Mappack dostępny do pobrania STĄD.Regulamin wrote:Wyniki meczów należy zgłaszać w odpowiednim temacie na forum TMPL (zostanie do tego celu stworzony oddzielny temat na każdą kolejką) i koniecznie poprzeć go screenami/zrzutami ekranu pokazującymi wynik na serwerze. Prosimy stronić od formatu .bmp i w miarę możliwości posługiwać się .jpg, .png lub innymi, bardziej oszczędnymi pod względem rozmiaru pliku, formatami graficznymi.
[...]
Do fazy pucharowej awansuje osiem najlepszych zespołów, po dwa z każdej grupy oraz kolejne dwa z najlepszymi rezultatami w grupie. Ćwierćfinał i półfinał rozegrane zostaną na drugim mappacku, natomiast finał oraz mecz o trzecie miejsce na trzecim mappacku. W ćwierćfinale zagrają ze sobą (GRUPA/MIEJSCE W GRUPIE):
A/1 - trzeci zespół z mniejszą ilością punktów w fazie grupowej
B/2 - C/2
C/1 - A/2
B/1 - trzeci zespół z większą ilością punktów w fazie grupowej
[...]
1 kolejka:
SPW&LR - Żorscy
XST - GWC&SST
[POL] - DDT-Weed
IAM Team - WDD&PS
MD - NHF
BT - Team7
1 kolejka - mappack release
Last edited by ShaDDy on 14 June 2011, 19:35, edited 2 times in total.
pierwszy post zaktualizowany jak cuś, GL HF:)
proszę o wrzucenie mapki UTC (strasznie dziwna nazwa) na tmxa. lub zmianę nazwy...
nie daj się jej wrzucic na server.
nie daj się jej wrzucic na server.
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
Na WDD wszystko wejszło bez najmniejszego problema więc nie wiem w czym problem 

C13
U nas ta mapka również nie działa.
Nazwę pliku możesz zmienić samemu na dowolną inną.
Nazwa pliku gbx nie ma żadnego wpływu na nazwę jaka pojawi się w grze.
Nazwa pliku gbx nie ma żadnego wpływu na nazwę jaka pojawi się w grze.
Jeśli chodzi o mapę Mściciela to zrób jak mówi VND, zmień nazwę pliku. Mściwy użył tam jakiejś dziwnej czcionki, dlatego mogą być problemy.

Wybaczcie, nie wiedziałem, że nazwa może być problemem.
(Dodano 06 czerwca 2011, 16:32)
Trase wrzuciłem na TMX, więc można już bez żadnych problemów ją dodać.
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 81051#auto
Miłej jazdy (co może być trudne
) oraz sorry za double posta. 
(Dodano 06 czerwca 2011, 16:32)
Trase wrzuciłem na TMX, więc można już bez żadnych problemów ją dodać.
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 81051#auto
Miłej jazdy (co może być trudne
dzięki z tmxa idzie dodać ,
sposób z zmianą nazwy pliku nie działał
mapki dużo lepsze niż kwali
troszkę mini jak dla mnie powinno by 10 sekund krótsze, ale może na innych mini jeździłem niż reszta ;p
sposób z zmianą nazwy pliku nie działał
mapki dużo lepsze niż kwali
troszkę mini jak dla mnie powinno by 10 sekund krótsze, ale może na innych mini jeździłem niż reszta ;p
[offtop mode on]
@savier
coś kiepsko się starałeś, jedyną zmianą jaką zrobił Mściciel to właśnie zmiana nazwy. Oba pliki mają 100% taką samą zawartość.
[offtop mode off]
@savier
coś kiepsko się starałeś, jedyną zmianą jaką zrobił Mściciel to właśnie zmiana nazwy. Oba pliki mają 100% taką samą zawartość.
[offtop mode off]
No to Ci powiem że z tym tekstem trochę dałeś ciała. Bo innym jakoś działało. Poza tym wydaje mi się że VND ma na ten temat większe pojęcie od Ciebie.savier wrote:mędrkuj dalej, ciekawe czy ci by się udało.

nie ufam mu na tyle by dac mu mozlwiosc sprobowania wrzucenia mapki z zmieninia nazwy pliku na moj server, do rcp, czy tez przez to drugie. probowaly dwie osoby, nie psozlo, co lepsze wbijalem ejsczce rpzez edytor terackmani i naprawdę zmienialem nazwe i tez nie dalo. wiec , u mnie się nie dalo, i on by nie dal rady, a jak nie to ochrzil bym go amdrzejszym do mnie
Jak nie umiesz, to odpuść..
I skończ spamować.
I skończ spamować.
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
Może zacznijmy gadać o trasach, co? 
Trasa Nadeo - nigdy nie lubiłem nowych tras tego typu i po tej też ich nie polubię. Do tego wyłączniki silnika... Brrr... powiesiłbym Nadeo na suchej gałęzi za wymyślenie tego klocka.
Trasa Nascar, czyli Muzzio - nigdy nie jeździłem nascarów więc nie bardzo mogę się wypowiadać. Przejdźmy więc dalej
Trasa Dirt (Dusty Sky) - dirta też jeździłem bardzo mało. Ta trasa jednak nie za bardzo mi się podoba bo są w niej skoki gdzie trzeba się idealnie rozpędzić bo inaczej nie dolatuje się tam, gdzie wymyślił autor. Dzieje się tak w okolicach 30 sek i tuż przed metą. Szkoda, że nie ma tam większego marginesu błędu.
Trasa FS (Wonderful Day) - fajnie, że trafiła się trasa mojego dobrego kolegi. Jedyny mankament na niej to zbyt mała prędkość osiągana przed pierwszą pętlą. Ale reszta jest już w porządku i award na pewno poleci.
Trasa Mini (Mombassa) - znów tylko jedno miejsce, do którego się przyczepię, czyli zjazd na niebieskie, CP i ostry zakręt w prawo. Jest tam bardzo ciasno i trzeba mocno hamować. Bez CP byłoby lepiej.
Trasa Tech (Disapproval) - na koniec zdecydowanie najlepsza mapka. Twór Mścici3la bardzo mi się podoba, każdy zakręt jest w pytę. No może poza dojazdem do pierwszego CP bo trochę za mała prędkość i zakręt jest jechany z mniejszą płynnością. Ale dalej jest już lodzio miodzio więc award już jest
Trasa Nadeo - nigdy nie lubiłem nowych tras tego typu i po tej też ich nie polubię. Do tego wyłączniki silnika... Brrr... powiesiłbym Nadeo na suchej gałęzi za wymyślenie tego klocka.
Trasa Nascar, czyli Muzzio - nigdy nie jeździłem nascarów więc nie bardzo mogę się wypowiadać. Przejdźmy więc dalej
Trasa Dirt (Dusty Sky) - dirta też jeździłem bardzo mało. Ta trasa jednak nie za bardzo mi się podoba bo są w niej skoki gdzie trzeba się idealnie rozpędzić bo inaczej nie dolatuje się tam, gdzie wymyślił autor. Dzieje się tak w okolicach 30 sek i tuż przed metą. Szkoda, że nie ma tam większego marginesu błędu.
Trasa FS (Wonderful Day) - fajnie, że trafiła się trasa mojego dobrego kolegi. Jedyny mankament na niej to zbyt mała prędkość osiągana przed pierwszą pętlą. Ale reszta jest już w porządku i award na pewno poleci.
Trasa Mini (Mombassa) - znów tylko jedno miejsce, do którego się przyczepię, czyli zjazd na niebieskie, CP i ostry zakręt w prawo. Jest tam bardzo ciasno i trzeba mocno hamować. Bez CP byłoby lepiej.
Trasa Tech (Disapproval) - na koniec zdecydowanie najlepsza mapka. Twór Mścici3la bardzo mi się podoba, każdy zakręt jest w pytę. No może poza dojazdem do pierwszego CP bo trochę za mała prędkość i zakręt jest jechany z mniejszą płynnością. Ale dalej jest już lodzio miodzio więc award już jest

C13
ja się nie będę rozpisywal do kazdej mapki 
powiem tyle, wszystkie mapki oprocz dirta sa zaje**ste
powiem tyle, wszystkie mapki oprocz dirta sa zaje**ste

jak nie masz nic dodania, to nei spamuj.Toby wrote:Jak nie umiesz, to odpuść..
I skończ spamować.
Dirt własnie, że fajny
Wonderful dAy, mogl uzyc innego podjazdu, są dwa loopy z bloku i z trasy
Nascar, troszka ich jeździłem i ten aż tak bardzo się nie różni od tych co znam, ale award jest, bo to napweno nascar
nadeo, cóż niespodzianka bo star stadium, i jeszcze z tym powalonym zakrętem. A kratka brak silnika ułatwia nodrift
na temat techów się nei wypowiem w superlatywach, bo techów nie umiem, nie lubię, więc po co się męczyc.
Ale nawet taka osoba jak ja zauwazy ze msciciel się napracował, bo mapka wymiata. Tylko jadąc ją mam takie wrażenie " Że już ją kiedyś jechałem" , ale może ma tak być
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
Nie wiem jak to się dzieje, ale na drugiej mapie w UTC mam złe cieniowanie :/ Pierwsza była FS+Nascar. I to nie jest odosobniony przypadek bo Artas na kwalach też tak miał. Teraz padło na trasę Mścici3la.
http://img30.imageshack.us/img30/2000/85047302.jpg
http://img30.imageshack.us/img30/2000/85047302.jpg

C13
No ja mam podobnie na trasie mini. Choć z początku wszystko było dobrze to po pewnym czasie pojawił się problem. Konkretniej kiedy zwinąłem TM na pasek i przywróciłem. Bez różnicy na jakim serwie na tej mapie zawsze jest problem z cieniami.

Sprawa jest prosta do naprawienia.
Wszyscy wiedzą że TM ma kupę błędów i to jest jeden z nich.
Czasami liczenie cieni się nie udaje i powstaje kaszanka w pliku dds.
Należy wejść do katalogu cache - zwykle jest ukryty, więc najpierw należy w windowsie włączyć pokazywanie ukrytych folderów.
Panel sterowania->opcje folderów->widok->pokaż ukryte pliki,foldery...
Teraz należy przejść do katalogu cache:
c:\Users\All Users\TrackMania\Cache\
lub
c:\ProgramData\TrackMania\Cache\
zależy od systemu a tak naprawdę to ten sam folder.
Wyszukujemy plik do naszej trasy - dla przykładu StarStadiumA5
masa_znaków_dakkon.StarStadiumA5.Sunset.LightMap.zip
zawsze najpierw jest dużo znaków potem autor,nazwa,pora dnia, i LightMap.zip
Pozostaje tylko skasować ten plik.
Przy kolejnym odpaleniu trasy gra policzy cienie na nowo, miejmy nadziej prawidłowo
Wszyscy wiedzą że TM ma kupę błędów i to jest jeden z nich.
Czasami liczenie cieni się nie udaje i powstaje kaszanka w pliku dds.
Należy wejść do katalogu cache - zwykle jest ukryty, więc najpierw należy w windowsie włączyć pokazywanie ukrytych folderów.
Panel sterowania->opcje folderów->widok->pokaż ukryte pliki,foldery...
Teraz należy przejść do katalogu cache:
c:\Users\All Users\TrackMania\Cache\
lub
c:\ProgramData\TrackMania\Cache\
zależy od systemu a tak naprawdę to ten sam folder.
Wyszukujemy plik do naszej trasy - dla przykładu StarStadiumA5
masa_znaków_dakkon.StarStadiumA5.Sunset.LightMap.zip
zawsze najpierw jest dużo znaków potem autor,nazwa,pora dnia, i LightMap.zip
Pozostaje tylko skasować ten plik.
Przy kolejnym odpaleniu trasy gra policzy cienie na nowo, miejmy nadziej prawidłowo