... Shadow pisał o PITMC, nie o PL ... zresztą ... niech się dzieje co chceMaybe. wrote:O, stądIrRed wrote:skąd to wziąłeś to nie wiemdamianhhh wrote:znajac oczywiście z wyprzedzeniem wszystkie mapy->
Jutro otwieramy nadsyłanie map na PL7. wszystkie nadesłane mapy znajdą się na publicznym serwerze. Otwarta zostanie także strona, na której każdy będzie mógł oceniać mapy.
Jakub - tak pamiętam ...

Tak już wiem, że Shad pisał i PITMC, ale suma sumarum:IrRed wrote:... ehhh ... Shadow pisał o PITMC, nie o PL ... zresztą ... niech się dzieje co chceMaybe. wrote:O, stądIrRed wrote:skąd to wziąłeś to nie wiemdamianhhh wrote:znajac oczywiście z wyprzedzeniem wszystkie mapy->
Jakub - tak pamiętam ...
Tak czy siak na jedno wychodzi no. Ja tu już się więcej nie wypowiadamLoxley wrote:Tak tak, o ile na takim turnieju prowadzonym obecnie przez tmpolska taki system wybierania map jest lepszy niż komisja jakaś, to przy tak poważnym i prestiżowym turnieju jak PL to nie jest dobry pomysł...