Runes of Magic

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Robot
Pirat drogowy

Runes of Magic

Post by Robot »

Nie widziałem tutaj jeszcze takiego tematu.
Z powodu nudy wakacyjnej dla niekórych RoM to może być świetne rozwiązanie.
Bardzo przyjemnie się gra ale pod warunkiem, że nie gra się samemu.
Jest to typowy mmorpg oparty na świecie fantazy. Jak ktoś kojarzy wow'a to świat wygląda podobnie.
http://www.runesofmagic.com/pl/index.html
Wszystko znjdziecie na tej stronce :)

Zapytam jeszcze czy ktoś może ze sceny gra już bądź grał w Rom'a

Ja gram aktualnie na serverze Cath - polecam

Tutaj jeszcze filmik ktorym się jaram :D Dobry koks

http://www.youtube.com/watch?v=5RbB63ER ... re=related
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Runes of Magic

Post by Kiciak »

gralem przez chwile, kolejna marna podrobka wowa. i to dosłownie.
zanim zagralem obczailem screeny, interface jest niemal identyczny (mozna by pomyslec ze to wow z addonami) podobnie jak screen z jakiegoś tam miesta, zywcem wyjete z wowa stormwind city. nie chce, nie lubie, nie zagram ponownie.
Image
Image
Image
Robot
Pirat drogowy

Runes of Magic

Post by Robot »

E tam pierdolisz, z każdym updatem jest coraz mniej podobne do wow'a ;p
A nawet jeśli to to źle? Ważne ze fabula jest inna :D A że interface jest identyczny to normalne. Każda gra mmorpg teraz ma podobny interface.
To nie powód żeby nie grać, przynajmniej dla mnie.
mielu
Jeździ konno

Runes of Magic

Post by mielu »

Nie polecam, do poziomu około 55-59 można grać śmiało za darmo. Niestety potem gra jest droższa od tych z abonamentem.
Czy to klon wowa? Może grafiicznie bo rozgrywka uwierz jest zupełnie inna.
Poza tym wow odchodzi powoli do lamusa*, świadzczą o tym ich zabiegi marketingowe, no i hmm zbliżająca się premiera GW2.

* Co wcale takie dziwne nie jest bo gra ma te swoich parę latek.
iam
Admin Mniejszy

Runes of Magic

Post by iam »

Wow odchodzi do lamusa ? Widziałeś grafikę, którą zaimplementowali w Cataclysmie ? Widać, że w wowa grałeś 5 minut na serwerze pirackim ;)

Osobiście gram w wowa na globalu od jakichś 3 lat, rozgrywka w każdej innej grze jest nudna w porównaniu do blizzardowskiej - Wow będzie na szczycie wraz z GW2, a "odejdzie do lamusa" dopiero w momencie wypuszczenia Tytana.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Runes of Magic

Post by Kiciak »

Zgodze się z Ajemem. WoW nigdzie nie odchodzi i nie odejdzie przez jeszcze dłuższy czas, rozgrywka na Cata jest 20x ciekawsza nawet grajac bez znajomych niz w jakieś podrobki. Aktualnie szkoda mi kasy na to bo musze zaoszczedzic na kilka rzeczy, ale może kiedyś wrócę do gry na blizzie.
Image
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Runes of Magic

Post by Jack Bauer »

Kiciak i Ajem: Rozumiem was doskonale, gracie od kilku lat i wydaliście już trochę kasy i uważacie, że WoW jest lepszy. Jednakże wydaje mi się, że dużej części internautów nie stać na abonament do WoW i dlatego gra w Runes of Magic. Może i jest to nędzna podróbka jak piszecie, ale daje im namiastkę WoW. Pozdrowienia

Idźcie się opalać :D
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Runes of Magic

Post by Kiciak »

nie nie, zle mnie zrozumiales :D nie gram w wowa parę lat, na blizzie z duzymi przerwami zagralem w sumie okolo 4 miesiecy :D (nie mam nawet postaci z max lvlem, a konto mam tbc ) wiecej gralem a prywatnych ale tez nie dużo, ale te 4 miechy naprawdę wystarczyly zeby przekonac się jak swietnym mmo jest wow i jak daleko sa wszystkie podrobki klonujace wowa. a co do kasy to nie jest tak zle, mozna grać na prepaidach 2 miesiecznych ktore na allegro sa za 60-80 zl wiec to w sumie tak wiele nie jest.
Image
Image
Image
iam
Admin Mniejszy

Runes of Magic

Post by iam »

Zbakany, próbowałem grać w darmowe mmorpg i jedynym, który mógł jakkolwiek konkurować z WoW'em był Rappelz - świetnie rozwiązana gra, bardzo mi się podobała. Kwestia nie polega na tym, że gram w wowa już długo (bo w sumie od dwóch miechów po prostu mi się nie chce, wszystko, co mogłem, mam), tylko tutaj bardziej chodzi o to, że gra z milionami równocześnie jest świetna. Idziesz sobie po ulicy, spotykasz grupkę ludzi, kombinujecie coś, idziecie lać bossy. Rozumiem, że jako darmowa gra RoM może mieć sporo graczy, ale nie grałem, więc niezbyt mogę się wypowiadać.

Kolejna sprawa to to, że wielu uważa, że WoW ma brzydką grafikę. Ok, to zapraszam, kto z Was może odpalić WoW'a na full detalach z DX11 i będzie miał więcej niż 60 fps - ma mocarnego kompa ;) Bo fakt faktem, był brzydki, ale z powodu takiego, by mógł w niego zagrać KAŻDY, bez względu na to, jaki ma komputer. Teraz, jako że części są tańsze, niż były te 7 lat temu, grafika poszła o niebo dalej, bo, można gadać co się chce - ale grafików Blizzard ma jednych z najlepszych na świecie, co widać po filmikach, co widać po przerywnikach w SC2, co widać wreszcie po tym, jak świetną pracę wykonali przy WoW'ie i najnowszym dodatku. Tak, jest to gra łatwa na tyle, że każdy może w nią grać. Jednak nie, nie jest to gra, w którą każdy, kto zagra, od razu będzie wiedział wszystko. Nie każdy będzie topował recounta, nie każdy najlepiej trzymał aggro, nie każdy wyhealuje cały rajd solo ;) Taka jest prawda, każdy mmo ma wiele plusów i wiele minusów, jednak w WoW'ie, jako jedynym MMORPG, ilość plusów kosmicznie przeważa ilość znikomych minusów.

Chciałbym się tylko dowiedzieć jednego:

Co autor miał na myśli pisząc "Poza tym wow odchodzi powoli do lamusa*, świadzczą o tym ich zabiegi marketingowe" ? Z chęcią dowiedziałbym się, jakie to zabiegi marketingowe świadczą o tym, że wow się starzeje, skoro, według najnowszych danych, WoW nadal ma największą ilość graczy na świecie, co gorsza, jeszcze ich ilość wzrasta z każdym dniem ? ;)
mielu
Jeździ konno

Runes of Magic

Post by mielu »

To teraz zadajmy sobie pytanie dlaczego wzrasta liczba graczy?
Przedłużenie żywotności trialu, można oficjalnie zdobyć całą gre za darmo i grać przez miesiąc bez abonamentu. Uważam to za chwyty marketingowe, które potencjalnie zwiększają llość graczy. Podobnie jak przejscie AoC na jako taki f2p.

Nie umniejszam zajebistości Wowa nad innymi MMO, bo to Król jest od lat.

Zagroźić mu może tylko nowe mmo z Blizza, bądz GW2 jeśli nie okaże się niewypałem :)
Nie porównuje Wowa z Lol, który go własnie przegonił w liczbie godzin na Xfire* bo to dwie zupełnie inne gry MMO.

*Czy Xfire to dobre źródło czerpania wiedzy na temat popularności danej gry? Ja uważam, że tak. Nie znam wszak innego lepszego^^[/quote]
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Runes of Magic

Post by Kiciak »

mielu wrote:To teraz zadajmy sobie pytanie dlaczego wzrasta liczba graczy?
Przedłużenie żywotności trialu, można oficjalnie zdobyć całą gre za darmo i grać przez miesiąc bez abonamentu. Uważam to za chwyty marketingowe, które potencjalnie zwiększają llość graczy. Podobnie jak przejscie AoC na jako taki f2p.
no i zle czytasz info chlopcze. mozna teraz grać za free w czasie nieograniczonym ALE mozna wbic conajwyzej 20 lvl :)
Image
Image
Image
Seraphim
V.I.P.

Runes of Magic

Post by Seraphim »

@ajem Zeszly miesiac był dla Wowa najgorszy ze wszystkich bo po raz pierwszy ubylo graczy a nie przybylo. Stad mozliwosc gry za darmo do ktoregos tam levela. Sory za brak polskich znakow i interpunkcji ale pisze na komorce a jak orty sa to tez sory.
Arthas
V.I.P.

Runes of Magic

Post by Arthas »

Seraphim ma racje w cda o tym pisali :)
Image
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach

Runes of Magic

Post by ketrab »

Wow nawet jeśli z każdym miesiacem będzie miał coraz mnie graczy to tak utrzyma się jeszcze bardzo dlugo. świadczy o tym przerażająca ilość graczy. jednak gry płatne takie jak wow zniechęcają niektórych graczy poniżej 18ego roku życia... czemu? :D mało którzy rodzice dają na gry swojemu potomstwu :P studenci też muszą mieć pieniądze dla siebie może że są z rodziny hrabskiej itd to idzie :)
TrackMania - I jedziesz dalej!
iam
Admin Mniejszy

Runes of Magic

Post by iam »

Możliwe, że Wow stracił graczy, opieram się tylko na informacjach sprzed jakiegośtam czasu - jednak bądź co bądź, granie do któregoś levelu to nie tyle chwyt marketingowy, co fakt, że do 20 poziomu można dojść w parędziesiąt minut. Więc tak, czy siak nie pozna się gry od deski do deski, ba, w takim zakresie znają ją tylko twórcy ;)

A wracając do kwestii GW2 - mam nadzieję, że okaże się konkurencyjnym tytułem. Bardzo podoba mi się idea tej gry, ale wykonanie jedynki nie było jakieś szczególnie dobre... oby to poprawili ;)

Co do nowego mmo blizzarda - tak, będzie, ale dopiero w 2013 roku, roboczo zwane "Titan". Wiadomo (oficjalnie, bo wielu informacji NIE MOŻNA ujawniać [pozdrawiam Robot, i tak się nie dowiesz ;p]) tyle, że gra nie wyrzuci WoW'a, bo będzie w świecie całkowicie innym i nie kolidującym ze światem aktualnie piastującym najwyższe miejsce wśród online rpg. Nie, nowe mmorpg blizzarda nie będzie World of Warcraft 2 - jak wielu może uważać ;)
Seraphim
V.I.P.

Runes of Magic

Post by Seraphim »

Poprawcie mnie jeśli się myle ale ten tajemniczy Tajtan ma być mmo w swiecie StarCrafta?
iam
Admin Mniejszy

Runes of Magic

Post by iam »

Potwierdzoną informacją jest tylko to, że Titan NIE BĘDZIE w świecie Warcrafta. Cała reszta to spekulacje ;)
Seraphim
V.I.P.

Runes of Magic

Post by Seraphim »

Offtop

Wiem ze Blizzard to znana marka i każda ich gra to kolejny hit, ale nie lubie takiego nie mowienia o niczym i zarazem zapewniania ze to zmiecie nas wszystkich itp.

Ontop

Gralem w Runes do chyba 5 poziomu, potem się wkurzylem, bo nie dosc ze podroba to jeszcze w baardzo mocny sposob faworyzuje graczy uiszczajacyh mikroplatnosci, przyklad z tego mojego podworka to kon, który był dostepny za 100 diamentow (sic!), co pozwalalo na szybsze przemieszczanie się, avi z tego co wiem te 100 diamentow było wowczas warte kolo 20 dolarow, wiec uwazam ze WOW ze swoim abonamentem jest zdecydowanie bardziej uczciwa pozycja, bo daje wtedy wszystkim graczom to samo.
Diav3l
Emerytowany Admin

Runes of Magic

Post by Diav3l »

Ja mam tylko nadzieję, że wydadzą kiedyś mmo w świecie Diablo. Pewnie sobie poczekam z 5-15 lat, ale póki nie zobaczę "World of Diablo" (huk wie jaki tytuł miała by rzeczona gra) w żadne mmo(rpg) grać nie zacznę.

Póki co czekam na Diablo III, ale po informacji, że ma być skierowana bardziej ku nowym graczom, wiele się nie spodziewam.
Image
ImageImage
Maxer
Lubi ostrą jazdę

Runes of Magic

Post by Maxer »

a ja wam powiem tyle, ze za oknem jest zajebista pogoda , która zacheca na spotykanie się ze znajomymi przy browarku zamiast siedziec w domu przed komputerem i zastanawiac się która gra mmo jest lepsza :D
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Post Reply

Return to “Off-Topic”