UKSW

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
Jero
Admin

UKSW

Post by Jero »

tgrs wrote:Widzę, że zaprezentowana przez nas formuła niezbyt trafiła w Wasze oczekiwania. Bądźmy szczerzy - to jest lan przede wszystkim dla graczy. Ankieta jest jak zwykle wstępem do rozmów z poszczególnymi scenami. A wyjątkowo cieszy mnie Wasza aktywność - sam swego czasu sporo czasu grałem w Trackmanie (TOP1 warmińsko-mazurskiego w rankingu, hehe :D) i rozumiem, że wydawanie dużych pieniędzy na wpisowe do (jakby nie patrzeć) darmowej gry może być wręcz śmieszne.

Jednakże z wpisowego całkowicie nie możemy zrezygnować... Z drugiej strony mogę zapewnić, że nagrody mogłyby oscylować wokół 5000zł przy dużej frekwencji.

Rzeczywiście, formuła powinna być inna. Osobiście wole mieć 50 graczy, niż 10 "bogatszych". Zanim zaproponuję coś sam, powiedźcie - w jaki sposób widzielibyście ten LAN?

Czy jeślibyśmy zapewnili 6-8 stanowisk i obniżyli wpisowe to frekwencja mogłaby być wyższa?
Jak dla mnie to nawet jak by to wpisowe wynosiło 50 zł to i tak dla niektórych za dużo ;) Moje maks to 30-40 zł, więcej bym nie dał - tym bardziej, że i tak większych szans na ugranie czegokolwiek nie mam.
Co do komputerów. BYOC jest dobre ale dla kogoś kto jedzie z daleka pociągiem (a wszyscy praktycznie tak podróżują) zabranie ze sobą stacjonarnego komputera będzie problemem. Chyba, że laptop ale to też nie wszyscy mają takie maszyny żeby uciągnęły TMke ;) Tak naprawdę (tak jak napisałeś) dla sceny na taki turniej wystarczyło by maks 8 komputerów (a minimum to myślę, że z 6) i myślę, że już by wtedy zainteresowanie było większe.
Image
tgrs
Samochodowy prawiczek

UKSW

Post by tgrs »

Odezwał się do mnie Maciek "Sunrise", który prawdopodobnie stanie się odpowiedzialny za turniej Trackmanii.

Skłaniamy się ku temu, aby udostępnić kilka komputerów ( 6-8 ) + damy możliwość dla wszystkich chętnych przyniesienia własnego laptopa.

Wpisowe plasowało by się wtedy najprawdopodobniej 30zł (swój komputer) lub 40zł (nasze komputery).

Zastanawiamy się również nad koncepcją. Prawdopodobnie będzie turniej główny z główną pulą nagród. Do tego 4-5 dodatkowych konkurencji z własnymi pulami nagród.

Dzięki czemu każdy uczestnik miałby kilka możliwości wejścia na pudło :)

W każdym razie, niczego jeszcze nie potwierdzam. Więcej szczegółów po 20tym września.

tgrs,
Grupa GameFestival
ShaDDy
Emerytowany Admin

UKSW

Post by ShaDDy »

To już brzmi o wiele rozsądniej, choć 6 stanowisk nie ma większego sensu (gra przebiega w formacie 1v1v1v1), chyba że dwa z nich mają zostać przeznaczone na "dodatkowe konkurencje" na naszej platformie.

Z kolei "dodatkowe konkurencje" w TM - to brzmi dość dziwnie, bo trzeba by było wymyślić coś oryginalnego, a zazwyczaj takie pomysły kończą się fiaskiem. Może zamiast tego, warto by było zorganizować jakieś malutkie turnieje w gry, w które każdy potrafi grać? Ciężko mi teraz podać konkretny przykład, ale powinno się kilka znaleźć. Ważne, żeby czas gry takiego czegoś nie był zbyt długi, a uczestnictwo przynosiło dobrą zabawę. :)
Toby
Forever Troll!

UKSW

Post by Toby »

Coś typu Haxball itp? :)
Key.
Admin

UKSW

Post by Key. »

Teeworlds, Haxball, Zatacka

nic więcej mi nie przychodzi do głowy :d
Image
SuNRisE
Emerytowany Admin

UKSW

Post by SuNRisE »

Powiem tak myslimy nad paroma innymi "turniejami" może dla skinerow i mapperów :) oraz wiele innych także będzie na pewno ciekaiwe :)
Image
Image
Jero
Admin

UKSW

Post by Jero »

damianhhh wrote:To już brzmi o wiele rozsądniej, choć 6 stanowisk nie ma większego sensu (gra przebiega w formacie 1v1v1v1), chyba że dwa z nich mają zostać przeznaczone na "dodatkowe konkurencje" na naszej platformie.
Ale finał np może być rozgrywany w 6 osób ;) Dlatego napisałem 6 bo przy tej liczbie zawsze można grać jedną grupę (+2 kompy awaryjnie) i żeby była większa rywalizacja to finał by się grało w szóstkę.
Image
iam
Admin Mniejszy

UKSW

Post by iam »

SuNRisE wrote:Powiem tak myslimy nad paroma innymi "turniejami" może dla skinerow i mapperów :) oraz wiele innych także będzie na pewno ciekaiwe :)
Dla skinnerów - większość operuje albo na GIMP'ie, albo Photoshopie. Obstawiam, że PS nie można zagwarantować, bo jest po prostu za drogi ;) Także ciężko powiedzieć, jaki będzie poziom, bo w samej TM robienie skinów to tragedyja.
SuNRisE
Emerytowany Admin

UKSW

Post by SuNRisE »

Zrobienie Skina u siebie w domu i na GF zrobimy contest np. 10 wybranych przez organizatorow zostaje pokazanych na tebimach i wtedy wybieramy :)
Image
Image
iam
Admin Mniejszy

UKSW

Post by iam »

Myślałem, że myślicie o tym, by pokazać robienie skinów "od kuchni", bo powiem szczerze, że jest to coś, co osobiście ja bym sobie zobaczył ;)
SuNRisE
Emerytowany Admin

UKSW

Post by SuNRisE »

Tez chetnie bym zobaczyl ale ;D pomyślimy jeśli gimp wystarczy to mysle ze coś dało by rade ;D
Image
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

UKSW

Post by ShaDDy »

pojawił się news na Cybersporcie, trzeba więc uważać na wyniki ankiety, bo się fifa i starcraft mogą spiąć :P ale ankieta już została zakończona/przypadkiem zablokowana, choć miała potrwać jeszcze parę dni :)
SuNRisE
Emerytowany Admin

UKSW

Post by SuNRisE »

heh :D spokojna wasza rozczochrana :)
Image
Image
tgrs
Samochodowy prawiczek

UKSW

Post by tgrs »

W aktualnej sytuacji - nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić turniej zarówno w SC2 jak i w Trackmanie.
Key.
Admin

UKSW

Post by Key. »

a jak Fifa nas wyprzedzi w końcowym rozrachunku? bo akurat tak jest.
Image
Key.
Admin

UKSW

Post by Key. »

Zapisał się ktoś już? :P

Ja mam problem, wysłałem mejla z danymi i nie dostałem nic zwrotnego...
Image
Sriczkos
Doświadczony driver

UKSW

Post by Sriczkos »

Wybiera się ktoś może z podkarpacia żebym mógł się z nim zabrać?
Image
Gdy płonie Afgan, to tak jakbyś był na plaży - prawda?
ShaDDy
Emerytowany Admin

UKSW

Post by ShaDDy »

z Pomorza lece ciapągiem o 8.23 z Gdańska.
Meg
Furious Admin

UKSW

Post by Meg »

piątek Shad?
ShaDDy
Emerytowany Admin

UKSW

Post by ShaDDy »

nooo tak, naturalnie
Post Reply

Return to “Turnieje”