ESWC Poland 2007 - Wyniki i Wrazenia

Electronic Sports World Cup
szym
Team Poland

Post by szym »

Szkoda tylko że brano pod uwagę miejsca a nie czasy. :cry:
Bo wtedy albo trafiłeś na łatwą grupę i przeszedłeś dalej, albo na trudną no i d*pa.
Ja jechałem w pierwszej grupie z Wally'm i mor_olo byłem trzeci z czasem 1:07;24. I jak później widziałem że goście wchodzili z czasem ok. 1:15 to myślałem że mnie krew zaleje
Image
Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

po pierwsze wielkie gratulacje Bax, naprawdę wielki respect za to :)

mysle, ze nie ma sensu wracac do tych dawnych sporow, roznie to bywalo, ale teraz lepiej wspolnie kibicowac Baxowi, zeby ich tam rozgniotl w Paryzu, trenuj dobrze :)

do zobaczenia za rok tym razem mam nadzieje :)
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Ja po pierwsze chcialbym pogratulowac Baxowi za kapitalna jazde ! Mial w finale czas mniejwiecej jak moj pb, po prostu był na mapie 04 poza moim zasiegiem uwazam ze zasluzenie wygral ! naprawdę pokazal wielka klase !
Gratuluje tez morkowi bo 0.07 to jest roznica 1 lepiej przejechanego zakretu. również pokazales się ze swietnej strony na tej mapie ! :)

A teraz najwazniejsza sprawa
Wszyscy po prostu jesteście mistrze na serio tacy super ludzie otwarci rozmawialo się z wami naprawdę swietnie nasza scena skupia wspanialych ludzi i nawet jeżeli bym nic nie wygral, to nie mialbym co zalowac tego wyjazdu bo ciesze się na serio ze was wszystkich poznalem ! No Jakub to osobowosc roku po prostu :) Bax wymiatal także te akcje z hostessami były niesamowite :D

Aaaaaa i ciesze się ze wygral Bax a nie morek :D Bardzo się mu nalezalo a morek to menda spoleczna hehehehehe :P On już wie dlaczego ;) Fred swietnie zalatwil gości z legitymacja :D

Ogolnie atmosfera byla wspaniala, mysle ze jeżeli za rok Bax i Mor olo również tak swietnie wytrenuja tracki, a dojdzie do tego Nawro, Hack i Khasius i Tomek i Prezes i wielu innych to naprawdę poziom będzie niesamowity !

Mam także nadzieje ze za rok zasady będą bardziej jasne i wolałbym jednak by to nie był turniej open :D Bo w porównaniu do czaso 1.01-07 jakie mielismy my z tmpl to czasy 9.30.xx były smieszne :D

Pozdrawiam ekipe Trackmaniakow i mam nadzieje ze się uda nam spotkac niebawem, bo naprawdę jest warto !

A i dzięki holus ze przyjechales mimo ze nie grales bo na serio poswieciles się a super było cie poznac :)
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
[POL]krOpek
Samochodowy prawiczek

Post by [POL]krOpek »

ile lacznie było zawodnikow ?:)
Image
Sanford
Jeździ konno

Post by Sanford »

Lol Bax !!! Wielki szacunek dla Ciebie i calego [POL]. Mam nadzieje ze we Francji dasz wszystkim kopa :D :D :D powodzenia
Zeo
nawro

Post by Zeo »

No [POL], widać że zawody były dla was naprawdę udane. ;) Graty dla Baxa, w PITMC ci się nie poszczęściło ale jeśli tutaj udało ci się wygrać to naprawdę dużo znaczy. :o Chciałem pojechać w tym roku, ale z powodu ograniczeń wiekowych na zawodach w Paryżu nie widziałem sensu żeby gdziekolwiek się ruszać. Może faktycznie w następnym roku... ;) Mam nadzieję że będą to równie dobre zawody.
Image
Image
szopek
Lubi ostrą jazdę

Post by szopek »

fuck ze mnie tam nie było ;(
Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

watek na eSports.pl: http://esport.pl/?id=post&post_id=1879464700

jak widac nie bardzo się przykladaja, mnostwo bledow chociazby w nickach, nie biora polskiej sceny powaznie, Bax tym bardziej wygraj w Paryzu, zeby to zmienic ;)
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Jak się w piatek dowiedzialem, ze nie pojade (sprawy rodzinne), to się ładnie wkurwilem. :( Szkoda tego bo chetnie bym z wami pojezdzil.

GRATY Bax :!: (Mowilem wam ze może on być grozny :wink: )

Jakub, to nie ma znaczenia az takiego czy on z [POL], czy z jakiegoś innego teamu, wazne, ze ze spolecznosci tmpl. 8) Mam tylko nadzieje, ze każdy tak jak ja, będzie mu goraco dopingowal jak pojedzie do Paryza.

Graty dla wszystkich, ktorzy pojechali.
Image
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

ja wszystko co chialem powiedziec napisalem na http://esports.pl/?id=post&post_id=1879464700
Wildcat jak gralem z toba to trenowalem do meczów reprezentacji i nietrenowalem tych map.
Co do Baxa to sam przyznal ze ma szczescie bo pobił swoj rekord na zawodach ja natomiast pojechal gorzej o 0,6sek w stosunku do mojego PB. Zycze mu jak najwiecej powodzenia bo mysle ze ma male szanse ale nie licza się szanse a trening ;) i przy duzym szczesciu ktore mnie dobilo ma szanse osiagnac jakieś miejsce z nagroda pieniezna.

Co do turnieju to uwazam ze tylko final był nieco emocjonujacy:) a to za sprawa trybu Time Attack ktroy jest raczej mało widowiskowy dla widzów, gdyby to było na trybie rund gdzie jedzie się dziub w dziub było by to o wiele ciekawsze i chyba mniej fartowne. Ale TA to ponoc narzucenie ESWC wiec nei mam pretensji do HDST.Zoorganizowali calkiem dobry turneij pod wzgledem administracji. Mysle mimo to ze gdyby turniej był po eliminacjach online byloby o wiele ciekawiej gdyz nie pojawiali by się gracze ktorzy awansowali do top16 z czaem 1:30 gdzie ja na tej mapie mialem 1:03:50 wally 1:01:80 a Bax 1:03:80.

Co do sceny i polaków To istnieje tylko ze dla osob ze sceny. Głownie dzięki serwisowi TMPL.info. A CB czy ESL organizuje raczej slabe turnieje dla TM i taka jest prawda.
Caly swiat gra tam raczej dla zabawy wszyscy walcza na http://www.electronictournaments.com/ gdzie TEAM POLAND dostal się do 1/16 a ja 1/32 w indywidualnym pucharze wally , prezes doszli do 1/64. Wiec az tak zle nei ejst chociaż barkuje nam wiele w czym pomoc nam może organizacja takich turniejow jak ten.

Tak czy inaczej mam nadzieje ze ten pierwszy wielki turniej w TMN rozpocznie jakas nowa ere w której będzie mozna w koncu pograc w ta przecudowna gre, i tak jak mowiles stworzy się ta cala otoczka.

Jeszcze jedno Scena by się rozwinela także gdyby inni się nia zainteresowali a zainteresowanie pokazalo wyczytywanie mojego nicku jako,: MORDAL, MOROLA,MOROLON. Wiem ze moj nick nie ejst łatwy no ale bez przesady xD
*... i wszystko jasne.
Sk84funPrzemo
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Sk84funPrzemo »

Graty cała ekipa z Poznania, a w szczególności Bax! :D
Też niestety ograniczenia mi nie pozwalają, ale już za rok na pewno się zjawie. Pewnie dostane w dupe ale liczy się ponanie ludzi i zabawa!
See you next year ;-)
PS
Bax rozjeb ichw Paryżu!! XD
Image
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

No coz Morek :P Baksiu był wymiatacz wczoraj, ja na mapie 01 tez pobilem swoj pb :) Wczoraj po prostu byliscie ode mnie lepsi i mysle ze pierwsze miejsce nie było nam Morek pisane. :P
Skoro ESWC narzucilo TA to maja dziwny system. chodź wybrali raczej mapy do trybu TA. Szkoda ze trenowalem 7 map zamiast 2 ale ktoz to mogl wiedziec ;)
Ogolnie mysle ze jeżeli turnieje z TM będą czesciej organizowane, to gra dolaczy do grona scislej czolowki, w koncu w CD-A w reklamie turnieju były tylko 4 g ry: CS, W3, Q4 i TM. A to coś znaczy!
A co do finalu, dalej nie wiem jak wy robiliscie takie czasy :D Gdzies do 40 sekundy mialem najlepszy czas w obydwu moich przejazach (ukonczylem trase az 2 razy w 20 min :D) ale w pewnym momencie czegoś mi brakowalo :) I ogolnie z 3 miejsca bez kitu jestem bardzo zadowolony, chciałem zawalczyc o zwyciestwo nie udalo się, ale trening chodź nie morderczy się jednak oplacil i mam nadzieje ze nagrode przysla :D

PS. Pozdro "Morda" :)
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
FRED
Street shaman!

Post by FRED »

jedno wielkie zaskoczenie.... :P od razu wiedziałem i otwarcie o tym mówiłem ze na pudło załapią się Wally Olek i Bax lecz nie wiedziałem, ze wynik koncowy będzie taki jaki jest :)
Na finale Bax siedział prawie przed moim stanowiskiem - obserwowałem go bo widziałem jak airwaves08 ostro szarżuje :P od początku szczerze mówiąc 3małem kciuki za Wallyiego i bardzo chciałem zeby to on stoczył walke w Pryżu - świetnie pojechał lecz jednak laur zwycięstwa należy do Baxa - i bardzo Ci ziom gratuluje!!! :D
Ogólnie impreze była 1 klasa - a to przede wszystkim dlatego, że to towarzystwo było 1 klasa! 8) naprawdę rozmowa przez neta a w 3d jest całkiem inna... wielkie pozdro dla wszystkich!!! ja ide spać....zmęczenie niesamowite....ponad 25godzin na nogach :D
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

bax przygotowuje filimk z eswc, wiec ja teraz mam czas coś tu powiedziec.
pozegnalem się wczoraj z morolo mowiac, ze mam nadzieje, ze już nie będziemy się tyle klocic, a on mi odpowedzial, ze nie wierzy, ze tak będzie.
już teraz wiem dlaczego tak sadzil.
Co do Baxa to sam przyznal ze ma szczescie bo pobił swoj rekord na zawodach ja natomiast pojechal gorzej o 0,6sek w stosunku do mojego PB
po co takie rzeczy w ogole piszesz. przecierz wiadomo, ze na to coś odpowiem, jak mnie trochę znasz.

jest jedna wielka roznica miedzy toba a baxem, i jak mu, podobnej wiekszosci pozostalych graczy. ta roznica się nazywa "luz" (podobno szczescie jest sprzyja lepszym:).
nie pisal bym tego, ale jakos mnie do tego zmuszasz.
wynika to co tu pisze z rozmow z roznymi graczami tmn na turnieju eswc, no i oczywiście z toba.
sam mowiles, ze trenowales tracki caly miesiac (!), a bax akurat cztery dni. tak bardzo chciałeś wygrac, ze nawet koledze z teamu (wallyemu) nie dales replayow, ktore miałeś od kumpli z francji.
już się umowiles z ludźmi we francji, bo taki pewny byles, ze wygrasz.
a jednak się okazalo inaczej, i teraz jesteś zly, gdybasz i szukasz jakieś tam wymowki.
nie mowi to dobrze o Tobie, i tym co się nazywa fair play.

zrozum to, ze zycie karze i wynagradza za przeszlosc, i najwazniejsze jest to, zeby nie isc po trupach do celu, alo o to, zeby nie wstydzic się, jakim jesteś i byles czlowiekem.

poco piszesz, ze bax nie ma szans na eswc? nawet jak nie ma, to ty masz jeszcze mniej, bo po takim treningu, i na takiej "malej" imprezie jak polkiej eswc byles od niego gorszy.
a to za sprawa trybu Time Attack ktroy jest raczej mało widowiskowy dla widzów, gdyby to było na trybie rund gdzie jedzie się dziub w dziub było by to o wiele ciekawsze i chyba mniej fartowne
to po co do cholery jechales tam, jak wiedziales jak będzie grany ten turniej? zawsze musi być jak ty chcesz, zebys TY mogl wygrac. jak nie, to jest wina regul. zalosne.
Co do sceny i polaków To istnieje tylko ze dla osob ze sceny. Głownie dzięki serwisowi TMPL.info
co? przeciesz jak najmniej wlasnie ty pozwalasz na wmieszanie innych, np PL3, i dyskwalifikujesz teamy, jak im się nie podoba.

a ty się dziwisz, ze polska scena niby jest taka slaba.
rzycze ci przyjemnosci przy wytlumaczeniu kologom, dlaczego to nie ty się zakwalikowales na final eswc.

wyglada na to, ze tylko ty nie mozesz się z tym pogodzic, ze to bax, a nie ty jedziesz na eswc. każdy inny serdecznie mu gratuluje, a tutaj taki nie potrzebny post z twojej strony.

dobra, tyle na to, mistrzu z piwem wrocil :)

info od baxa, który jest po 4. piwie:
powiedzial mi lakonicznie, ze jak cie zobaczyl smutnego na scenie, to cie przytulil, bo mu się zal Ciebie zrobilo ;)

chyba zaras wyslemy parę zdiec...
TheViP
Emerytowany Admin

Post by TheViP »

Jakub :D jak dostane ta fote (to nie był moj aparat) to zaraz Ci ją pośle :)

GJ BAX !!!!!!!!!!!
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

Nie wierze w to ze nie będziesz się ze mna klocil. Bo po prostu zle interpretujesz moje slowa. Nie powiedzialem ze mi zalezy na kłotniach poprostu nie dogadam się z toba i tyle i udowodnilo to wiele rozmow.

Moja rola nie jest rozdawanie wszystkim najlepszych replayów, tras itd.
Nie ukrywam ze pojechałem wygrac ten turniej, i nie zamierzalem nikomu ulatwiac tego zadania bo nie taki był moj cel. Podawanie tras to rola organizatorow a oni z niej się nie wypelnili.
Ja nie szukam wymowki. Z kumplami z Francji umowilem się ze jak wygram to im postawie piwo. Szczerze mowiac uwazałem ze wally ma 60% szans na wygrana ja mam 39% a BAX ma 1% poprostu nie bralem go poduwagę. Uwazalem ze wally ma naprawdę super czas co pokazaly eliminacje, procz tego wiedzialem o sobie ze spokojnie moglem wyciagnac 1:02 a o Baxie wiedzialem tylko ze osiagnal calkiem dobry czas.
Co do mojego Fair Play gdyby nie ja BAX jechałby na solo i niezakwalifikowałby się ;).

Uwazam ze BAX nie ma szans na ESWC bo on trenuje 4h na tydzien a oni trenuja 8h dziennie ;) no i poprostu niektorych rzeczy się nie przeskoczy.
Zreszta sam tez uwazam ze nie wygralbym tego.

Co do TA to sam mowiles tuz po przyjezdzie "Slyszeliscie jakie głupie zasady". A pojechalem zeby poznac ludzi i zagrac w pierwszym i może niestety ostatnim takim turnieju, a przy okazji jak już jadę zrobić wszystko zeby zagrac jak najlepiej.

Smutny na koncu nie bylem , raczej zdenerwowany na siebie i na swoj pech.Bylem za to strasznie zmeczony i już mi nawet oko ze zmeczenia zaczelo mrugac :D:D NIe wiem jakim cudem tam stałem :D

Co do umijetnosci Baxa uwazam ze nie jest ani lepszy ani gorszy ode mnie. Wynika to chocby z czasów ktore osiagnelismy w pierwszej rundzie
jak i drugiej rundzie. Na 1 ja mialem 0,3 przeweagi na drugiej on 0,1 Uwazam ze jest na moim poziomie, a to ze wygral ze mna to kwestia tego ze on mial lepszy dzień. Nie wiem czemu wnioskujesz ze mu zle zycze.

EDIT: Co do PL wyrzucilem was bo uznalem ze przeszkadzasz mi w organizacji, mowilem reguly ustala się w przed pucharem a nie w jego trakcie. Po drugie nie wiem co was trzymalo przy pucharze skoro był taki slaby a jest tyle lepszych, bo ja lepszego od eswc nie widzialem poki co w polsce.
EDIT2: Sam Bax zreszta dziwil się jak ci francuzi robia takie czasy. I tak jak obiecałem proszę replaye Selhraca ;): http://download.yousendit.com/72C03CE96583D90E
ale pewnie na tm-x już sa lepsze.
Last edited by mor_olo on 29 April 2007, 16:04, edited 1 time in total.
*... i wszystko jasne.
Jakub

Post by Jakub »

"Slyszeliscie jakie głupie zasady".
tu chodcilo tylko o fakt, ze grali ci, ktorzy najszypsi byli przy stanowisku i dostali się do gry, a nie ci, ktorzy sa najlepsi. nie było kwalifikacji, to był blad.
time attack jest dla mnie jak najbardziej sprawiedliwy.
Co do umijetnosci Baxa uwazam ze nie jest ani lepszy ani gorszy ode mnie.
on był 1., ty 2., a ty dalej marudzis :/

a tak w ogole to mi wisi, mamy mistrza i paaarttyyy!!!
Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

proszę was, chociaż tutaj się już nie kloccie, Bax wygral i nic tego nie zmieni, nie ma sensu roztrzasac kto jest lepszy, to będzie mozna mam nadzieje pokazac za rok :)

peace.
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

No to skoro jest taki lepszy to czemu mial gorszy czas w eliminacjach i czemu
wygral minimalnie ?

Lepszy ode mnie to jest taki Zooz do którego to ja nie potrafie się na mniej niz 1,5sek zblizyc. A skoro jest lepszy ode mnie to od walliego pewnie tez to czemu w PITMC przegral z wallym.
Bo tu mial wiecej szczescia a tam mniej poprostu jesteśmy na podobnym poziomie.
*... i wszystko jasne.
Jakub

Post by Jakub »

zieeew...
Post Reply

Return to “ESWC”