Media Tracker - Basic Guide
czesc mam takie pewnie dosyć noobowskie pytanie jak zrobić GPS?? nie mogę tego nigdzie wyczaić:/ a drugim moim problemem jest że niewiem jak zrobić znaki na torze niewiem czy to terz w media trakerze się robi?? jeżeli nie to proszę o dokladne wyjaśnienie jak:)
proszę o szybkie odpowiedzi:)
proszę o szybkie odpowiedzi:)
GPS jest to zwykły klip ustawiony na starcie lub za nim. W klipie występują 2 sekwencje:
1. Ścieżki tekstu, np. 3, 2, 1... trwające 3 sekundy
2.od 3-ciej sekundy klipu kamera własna jadąca wzdłuż trasy (do niej polecam opcje kontynuuj)
Jeśli GPS jest na starcie trzeba ustwaić nowy klip (pusty) 1 pole po starcie aby móc przerwać wyświetlanie GPS'a.
Gud lak end endżoj
1. Ścieżki tekstu, np. 3, 2, 1... trwające 3 sekundy
2.od 3-ciej sekundy klipu kamera własna jadąca wzdłuż trasy (do niej polecam opcje kontynuuj)
Jeśli GPS jest na starcie trzeba ustwaić nowy klip (pusty) 1 pole po starcie aby móc przerwać wyświetlanie GPS'a.
LOLOLOLOL!!!! Weź znajdź se opcje szukaj - tyle razy było o tym gadane, ale i tak ci odpowiem: klikasz w interfejsie (edytora tras - NIE MT) na kubeł z farbą. Następnie wybierasz znak na trasie i wybierasz 'skórkę'. Z trybu malowania wychodzisz ponownie klikając na farbę.jak zrobić znaki na torze niewiem czy to terz w media trakerze się robi?? jeżeli nie to proszę o dokladne wyjaśnienie jak:)
spoko odnosnie znakow sam znalazłem co i jak z pomoca kumpla a GPS to jak narazie zatrudne dla mnie poczadkujacego wogule nie czaje ale cóz:P
Szkoda że na ten poradnik trafiłem akurat teraz
bo tego wszystkiego musialem uczyć się samemu na własnych błędach. 

═╦═╔╦╗
-
robocop698
- Samochodowy prawiczek
Napisy
No wielka pomoc ale jeszcze nie wiem jak zrobić żeby tekst się niemniejszał lub nierusal miejsca do którego go przesunelem. ja przesynelem jakiś tam tekst i dalem play no i tekst wraca do srodka jak zrobić zeby go "zamrozic" ?
proszę o odpowiedz na gg 8148343 bo na kompie mało siedze wiecej brat a to gg jest na komorce z gory dzięki
proszę o odpowiedz na gg 8148343 bo na kompie mało siedze wiecej brat a to gg jest na komorce z gory dzięki
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Wszystko masz jak na dłoni w dziale znaczniki. Po prostu przeczytaj zanim napiszesz
Wszystko masz jak na dłoni w dziale znaczniki. Po prostu przeczytaj zanim napiszesz
-
robocop698
- Samochodowy prawiczek
aaa dzięki
niemoglem pokapowac ze o to chodzi 
Poprawiłem poradnik z kilku literówek i dodałem dział o Intro Outro i In game 
Ej Sorka ale nei wiem jak zminic skin na bilbordach a najlepiej gif jakiś

na gifa nie zmienisz, bo musisz skonwertować to. ale o tym było już mówione.

W edytorze trasy gdy klikniesz na ikonę farby gdzieś w prawym dolnym rogu ekranu zawsze włącza się mod zmiany skinów. Uaktywnij go, kliknij na billboard, zmień na tą teksturę którą chcesz i..... jeszcze jedno :
Ruchome billboardy tylko w formacie .bik .
Ruchome billboardy tylko w formacie .bik .
Ej wlasnie mi chodzi o te inne niz sa np chce daj bilbord z napisem slow down
albo coś takiego
albo coś takiego

No więc :
1. Albo po kliknięciu na billboard przy modzie zmiany tekstury naciskasz "Select URL" i wpisujesz adres URL obrazka, albo...
2. Tworzysz jakiś plik .jpg, .dds lub .bik i dajesz go do folderu GameData/Skins/Any/Advertisment
1. Albo po kliknięciu na billboard przy modzie zmiany tekstury naciskasz "Select URL" i wpisujesz adres URL obrazka, albo...
2. Tworzysz jakiś plik .jpg, .dds lub .bik i dajesz go do folderu GameData/Skins/Any/Advertisment
to nie MT, są 2 wyjścia:
1 - Łatwy, jednostkowy (tylko na twoim kompie):
a) automatyczny: uruchomić menu -> Help -> Custrom Data -> Segment Skin -> wybrać skin, OK i masz w grze,
b) manualny: wkleić w jpg. lub bik. do GameData\Skins\Any\Advertisement,
2 - Trudniejszy, P2P:
a) Wykonać tak jak w punkcie 1a,
b) Umieścić gdzieś ten plik (jakiś upload darmowy),
c) Wejść do gry i przy wyborze pliku wybrać Select URL i skopiować URL obrazka (http:\\www.jakisuploader.twojobrazek.bik), nie strony
i gotowe
PS. Pytać tylko o MT pliss na przyszłość w tym temacie
PS2: Proszę was o pomoc - sam nie wiem po jakim czasie ładuje się mój billboard na trasce n00b killer (umieszczony na ImageShack w formacie .jpg) - jeśli za długo na next time wezmę .bik
PS3: Dodałem "FAQ" biczasy!
1 - Łatwy, jednostkowy (tylko na twoim kompie):
a) automatyczny: uruchomić menu -> Help -> Custrom Data -> Segment Skin -> wybrać skin, OK i masz w grze,
b) manualny: wkleić w jpg. lub bik. do GameData\Skins\Any\Advertisement,
2 - Trudniejszy, P2P:
a) Wykonać tak jak w punkcie 1a,
b) Umieścić gdzieś ten plik (jakiś upload darmowy),
c) Wejść do gry i przy wyborze pliku wybrać Select URL i skopiować URL obrazka (http:\\www.jakisuploader.twojobrazek.bik), nie strony
PS. Pytać tylko o MT pliss na przyszłość w tym temacie
PS2: Proszę was o pomoc - sam nie wiem po jakim czasie ładuje się mój billboard na trasce n00b killer (umieszczony na ImageShack w formacie .jpg) - jeśli za długo na next time wezmę .bik
PS3: Dodałem "FAQ" biczasy!
Jak dodać własną muzyke do gry Wiem że trzeba na jakiś inny format muzykę zmienic ale na jaki ! ! ? 
TranQ - to ja 
Chyba na ogg, ale głowy obciąć nie dam.
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=172
ew wlacz winampa, precyzuj bardziej pytania na przyszlosc
ew wlacz winampa, precyzuj bardziej pytania na przyszlosc
wszystko super ale ja nie czaje nadal ak zrobić GPS 
Campeones Campeones Oe oe oe..!!!
Dodajesz kamerę i ustawiasz ją tak, żeby "biegła" po trasie, albo robisz powtórkę (ducha), ładujesz go do MT i ustawiasz kamerę gry jako cel ustawiając wgranego ducha.
BTW. Ten poradnik to już lekki przeżytek. Omawia baaaardzo ogólnie i chyba jest trochę za bardzo skomplikowany z tymi wszystkimi defnicjami. Także wersja Forever dodaje kilka nowych opcji. Po prostu musiałbym napisać nowy poradnik pod TMNF oraz TMUF. Jest tylko jeden problem: nie chce mi się xd
BTW. Ten poradnik to już lekki przeżytek. Omawia baaaardzo ogólnie i chyba jest trochę za bardzo skomplikowany z tymi wszystkimi defnicjami. Także wersja Forever dodaje kilka nowych opcji. Po prostu musiałbym napisać nowy poradnik pod TMNF oraz TMUF. Jest tylko jeden problem: nie chce mi się xd
A jak mozna zrobić taki GPS, w ktorym widac samochod (czy da się jakos wrzucic filmik z replay do klipu jako sciezke?