Lekkie ulepszenie kompa
Lekkie ulepszenie kompa
Joooo, w najbliższym czasie mam zamiar ulepszyć kompa za kilkaset polskich złotówek. Tylko, że nie wiem do końca co najlepiej wymienić.
To posiadam :
Procesor: Intel Core 2 Duo 2GHz
Pamięć: 1GB
Karta graficzna: GeForce 7600 Gs
Piszcie co najlepiej wymienić i czy za taką cene w ogóle się opłaca.
No i teges najlepiej z cenami ;]. Myśle, że kilkaset złotych to od 100 do 999 ale mogę się mylić.
To posiadam :
Procesor: Intel Core 2 Duo 2GHz
Pamięć: 1GB
Karta graficzna: GeForce 7600 Gs
Piszcie co najlepiej wymienić i czy za taką cene w ogóle się opłaca.
No i teges najlepiej z cenami ;]. Myśle, że kilkaset złotych to od 100 do 999 ale mogę się mylić.
Lekkie ulepszenie kompa
wiecej ramu, lepsza karta graficzna, nowy procek c2d, ew. lepszy zasilacz i wentylator + podkrecenie c2d
Lekkie ulepszenie kompa
e no dzięki, zastanawia mnie czy obudowe, monitor i myszke też zmienic 
Lekkie ulepszenie kompa
Ja bym proponował :
+ 1GB ram - 50 zł
GF7600 GT -> Radeon HD4850 (550-650zł), lub jeszcze lepiej HD4870(800-900zł)
ceny orientacyjne wg. apollo.pl
Procek powinien dać z tym spokojnie rade, ew. można podkręcić, bo c2d kręcą się jak cudo
+ 1GB ram - 50 zł
Procek powinien dać z tym spokojnie rade, ew. można podkręcić, bo c2d kręcą się jak cudo

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Lekkie ulepszenie kompa
A4tech z mediamarktu!Szampon wrote:myszke
na serio, skoro do tysiaka to proponowalbym RAM 2 GB, karte sprzedac i zamienic na to co Red proponuje, ew. 9800GT - polecam;]
proc... ja wiem... może wystarczy podkrecic jeśli dosc nowy?
Lekkie ulepszenie kompa
Procesor ma coś ponad rok
Lekkie ulepszenie kompa
Radeon HD4670 (ew. 4850) + wymiana RAMu-> 2 GB co najmniej + chłodzenie do procesora (tak się składa, że mam na sprzedaż Thermalright'a Ultimę
) i kręcimy ;P

Lekkie ulepszenie kompa
przeciesz jest dobrze, tylko dokup 1gb rama (ale takiego samego jak już masz), i będziesz mial ładnie 2 gb na dual channel.
wydasz 50 pln i poczujesz nawet lekkiego "kopa".
reszte wydaj w burdelu lub na piwo.
wydasz 50 pln i poczujesz nawet lekkiego "kopa".
Lekkie ulepszenie kompa
No czy jest dobrze ? To chyba nie do końca. Np NBA 2k9 musze grać na niskich detalach żeby się nie cięło. Nie wiem czy sama pamięć załatwi sprawę. Zdam się na was 
Lekkie ulepszenie kompa
A jaka plyta główna ? bo może zabardzo kręcic się niebędzie c2d a tak poatym do zasilacz 300zl grafa 4870 800zl sporzedaj ram i grafe kup ram ocz 240 zl 4GB 
Lekkie ulepszenie kompa
nc.
łapie chwile te słodziutkie... choć krótkie.
- Ludwik
- Zaczyna szaleć na ulicach
Lekkie ulepszenie kompa
Procesor zostaw ten co masz. Na firmowym chlodzeniu praktycznie każdy Intel Core 2 Duo mozna podkrecic tak ze zyska z 30-40% mocy. Dokup 1 GB ramu. I karte grafiki. jeżeli Radeon to Radeon HD4850 lub ten drugi co pawel wymienil, jeżeli GeForce to masz mase tanich i wydajnych kart do wyboru np. GF9600GT czy GF9800GT. A GF8800 tez ładna wydajnosc maja. Za ww karty nie powinienes zapłacic dużo wiecej niz 400-500zł.
No chyba ze masz Viste to inwestuj w 4GB ramu. Najlepiej 2 kosci po 2 GB.
No chyba ze masz Viste to inwestuj w 4GB ramu. Najlepiej 2 kosci po 2 GB.
Lekkie ulepszenie kompa
procek zostaw i kręć do 3ghz
jaki masz zasilacz?? jeśli no-name to wymień na jakiegoś firmowego
dokup jeszcze z 1gb ramu
i jak $$$ pozwoli to radek 4850 (przy czym do tej karty procka musisz wykręcić na 3giga

jaki masz zasilacz?? jeśli no-name to wymień na jakiegoś firmowego
dokup jeszcze z 1gb ramu
i jak $$$ pozwoli to radek 4850 (przy czym do tej karty procka musisz wykręcić na 3giga
- KonradM
- Doświadczony driver
Lekkie ulepszenie kompa
Jak wyżej - kolega się zna na rzeczyIrRed wrote: Ja bym proponował :
+ 1GB ram - 50 zł
www.hstv.pl - We are all the same, players in the game.
Lekkie ulepszenie kompa
uwierz mi że 2 ghz to za mało!!Jak wyżej - kolega się zna na rzeczy Smile
sam mam ten podobny procek (OC 3.3 ghz) i tego redka i wiem że 2 ghz to jednak za mało do tej karty ;/
Lekkie ulepszenie kompa
sprzedaj 7600gs,dokup 1gb ramu,kup radzia 485/70 jakiś pentagram karakorum na proca,podkreć proca i jazda.I jaki masz zasilator.Bo przy takim sprzęcie już modecom 350w nie pocągnie szczególnie jak feel
Lekkie ulepszenie kompa
tyta dobrze pisze. Miałem tak samo, bo kompa składałem na części. Karta, która teraz jest w tym "lepszym" była wcześniej w "gorszym", bo pierwotna karta z niego mi wysiadła. Przez to, że do niej miałem 1gb ramu przycinało niektóre gry, bo karta była za mocna jak na taki sprzęt. Czasem się tak zdarza.
Lekkie ulepszenie kompa
o_00
Win Ty też labowicz???
dawno nie siedziałem na sprzęcie, mimo to nie wcisnął bym ludziom kitu, a wiem co pisze 
pozdro dla pclaba
chodź i tam mało teraz tam bywał ;/
pozdro dla pclaba
chodź i tam mało teraz tam bywał ;/
Lekkie ulepszenie kompa
jeżeli mialbys zmieniac wentylator na proca to w dobrej cenie uznaje tylko jeden Arctic Freezer 7 Pro i niema chuja we wsi
a inne to tak jak IrRed;)
a inne to tak jak IrRed;)