1 kolejka - mappack release

crowmaster_13
Pirat drogowy

Post by crowmaster_13 »

Wstępnie mogę powiedzieć, że sposób przedstawiony przez VND zadziałał :) Wywaliłem cały plik o którym pisał i teraz mam dobre cienie. Ciekawe na jak długo.

Dziwne tylko, że dzieje się tak tylko na trasach UTC. Na żadnej innej (a przejechałem ich 3826 wedle statystyk profilu) oprócz FS+Nascar tak jest. Pewnie moje rozumowanie jest błędne, ale może autorzy nie przeliczyli cieni przed ostatecznym zapisaniem tras i dlatego tak się dzieje. Bo jest możliwość ominięcia tego procesu.
ImageImage
Image
C13
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Trasa Nadeo - stadiumy są do d... "--"

Trasa Nascar, czyli Muzzio - kiedyś był taki amerykański serwer z mieszanką speedów i nascarów. Nie wiedziałem, że to sa tzw nascary. Ogólnie trasa ujdzie, choć denerwująca. "+"

Trasa Dirt (Dusty Sky) - wszystko ok poza sama końcówką, gdzie trzeba idealnie się wpasować "++"

Trasa FS (Wonderful Day) - tzw bugoland "--"

Trasa Mini (Mombassa) - Nie wierzę, że nie było lepszych miniasów - na te kilkadziesiąt tras na pewno dominowały mini... :/ no i akurat przyszło przez te najbliższe dni jeździć po naprawdę kiepskiej trasie... najgorsza trasa z tego mappacku "---"

Trasa Tech (Disapproval) - Dobra trasa na pierwszy rzut oka. Do niej nie mam zastrzeżeń, ale jeszcze też jej za bardzo nie poznałem, więc główną opinią/awardem podziele się już na tmx po jakims czasie. "++"
goldike
Jeździ konno

Post by goldike »

dirt - najlepsza trasa. wyglada jak dirt i smakuje jak dirt, trasa godna lepszych zawodów.
tech - dobredrugie miejsce, gdyby nie dojazd do 1 cp i permanentny nodrift trasa była by bajeczna, szybka łatwa i przyjemna.
nadeo - zeby dobrze pojachac trzeba znać tricki, sztuczki, kung fu i być nolifem, czyli esencja nadeo. dobry wybór
nascar - po prostu sredni. zakret po starcie jest za szybki, wywala na wyjscu, podobnie jak ten przed skokiem. poza tym ok.
fs - porażka za 100 punktów. fs mający raptem 30 sekund i 2 dzikie wallridy. idzcie w ... z ta trasa.
mini - dla mnie mini to zawsze było mini, a nie mini tech. mialby być rózne style, a tu jest 2x tech tyle, ze jeden krotszy. jak na mini techa trasa taka sobie. :?
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

goldike wrote: mini - dla mnie mini to zawsze było mini, a nie mini tech. mialby być rózne style, a tu jest 2x tech tyle, ze jeden krotszy. jak na mini techa trasa taka sobie. :?
Uwierz mi, te 20 sekund mniej robi sporą różnicę.
Discord: vanitasss
virgin
Jeździ konno

Post by virgin »

no dokładnie, fs jest z dupy wzięty... walle są na farta, problemy z cieniowaniem, jedziesz na prostej i nagle wywala w powietrze... Było dużo lepszych tras (np. trasy Scirra, które jechałem), ale wzięto jakieś trasy co nie wymagają dużych umiejętnośći jeżdżenia fs.

ja mam "swoje" dwie najlepsze trasy - tech Mściciela i nascar nie wiem kogo :P nascar trochę denerwuje, bo trzeba się idealnie składać w zakręty, a na techu jest wszystko jak powinno być (no może koniec mógł by być inny :P)

P.S. do autora mapki fs, albo kogoś tam :D - możesz mi podać tytuł tej pieśni, co przygrywa podczas jazdy, bo kolega ją usłyszał i chce ją mieć :P
crowmaster_13
Pirat drogowy

Post by crowmaster_13 »

Piosenka z FSa jest stara jak świat. To jest [urlhttp://www.youtube.com/watch?v=6DcfXVL0mh0]Gigi D'' Agostino: The Riddle[/url]

Swoją drogą, nie wiem gdzie Wy łapiecie te bugi na tej trasie. Ja tych tras nie jeżdżę praktycznie wcale a jakoś potrafię ją przejechać. Może nie z oszałamiającym czasem, ale jednak daję radę.

(Dodano 09 czerwca 2011, 8:45)
Gigi D' Agostino: The Riddle

Drugi post przez brak możliwości edycji poprzedniego.
ImageImage
Image
C13
virgin
Jeździ konno

Post by virgin »

Piosenka z FSa jest stara jak świat.
Może i tak, ale ja słucham innej muzy i nie znałem :P
Swoją drogą, nie wiem gdzie Wy łapiecie te bugi na tej trasie. Ja tych tras nie jeżdżę praktycznie wcale a jakoś potrafię ją przejechać. Może nie z oszałamiającym czasem, ale jednak daję radę.
No dobra, ale zauważ, że pierwszy wall jest na farta, trzeba idealnie trafić. Ja nie lubie takich i osobiście uważam trasy fs za największą porażkę turnieju i brane są takie, bo na innych "pewni" ludzie mogliby sobie nie dać rady :P
Arthas
V.I.P.

Post by Arthas »

Skończcie płakać, ze trasy chujowe a weźcie się z trening, ileż można.
Image
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Dokładnie, nie narzekajcie na mapy, bo są naprawdę fajne.

Nadeo - typowe nadeo, liczy się umiejętność zrobienia no jumpa, jazdy bez gazu, oraz trick na koncu z dirtem. Fajnie, ze nie jest to popularna mapa nadeo, tylko trasa którą mało się gra.

Tech - Trasa fajna, płynna oprócz: dojazdu do 1 CP, łatwo tam o nd. O ile nie jest to problem na TA, to jest to problem na rundy. Dodatkowo końcówka. Mam trochę wrazenie, ze msciciel nie miał pomysłu na mape po 9 CP :P Zakręt w góre jest trudny i nie mozna tam popełnić najmniejszego błędu, bo kończy to się bandą.

Dirt - Nie grałem dużo dirtów, ale ten jest moim zdaniem fajny, oprócz końca, gdzie z duzą prędkością trzeba zrobić nawrót w góre, dodatkowo zakręt jest bardzo wąski. trochę wqrzający ostatni skok, bo przy złym przejeździ zakrętu w prao na końcu często nei doskakuje się do skoczni.

FS - Co wy od niego chcecie? Przyjemna mapka, nie ma w niej nic na farta. Nie wiem czy tak to się nazywa, ale jeśli chodzi o wallridy (chodzi o te klocki po których się bokiem jedzie) pierwszy jest normalny, przedluzony, ale dzięki temu trzeba się trocjhe wysilić, w drugim trzeba znaleźć odpowiednie miejsce i jest okej :) Dobrze, ze mapa nie jest długa, wystarczy ze trzeba się 6 map nauczyć :P

Nascar - dużo nie grałem, ale denerwujące jest to, ze znowu trzeba robić drifta na nascarze (najpierw trzeba było na mapce kwalifikacyjnej). W mapach typu nascar powinna się liczyć umiejętność puszczania gazu w odpowiednim momencie.

Mini - najtragiczniejsza mapa. Dziki zakręt na ziemii przy 6 CP o ile się nie myle, jeśli ktoś uzywa kamery nr. 1 (jak np. ja :P) to nie widzi gdzie jedzie, w przypadku kamery nr. 2 jest trochę lepiej bo odrazu się widzic czy trzeba skorygować czy nie. Przy kam. 1 musimy liczyć na to, ze dobrze wyczuliśmy zakręt. Później zjazd na trawe i zakręt w prawo, tez nie pozwala na minimalny błąd o który bardzo łatwo przy złym przejeździe wcześniejszego zakrętu. Końcówka trochę dziwna, na FS zmieszczenie się tam graniczy z cudem jak mamy dobrą prędkość. Dodatkowo fajniej, jakby wszystkie mapy robili Polacy... jak grać mogą tylko Polacy to i mapy powinny być polskie. Zeby nie było - nie jestem rasistą czy coś :P
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

virgin wrote: (np. trasy Scirra, które jechałem)
chyba od takiego osobnika nie otrzymaliśmy tras, ale możesz się jeszcze pochwalic, które znasz :)
crowmaster_13
Pirat drogowy

Post by crowmaster_13 »

Sciroo a.k.a. Daniel (na forum) albo Toffic. Ewentulanie jego login to estoquer więc po tym możecie sobie sprawdzić. Wysyłał na sam koniec terminów. Wiem bo to WDDek ;)

A receptą na no-drift z początku trasy Mścici3la jest wahadełko jakie robią kierowcy rajdowi. Poszukajcie sobie informacji na ten temat i próbujcie przenieść to do TM. Nie tylko na tej trasie się to przydaje.
ImageImage
Image
C13
digger
V.I.P.

Post by digger »

A jak komuś się nie chce szukać to tu jest to fajnie opisane: http://impreza-evo.pl/index.php/site/node,show,38 :)
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

crowmaster_13 wrote:Sciroo a.k.a. Daniel (na forum) albo Toffic. Ewentulanie jego login to estoquer więc po tym możecie sobie sprawdzić. Wysyłał na sam koniec terminów. Wiem bo to WDDek ;)
ta, kojarze furiata :)
KaKKuK*nhf*
Samochodowy prawiczek

Post by KaKKuK*nhf* »

Witam. Chciałbym w imieniu całego NHF przekazać iż jesteśmy zmuszeni do wycofania się z turnieju UTC. Powodem są poważne problemy kadrowe i brak czasu na gre większości z nas z uwagi na okres czerwcowy. Całemu teamowi jest bardzo przykro ponieważ nie chcialeiśmy aby tak to się potoczyło. Pozostaje nam jedynie przeprosić za zaistniały problem i życzyć miłej jazdy.
Pozdrowienia z NHF.
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by savier »

misza0 wrote: FS - Co wy od niego chcecie? Przyjemna mapka, nie ma w niej nic na farta. Nie wiem czy tak to się nazywa, ale jeśli chodzi o wallridy (chodzi o te klocki po których się bokiem jedzie) pierwszy jest normalny, przedluzony, ale dzięki temu trzeba się trocjhe wysilić, w drugim trzeba znaleźć odpowiednie miejsce i jest okej :) Dobrze, ze mapa nie jest długa, wystarczy ze trzeba się 6 map nauczyć :P

Nascar - dużo nie grałem, ale denerwujące jest to, ze znowu trzeba robić drifta na nascarze (najpierw trzeba było na mapce kwalifikacyjnej). W mapach typu nascar powinna się liczyć umiejętność puszczania gazu w odpowiednim momencie.

Mini - najtragiczniejsza mapa. Dziki zakręt na ziemii przy 6 CP o ile się nie myle, jeśli ktoś uzywa kamery nr. 1 (jak np. ja :P) to nie widzi gdzie jedzie, w przypadku kamery nr. 2 jest trochę lepiej bo odrazu się widzic czy trzeba skorygować czy nie. Przy kam. 1 musimy liczyć na to, ze dobrze wyczuliśmy zakręt. Później zjazd na trawe i zakręt w prawo, też nie pozwala na minimalny błąd o który bardzo łatwo przy złym przejeździe wcześniejszego zakrętu. Końcówka trochę dziwna, na FS zmieszczenie się tam graniczy z cudem jak mamy dobrą prędkość. Dodatkowo fajniej, jakby wszystkie mapy robili Polacy... jak grać mogą tylko Polacy to i mapy powinny być polskie. Zeby nie było - nie jestem rasistą czy coś :P
Dlatego mini został źle wybrany, powinna to być mapka z pomysłem a nie wycinek techa. bo ide o zakład że da się ją przedluzyc i zrobić z tego techa. (ale ze wiekszosc teamów techowych wiec to jest calkiem zrozumiale) chcialbym się spytac jakiegoś doswidczonego mappera jaki powinien być mini ;p

Nascar, tylko na tych gorkach driftuje , resezta staram się rpzeciskacnei najezdzajac na zielone. jak się uda to zdejmiemy shadusia :D ( bo tyle minusow narobilismy poteznych ze az zal ze nie udawalo się skończyć)

Fs, ogólnie fsy jezdzilem z 3 lata temu, i teraz od neidawna, bralem nawet raz w turnieju inwidualnym, mapka jest łatwa , ale wiele zalezy od szczęscia. Mowi się ze na FS poswieca się najwiecej czasu, tu tego czasu zabrakło. parę segmentow moglo być lepszych. Pisze to jako czlonek teamu FS. a nie nadeowiec czy techowiec , wiefc zwazcie,

PS:. Na fs'a narzekają tylko Fsowcy, DZIWNE nie?
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

savier wrote:Mini - najtragiczniejsza mapa. Dziki zakręt na ziemii przy 6 CP o ile się nie myle, jeśli ktoś uzywa kamery nr. 1 (jak np. ja :P) to nie widzi gdzie jedzie, w przypadku kamery nr. 2 jest trochę lepiej bo odrazu się widzic czy trzeba skorygować czy nie. Przy kam. 1 musimy liczyć na to, ze dobrze wyczuliśmy zakręt. Później zjazd na trawe i zakręt w prawo, też nie pozwala na minimalny błąd o który bardzo łatwo przy złym przejeździe wcześniejszego zakrętu. Końcówka trochę dziwna, na FS zmieszczenie się tam graniczy z cudem jak mamy dobrą prędkość. Dodatkowo fajniej, jakby wszystkie mapy robili Polacy... jak grać mogą tylko Polacy to i mapy powinny być polskie. Zeby nie było - nie jestem rasistą czy coś :P
Dlatego mini został źle wybrany, powinna to być mapka z pomysłem a nie wycinek techa. bo ide o zakład że da się ją przedluzyc i zrobić z tego techa. (ale ze wiekszosc teamów techowych wiec to jest calkiem zrozumiale) chcialbym się spytac jakiegoś doswidczonego mappera jaki powinien być mini ;p

Japierdole, Savier - ogarnij trochę, bo ni w cholerę nie rozumiem twoich narzekań. Nawet 9-sekundowego Shorta idzie przedłużyć tak, by to był tech. Tylko po co?
Pewnie masz żal o to, że technicznych map są dwa rodzaje. Dlatego, że i mapy techniczne i mapy mini mają swoich zwolenników i przeciwników, i są traktowane jako dwa różne typy map. Całkiem zresztą słusznie.
Discord: vanitasss
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Fs, ogólnie fsy jezdzilem z 3 lata temu, i teraz od neidawna, bralem nawet raz w turnieju inwidualnym, mapka jest łatwa , ale wiele zalezy od szczęscia. Mowi się ze na FS poswieca się najwiecej czasu, tu tego czasu zabrakło. parę segmentow moglo być lepszych. Pisze to jako czlonek teamu FS. a nie nadeowiec czy techowiec , wiefc zwazcie,

PS:. Na fs'a narzekają tylko Fsowcy, DZIWNE nie?
FS;ów nie gram na powaznie, ale często grywam na popularnych serwerach z FS'ami i często gram te najlepsze z TMx'a, więc trochę tez wiem :P Jacy FS'owcy narzekają? Oprócz Ciebie :P Bez urazy, ale gralem tez na serwie PS (bo z tego co pamiętam w PS jeździsz) i pro czasów nie macie i mapki na serwie są podobnej dlugości i tez część jest na farta.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Mapa FS to najgorsza z najlepszych, ale nawet Lesław dał jej 7,5/10, więc dziwne, że fs-owcy na nią narzekają, choć na razie najgłośniej tylko Ciebie słychać, Savier.

Co do mini - może niektórzy z Was mylą to z shortami? Poza tym, kiedy był temat o wymaganiach map - a tam wyraźnie jest napisane że 20-30s - nikomu to wtedy nie przeszkadzało :)
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by savier »

nie jeżdżę w ps pff.
nie mylę mini z shortami :).

Tak każdą mapę można przedłużyc, ale ta ma potencjał na techa. 20-30 pff, ktos z was zrobił 30? ^^

Ja wcale nie narzekam na tego niby fsa, póki wysoko jestem i co 3 czas to dedi to dla mnie bomba. Ale ja lubie takie połamance bo sam podobna mapke zrobilem :) tylko jakos nie widzę za dużo w dedi osob z fs teamem zwiazanym. nie licze lets rockow, bo ja nie wiem co oni jeżdżą :)

rozumiem może na off jeżdżą ^^ ale nie uwazam siebie za jakiegoś super z fsow a tych co uwazam za lepszych i nawet to pokazuja jakos nei widze w dedi :)
crowmaster_13
Pirat drogowy

Post by crowmaster_13 »

Dedimanię można wyłączyć żeby nie odkrywać kart przed przeciwnikiem.

A czas na mini przecież jest 30.xx. Ja mam pb poniżej 31.00 więc chyba nie ma się co czepiać o te kilkanaście/kilkadziesiąt setnych.

I pamiętaj, że trasy będziemy jeździć na rundach więc nie mogą one (trasy) być za trudne. Trudne jeździ się na TA.
ImageImage
Image
C13
Locked

Return to “Universal Team Cup”