po pierwsze wielkie gratulacje dla baxa.
siedze akurat u niego w pokoju, a on poszedl się odlac, bo skrzynka piwa jednak nie da się wypic bez tego

wiem dokładnie jak akrybicznie bax się do tego przygotowal, i mysle, ze wygral odpowiedni zawodnik.
nieraz jak się za bardzo chce, nie udaje się. a bax wlasnie nie chciał wygrac za wszelka cene. z respektem doszedl do turnieju i przeciwnikow, był skencentrowany, ale wyluzowany, i pokazal calej polsce, na co go stac.
moja rola w tym wszystkim byla raczej obserwatorska, robilem zdiecia i filmy. obok tego 3 lata już nie bylem w polsce. jak poznalem rodzine baxa, która jest bardzo serdeczna, to mialem takie uczucie, ze wygral odpowiedny człowiek.
wiem, ze inni maja tak samo, ale jednak musze to ocenic z perspektywy subjektywnej. dzień wczesniej jeszcze se nie zle wypilismy, wylozowalismy się, i mysle, ze to był jeden z powodow wielkiego sukcesu.
jak mnie znacie trochę, to wiecie, ze zawsze wyrazam, to co mysle, i teraz inaczej nie będzie.
po tej dyskwalifikacji w PL3, po tych wszystkich dyskusjach o nadeo/custom, time attack/rounds, po tym co z nami niektorzy robili na MP Nadeo, mam pozna satysfakcje, ze jednak nasz team [POL] dużo zrobil prawidlowo.
mamy miejsca 1. bax, 4. marvas i 8. jakub na najwazniejszym turnieju polski trackmanii. mamy nadzieje, ze będzie jakiś sponsoring typu serwery, t/shirty czy jakieś tam inne duperelki.
mnie w tym momencie nie interesuje, czy ktos jak by był, bylby lepszym. liczy się, kto był i co zrobil, a medal wisi na szyji baxa.
dziekuje wszystkim, ktorzy się tryzmali w teamie [POL]. jestem pewny, ze niektorzy się teraz dziwnie będą czuc, jak sobje przypomna, ze zle o nas pisali. my nigdy nikomu zle nie chcielismy.
pokazalo się, ze dużo ludzi dużo gada, ale jednak my się trzymalismy do tego co na forum pisalismy, i pojechalismy do poznania.
niewiem jakie tam były powody, ale dużo ludzi, ktorzy się zapowiadali, nie było, pech.
pozdrowienia dla wiadp1 i holusa.
wally jesteś konkretym czlowiekem, wielki respekt dla Ciebie ziom.
EDIT/ już nikt baxowi tego nie wezmie, ze jest pierwszym graczem polski, który na ESWC będzie reprezentowal barwy polskie w trackmanii.
EDIT/ pozdro marvas