Newsy z polskiej sceny TMNF
Majkel, okej, nie zabraniać... ale przyznam rację. Odświeżyć tmpl, bez spamu. Jeśli komuś to nie będzie pasowało to po prostu nie będzie tutaj zaglądać, a co za tym idzie... uwaga, uwaga... mniej spamu!
mi osobiście jest bardzo miło czytając takie propozycje i oczywiste, że nie mam nic przeciwko. Forum na tmpolska oczyścił ze spamu Scooter wiec jest gotowe by przyjąć wyzwania jakim jesteście Wy:)
Jednakże... jest Was dość liczna grupa i bardzo bym prosiła (jeśli takie coś oczywiście się wydarzy) o zgłoszenie swoich kandydatur na moderatorów. Bo jeśli za dany temat będą wszem i wobec znane osoby odpowiedzialne za porządki to każdemu będzie łatwiej i przyjemniej.
a teraz jeszcze jedna sprawa.. Jakub napisał bym się przedstawiała ponieważ nie wszyscy mieli możliwość mnie poznać, spotkać lub pogadać ze mną.
Kamila, lat 33, mężatka, 2ka dzieci, zamieszkanie - Irlandia.
I zapewne chcecie także wiedzieć dlaczego to robię...
Ja nie sprawdziłam się jako gracz i nie widziałam w sobie zapału do jazdy. A grę polubiłam. Założyłam wraz z Kozackim i Ulykiem NS team ( w przypływie impulsu alkoholowego). Początkowo był to team stworzony dla jaj i miał być parodią tych teamów które powstają na chwilkę i szybko znikają. Pojawiły się w nim osoby, które miały większe ambicje i chęci niż ja. A ja po prostu znalazłam innego rodzaju zabawę jaką jest tmpolska. Tak, jest to zabawa i tak będę to traktować. Nigdy nie pojawią się tu nagrody w postaci pieniędzy bo to wywołuje złe, bardzo złe reakcje, nie mówiąc ze moja zabawa stała by się interesem a tego nie chcę. Sponsorów znajduję w miarę moich możliwości czasowych i finansowych. Domena i część nagród finansujemy z Ulykiem z własnej kieszeni ale traktujemy to jako koszt zabawy. Niektóre osoby idą do pubów i wydaja tam kasę, my wydajemy na rozrywki związane z grami.
I może właśnie dlatego mi się chce to robić bo nikt nie kusi mnie pieniędzmi ani nie stawia warunków, Dzięki temu strona i jej organizacja jest dla Was, dla każdego gracza TM. A ja czerpie przyjemność z tworzenia i nauki (choćby podstaw phpa).
dziękuję za uwagę
z poważaniem
Kamila:)
Jednakże... jest Was dość liczna grupa i bardzo bym prosiła (jeśli takie coś oczywiście się wydarzy) o zgłoszenie swoich kandydatur na moderatorów. Bo jeśli za dany temat będą wszem i wobec znane osoby odpowiedzialne za porządki to każdemu będzie łatwiej i przyjemniej.
a teraz jeszcze jedna sprawa.. Jakub napisał bym się przedstawiała ponieważ nie wszyscy mieli możliwość mnie poznać, spotkać lub pogadać ze mną.
Kamila, lat 33, mężatka, 2ka dzieci, zamieszkanie - Irlandia.
I zapewne chcecie także wiedzieć dlaczego to robię...
Ja nie sprawdziłam się jako gracz i nie widziałam w sobie zapału do jazdy. A grę polubiłam. Założyłam wraz z Kozackim i Ulykiem NS team ( w przypływie impulsu alkoholowego). Początkowo był to team stworzony dla jaj i miał być parodią tych teamów które powstają na chwilkę i szybko znikają. Pojawiły się w nim osoby, które miały większe ambicje i chęci niż ja. A ja po prostu znalazłam innego rodzaju zabawę jaką jest tmpolska. Tak, jest to zabawa i tak będę to traktować. Nigdy nie pojawią się tu nagrody w postaci pieniędzy bo to wywołuje złe, bardzo złe reakcje, nie mówiąc ze moja zabawa stała by się interesem a tego nie chcę. Sponsorów znajduję w miarę moich możliwości czasowych i finansowych. Domena i część nagród finansujemy z Ulykiem z własnej kieszeni ale traktujemy to jako koszt zabawy. Niektóre osoby idą do pubów i wydaja tam kasę, my wydajemy na rozrywki związane z grami.
I może właśnie dlatego mi się chce to robić bo nikt nie kusi mnie pieniędzmi ani nie stawia warunków, Dzięki temu strona i jej organizacja jest dla Was, dla każdego gracza TM. A ja czerpie przyjemność z tworzenia i nauki (choćby podstaw phpa).
dziękuję za uwagę
z poważaniem
Kamila:)
wbij wieczorem na ts'a,pointegrujesz się w swoim towarzystwie jak pijesz.
a ja myślę że podstawowym błędem jest to że jedynym aktywnym moderatorem jest Irred, powinno ich być tutaj z 10-12 i każdy powinien mieć swoj 1 - 2 działy forum i czyścił by je regularnie a jak jest jeden biedny Irred to co on może przelecieć 1000postów na 2-3 dni ...
w sumie zrobienie turnieju tam jako samego turnieju i "tabelki" nic nam nie przeszkodzi byle zasady nie uległy zmianie ... Cieszę się że yo_oo się przedstawiła bo teraz wiemy trochę więcej
w sumie zrobienie turnieju tam jako samego turnieju i "tabelki" nic nam nie przeszkodzi byle zasady nie uległy zmianie ... Cieszę się że yo_oo się przedstawiła bo teraz wiemy trochę więcej
TAK od razu MILIOOOON modów ^^ (*Psikuta wrote:a ja myślę że podstawowym błędem jest to że jedynym aktywnym moderatorem jest Irred, powinno ich być tutaj z 10-12 i każdy powinien mieć swoj 1 - 2 działy forum i czyścił by je regularnie a jak jest jeden biedny Irred to co on może przelecieć 1000postów na 2-3 dni ...
*... i wszystko jasne.
może
aż nie ale naMILIOOOON
12 to nie dużo ...Użytkowników ogółem: 6592, najnowszy: jack1119
Postów na forum: 90552
Przyjedź na ESWC, tam się odpowiednio z nami zintegrujesz, Kamilo :]Win'a wrote:wbij wieczorem na ts'a,pointegrujesz się w swoim towarzystwie jak pijesz.

-
Maxer
- Lubi ostrą jazdę
z czego 3/4 jest nieaktywna ?!Użytkowników ogółem: 6592, najnowszy: jack1119
Postów na forum: 90552
Dobry wieczór,
Witam wszystkich po dłużsszej nieobecności. Ci którzy chcieli wiedzieć co się ze mną działo wiedzieli i potrafili się odezwać gdzie trzeba itd, żeby dowiedzieć się co u mnie słychać tak jak baser, elvis czy marrek.
Kwestia tmpl czy tmpolska ? Kwestia wyboru dość dziwna bo skład zarządzający tymi "serwisami" jest prawie taki sam. W pierwszem mojej rozmowie z Kamilą powiedziałem: Najlepiej to oba połączyć w coś konkretnego. Czy chce mi się wywodzić więcej na ten temat ? raczej nie ? Powód: I tak tu jest już tyle spamu na tym tmpl tyle gadania o d*pie marynii ze nie chce mi się tu nawet zagladac z przykroscia stwierdzam.
PL 7 - jeśli ja będę oreganizatorem <tu wybor i decydujacy glos ma raczej "rada" sceny czyli po prostu ludzie ktorzy primo mnie znaja, secundo wiedza na czym polega PL i w jaki sposob ja prowadze turnieje. Termi ? Styczeń - ale nie od razu 1.01.09 ! W okolicach połowy stycznia raczej. Nie gorączkujcie się może zbytnio ? Gdzie będzie zoorganizowane ? Kamila wyszła z propozycją organizacji PL przy pomocy tmpolska . Wstepnie się doagadalismy po czesci, ostatecznej decyzji nie ma. POWTARZAM jestem za tym aby serwis był jeden oficjalny ale za to porzadny !
Pytania do mnie ? bez problemu odpowiem.
P.S. Jakub tęskniłeś ?
miałeś do mnie jakiś biznes podobno ? :>
BB
Witam wszystkich po dłużsszej nieobecności. Ci którzy chcieli wiedzieć co się ze mną działo wiedzieli i potrafili się odezwać gdzie trzeba itd, żeby dowiedzieć się co u mnie słychać tak jak baser, elvis czy marrek.
Kwestia tmpl czy tmpolska ? Kwestia wyboru dość dziwna bo skład zarządzający tymi "serwisami" jest prawie taki sam. W pierwszem mojej rozmowie z Kamilą powiedziałem: Najlepiej to oba połączyć w coś konkretnego. Czy chce mi się wywodzić więcej na ten temat ? raczej nie ? Powód: I tak tu jest już tyle spamu na tym tmpl tyle gadania o d*pie marynii ze nie chce mi się tu nawet zagladac z przykroscia stwierdzam.
PL 7 - jeśli ja będę oreganizatorem <tu wybor i decydujacy glos ma raczej "rada" sceny czyli po prostu ludzie ktorzy primo mnie znaja, secundo wiedza na czym polega PL i w jaki sposob ja prowadze turnieje. Termi ? Styczeń - ale nie od razu 1.01.09 ! W okolicach połowy stycznia raczej. Nie gorączkujcie się może zbytnio ? Gdzie będzie zoorganizowane ? Kamila wyszła z propozycją organizacji PL przy pomocy tmpolska . Wstepnie się doagadalismy po czesci, ostatecznej decyzji nie ma. POWTARZAM jestem za tym aby serwis był jeden oficjalny ale za to porzadny !
Pytania do mnie ? bez problemu odpowiem.
P.S. Jakub tęskniłeś ?
BB
Serio, Panie i Panowie, dobijają mnie takie stwierdzenia. Widać, że pojęcie 'spam' dla wielu zaczęło oznaczać toż samo co 'temat który mnie nie interesuje' . Nic dziwnego, że jak wchodzi się na tmpl raz w tygodniu to pojawia się 500 nieprzeczytanych postów, bo gdy wyjadę na sam weekend to po powrocie jest ich ze 200. Czy to źle ?! Ja się nie odważę na tego typu ocenę.Wix wrote: I tak tu jest już tyle spamu na tym tmpl tyle gadania o d*pie marynii ze nie chce mi się tu nawet zagladac z przykroscia stwierdzam.
Ludzie piszą różne rzeczy, ważniejsze i mniej ważne. Nie wszystko musi każdego interesować, ale nie oznacza to, że jest to od razu spam. Duża część ze scenowiczów i stałych bywalców tmpl po prostu czuje się tutaj swobodnie i nieraz chce sobie napisać coś zupełnie nie na tematy związane z TM. Wystarczy odfiltrować tematy z działu Off-topic i po problemie. Nie musi Cię interesować czego słucha w tej chwili Bilus, więc omijaj temat i bombka, ale skoro tyle osób pisze w tym temacie to jest to ich prawo.
Czemu mnie to tak wkurzyło zapytacie ?! Tego typu opinie pojawiają się coraz częściej (jeśli dobrze pamiętam to bez ani jednego konkretnego argumentu), także wśród ludzi na których zdaniu mi zależy. Otóż nie będzie przesadą jeśli stwierdzę, że w czasie kiedy byłem moderatorem tmpl przeczytałem, jeśli nie wszystkie, to co najmniej 95% postów jakie pojawiły się na tym forum i wszystko co uważałem za spam usuwałem, bądź blokowałem. Forum to też część zabawy. Jeśli ktoś chce tutaj założyć jakiś 'jajcarny' temat to chyba to miejsce też do tego służy, bo w sporej części też dzięki takim tematom scena się zintegrowała.
Pamiętam też jeszcze, kiedy dosłownie garstka ludzi na tmpl pisała posty. Wtedy ubolewali nad tym, że tak mała część ludzi się tutaj wypowiada. Zatem jest pytanie: Czego chceta ludziska
Pozdro all

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
nie wiem o jaki biznes chodzilo.
przypomnij mi, ale lepiej na gg.
widze nie chce Ci się pisać ?:>Jakub wrote:nie wiem o jaki biznes chodzilo.
powiedz o co chodzi wix, nie kojarze.Wix wrote:widze nie chce Ci się pisać ?:>Jakub wrote:nie wiem o jaki biznes chodzilo.
smialo pisz o co biegalo.
napisalem zebys pisal na gg, aby tu nie offtopowac.
Eee, taka nieciekawa ta Wasza rozmowa, ale ja się z tmpl nie ruszam.
Bo Kamila już nam zaraz coś organizować próbuje ;]
Z całym szacunkiem, ale wolałbym żeby to tmpolska było dodatkiem do tmpl, a nie odwrotnie.
Turnieje se mogą być na tmpolska, ale raczej nic więcej.
Można by tam wystrój zaprowadzić mniej więcej taki jak na tmpl i zrobić z tego swego rodzaju wizytówkę sceny. Jakieś przenoszenie forum nie ma sensu - bo chyba nie wierzycie w to, że tam spamu nie będzie?
Ostatnie dwie edycje PL były na Gamebite i nie było żadnych "patriotycznych" haseł typu: "PL w ręce tmpl!"... Przecież tu chodzi o to samo, co to za różnica, czy będziemy tabelki oglądać na Gamebite czy tmpolska?
Zaświadczam, że powyższy post nie jest agresywnym atakiem na kogokolwiek, przedstawia tylko moją opinię, nie mam ochoty wysłuchiwać, że wszystko próbuję rozwalać, że jestem zamknięty czy co, jak to się w tym temacie zdarzało
I jeszcze takie coś: http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?p=75490#75490
Bo Kamila już nam zaraz coś organizować próbuje ;]
Z całym szacunkiem, ale wolałbym żeby to tmpolska było dodatkiem do tmpl, a nie odwrotnie.
Turnieje se mogą być na tmpolska, ale raczej nic więcej.
Można by tam wystrój zaprowadzić mniej więcej taki jak na tmpl i zrobić z tego swego rodzaju wizytówkę sceny. Jakieś przenoszenie forum nie ma sensu - bo chyba nie wierzycie w to, że tam spamu nie będzie?
Ostatnie dwie edycje PL były na Gamebite i nie było żadnych "patriotycznych" haseł typu: "PL w ręce tmpl!"... Przecież tu chodzi o to samo, co to za różnica, czy będziemy tabelki oglądać na Gamebite czy tmpolska?
Zaświadczam, że powyższy post nie jest agresywnym atakiem na kogokolwiek, przedstawia tylko moją opinię, nie mam ochoty wysłuchiwać, że wszystko próbuję rozwalać, że jestem zamknięty czy co, jak to się w tym temacie zdarzało
I jeszcze takie coś: http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?p=75490#75490
Last edited by Fan on 03 December 2008, 22:03, edited 1 time in total.
Bez spamu nie ma forum, żadnego. Tego się nie uniknie 
pamietam, ze wtedy tez mocno się bronilismy temu gamebite.Ostatnie dwie edycje PL były na Gamebite i nie było żadnych "patriotycznych" haseł typu: "PL w ręce tmpl!"...
mi już powoli wisi gdzie co będzie, aby było.
dokładnie do takiego samego wniosku doszedłem...

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Zgadzam się z Redzikiem w 100%. Czego chceta ludziska? igrzysk to je mata, nie było igrzysk (mało ludzi) to nuda, więc ..... co się rymuje? 
pozdro all, maaaaasa pracy

pozdro all, maaaaasa pracy
...
Ale serio przewaznie te bezsensowne spamerskie tematy tworzą osoby którym jednak powinno zalezec na tmpl (no chyba ze chcą zaszkodzic) i to baaardzo znanymIrRed wrote:Serio, Panie i Panowie, dobijają mnie takie stwierdzenia. Widać, że pojęcie 'spam' dla wielu zaczęło oznaczać toż samo co 'temat który mnie nie interesuje' . Nic dziwnego, że jak wchodzi się na tmpl raz w tygodniu to pojawia się 500 nieprzeczytanych postów, bo gdy wyjadę na sam weekend to po powrocie jest ich ze 200. Czy to źle ?! Ja się nie odważę na tego typu ocenę.Wix wrote: I tak tu jest już tyle spamu na tym tmpl tyle gadania o d*pie marynii ze nie chce mi się tu nawet zagladac z przykroscia stwierdzam.
Poprzez robienie tylu oficjalnych i tych mniej oficjalnych stron o TM zmierzacie w kierunku CS , który ma już chyba z 100000 oficjalnych polskich stron internetowych/organizatorow turniejow i jest dosyc duza rywalizacja o to co komu zabierze itp. (mogę się mylic bo w CS gram tylko 2 lata) ale tak to widze. Zastanowcie się czy chcecie tego samego z (moim zdaniem) najszybciej rozwijajacym się e-sportem. Rzeklem.

<- Drzwi