Yo. Czy ktoś był by mi wstanie pomoc w rozwiazaniu tego problemu? Dlaczego automatycznie nie uzywa mi tej mocniejszej karty? Jak to przelaczyc?
http://img543.imageshack.us/img543/5707/grafao.jpg
Ustawienia grafiki
Ustawienia grafiki
Powinieneś mieć w pasku zadań (tym koło zegara) program "Aktywność karty graficznej NVIDIA". Klikasz > Dostosuj, które programy używają karty graficznej > wybierasz TM, klikasz "dodaj", jako preferowany procesor graficzny wybierasz "procesor NVIDIA o dużej wydajności" i wsio śmiga.
PS: nie wiem, czemu nie wykrywa Ci od razu, bo ja tego ustawiać nie musiałem - działało automatycznie.

EDIT: Nawet, jeśli w ustawieniach wychwytuje Ci integralną grafikę, w grze już przełącza się na procesor NVIDIA, więc ustawienia możesz zmieniać dowolnie, nie ma problemu. Ja mam taką samą kartę (wersja 2GB) i śmiga mi wszystko na full, więc na Twoim lapku na bank też tak będzie działać.
Pozdro !
PS: nie wiem, czemu nie wykrywa Ci od razu, bo ja tego ustawiać nie musiałem - działało automatycznie.
EDIT: Nawet, jeśli w ustawieniach wychwytuje Ci integralną grafikę, w grze już przełącza się na procesor NVIDIA, więc ustawienia możesz zmieniać dowolnie, nie ma problemu. Ja mam taką samą kartę (wersja 2GB) i śmiga mi wszystko na full, więc na Twoim lapku na bank też tak będzie działać.
Pozdro !
- złozi
- Junior ujeżdżacz
Ustawienia grafiki
+1 Ajem
Dodam od siebie, iż wybranie procesora PhysX na główna kartę (w tym przypadku) nic nie da.
Zapewne jest tak jak Ajem pisał.
W bezczynności, nie wykrywa karty, zaś po odpaleniu gry, automatycznie uruchamia się karta graf.
Dodam od siebie, iż wybranie procesora PhysX na główna kartę (w tym przypadku) nic nie da.
Zapewne jest tak jak Ajem pisał.
W bezczynności, nie wykrywa karty, zaś po odpaleniu gry, automatycznie uruchamia się karta graf.