Projekt zmian na TMPL

Newsy ze strony glównej
SuNRisE
Emerytowany Admin

Projekt zmian na TMPL

Post by SuNRisE »

[teaser=http://www.tmpl.info]http://img100.imageshack.us/img100/3163 ... writer.jpg[/teaser]

W rządzie zmiany to i u nas też musimy coś zmienić dla młodego pokolenia sceny. Chciałbym wam przedstawić mały projekt, który wraz z waszą pomocą miejmy nadzieję damy radę zrealizować. [more]

Ogólnie chciałbym stworzyć małe dwie grupy projektowe, po 2-3 osoby, które będą np. pracowały nad zmianą wizualną strony. Taki projekt będzie trwał około miesiąc potem chłopaki przedstawią projekt administracji i zapewne po wspólnych przemyśleniach dojdziemy do porozumienia.

Druga grupa zajmowała by się małymi Turniejami raz w tygodniu czy też raz na dwa tyg. Coś jak np. King of the Hill w WC3 było.

Myślałem również nad zespołem redaktorów, którzy naprawdę interesują się scena TM nie tylko polską ale również zagraniczną abyśmy mogli przeczytać jakiś wywiad czasami (chociaż raz na miesiąc). Do tego informacje o drużynach z zagranicy.

I oczywiście ostatnio poruszony temat innych odłamów TM czyli Nadeo, NASCAR etc. również chciałbym aby chociaż jedna osoba zajmowała się tematem każdego odłamu.

Scene można jeszcze delikatnie podnieść ale to zależy od was, możecie się tutaj wykazać oraz nabrać nowych umiejętności pracy w zespole oraz planowania, organizacji w przyszłości zawsze się przyda takie małe doświadczenie.

Rozumiem, że pomysł będzie krytykowany ale jest jakaś inicjatywa i żeby przyszłe pokolenia może coś miały trzeba oto zadbać w jakiś sposób :)
Image
Image
Winiacz
Pirat drogowy

Projekt zmian na TMPL

Post by Winiacz »

Ja tam jestem za, choć ta zmiana wizualna strony to by chyba musiala pociagnac za sobą zmianę z PHBB2 na coś nowszego, bo tu już sporo nie pociągniemy nowych bajerów.
Na razie jest ładnie i estetycznie.
Image
misza0
Pirat drogowy

Projekt zmian na TMPL

Post by misza0 »

Mam nadzieje, że zmiany wejdą w zycie :P
złozi
Junior ujeżdżacz

Projekt zmian na TMPL

Post by złozi »

Moim skromnym zdaniem, samą wizualizację strony trzeba zostawić na sam koniec. Jak na razie dobrze wygląda.
Główną rzeczą, jaką przydałoby się zająć, jest organizacja turniejów, innych niż tech. Na pewno wielu chciałoby zmierzyć się na trasach typu mini, short, nascar, a nawet RPG, czy grassy.

Tak samo jak zespół redaktorów. Nie wiem czy się kogoś takiego znajdzie, nie będzie z tym łatwo.

Co do odłamów TM, chciałbyś aby wszystkie były? Czy tylko te popularniejsze?
SuNRisE
Emerytowany Admin

Projekt zmian na TMPL

Post by SuNRisE »

Znaczy może tak nikogo nie odrzucam żadnego odłamu tylko kto będzie chętny na zamieszczanie newsów na ten temat i jakaś inicjatywa ze strony grupy która gra poszczególny odłam :)
Image
Image
ralfi93
Jeździ konno

Projekt zmian na TMPL

Post by ralfi93 »

Fajna inicjatywa. Tylko czy znajdzie się kilka osób którym będzie się chciało...
I jeszcze jedna rzecz. Jak stworzycie te zespoły... jakieś zapisy czy jak?
[url=tmtp://#join=tm_speedway]FreeZone SPEEDWAY[/url]

Image

Image
SuNRisE
Emerytowany Admin

Projekt zmian na TMPL

Post by SuNRisE »

@Rafi. Osoby mogą się zgłaszać do mnie i będziemy dyskutować. Przede wszystkim, każdy musi powiedzieć w jakim zespole chce być i działać.
Image
Image
złozi
Junior ujeżdżacz

Projekt zmian na TMPL

Post by złozi »

SuNRisE wrote:Znaczy może tak nikogo nie odrzucam żadnego odłamu tylko kto będzie chętny na zamieszczanie newsów na ten temat i jakaś inicjatywa ze strony grupy która gra poszczególny odłam :)
Przykładowo (o rly?) bym chciał prowadzić odłam typu GrassBug. Zamieszczanie zajebiście ciekawych tras z grassbugiem ostatnich dni by jeszcze przeszło. Zrobienie własnego tutoriala jak wykonać grassbuga. Ale co z newsami, na ten temat nic nie ma. :|
Ksenuns0n
Pirat drogowy

Projekt zmian na TMPL

Post by Ksenuns0n »

Może warto zastanowić się nad projektem "Replay of the week" ? Założyć konto na YT jako tmpl.info i zapodać cotygodniowym replayem. Do tego można też przedstawić najciekawszą trasę z danego tygodnia naszych użytkowników - czy to tech, nadeo (ten odłam akurat do replayi tylko :P) czy fs. Nic skomplikowanego, zwykły replay, ze skinem tmpl który swoją drogą stworzył już trz3ci. Pokazać, że jesteśmy, istniejemy i mamy sporo do zaoferowania. Kto wie ? może w ten sposób znajdzie się kilku nowych użytkowników, graczy, mapperów.
Image
Image
złozi
Junior ujeżdżacz

Projekt zmian na TMPL

Post by złozi »

Podoba mi się ten pomysł xen. Dodatkowo można by było wrzucać najciekawsze replaye z turniejów, jakieś sparingi graczy, a nawet skillmovie, i różnie inne filmy graczy z tmpl.
SuNRisE
Emerytowany Admin

Projekt zmian na TMPL

Post by SuNRisE »

Wypali to ale jak by było raz na miesiąc bo nie mamy takiej sceny jak CS żeby było tylu chętnych do pomocy :)
Image
Image
misza0
Pirat drogowy

Projekt zmian na TMPL

Post by misza0 »

Pomysł xena bardzo fajny. Fajnie jakby znalazł się ktoś ogarniający dobrze 4D czy coś, żebyśmy mieli własne logo, które rozpoczynałoby każdy filmik :)

Sun - czemu raz na miesiąc? Jeśli wypaliłyby turnieje to warto to wykorzystać. Brać z każdej mapki np. najlepszego repka i jakiegoś fajnego, z jakimś bugiem czy coś :) Przykładowo teraz PL10 - tygodniowo są 3 mapki, co za problem znaleźć jakiegoś fajnego? :)
SuNRisE
Emerytowany Admin

Projekt zmian na TMPL

Post by SuNRisE »

Spoko ja się zgadzam ale kto będzie to robił :D Jak będą chętni którzy się nie wypalą po 2 tygodniach to spoko :)
Image
Image
złozi
Junior ujeżdżacz

Projekt zmian na TMPL

Post by złozi »

misza0 wrote:Pomysł xena bardzo fajny. Fajnie jakby znalazł się ktoś ogarniający dobrze 4D czy coś, żebyśmy mieli własne logo, które rozpoczynałoby każdy filmik :)

Sun - czemu raz na miesiąc? Jeśli wypaliłyby turnieje to warto to wykorzystać. Brać z każdej mapki np. najlepszego repka i jakiegoś fajnego, z jakimś bugiem czy coś :) Przykładowo teraz PL10 - tygodniowo są 3 mapki, co za problem znaleźć jakiegoś fajnego? :)
Co do loga, pobawię się trochę 3ds maxem. Kiedyś kombinowałem się fizyką, rozwalaniem na części, będę miał czas, to pokombinuje.
misza0
Pirat drogowy

Projekt zmian na TMPL

Post by misza0 »

ale kto będzie to robił
A co za problem, nagrać repka i wrzucić go na YT? Kwestia 5 minut? A co do jakiegoś najfajnieszego przejazdu - można zrobić jakieś konkursy czy coś :)
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Projekt zmian na TMPL

Post by savier »

jestem za i gotów pomóc.
SuNRisE
Emerytowany Admin

Projekt zmian na TMPL

Post by SuNRisE »

Już jedna zmiana dodana :) mam nadzięję, że trochę się rozkręci z Newsami :) i chłopcy z NAdeo nie będą już narzekać ,

Dalej potrzebuje osób do 2 grup :) walić jak coś na gg
Image
Image
crowmaster_13
Pirat drogowy

Projekt zmian na TMPL

Post by crowmaster_13 »

Kiedyś był plan na showcase a''la TMX. Można by zrobić takie coś i tutaj o ile się da. Mapperzy wzięliby się do roboty, gracze do testowania a potem w nagrodę showcase. Bardzo to podobne do tego co pisze Xenun.

Proponuję również robić zawody w stylu "player of the week/month". Najpierw wybrać trasę na showcase (obojętne jaki styl - tech, nadeo, rpg nawet) i dać graczom tydzień/dwa (w zależności jaki to miałby być "player of...") i czekać na ich replay''e. Najszybszy zdobywa mini tytuł i ma zakaz startowania w najbliższych zawodach (aby "playerem of..." nie był ciągle ten sam gracz). Na koniec roku byłoby podsumowanie i wybrany by został "player of the year".

W takich zawodach nie byłoby przymusu startować w jeden dzień więc każdy grałby kiedy by mógł. Nie zawadzałoby to też innym większym turniejom bo co to za problem zrobić reprezentatywny czas na jednej trasie.

Zamotane, ale myślę, że ogarniecie o co mi się rozchodzi :D Opinie mile widziane.

edzia
Na takiej samej zasadzie mógłby być turniej "skinner of the ..." pod patronatem Trz3ciego :D Tak, pod patronatem bo inaczej on zgranąłby wszystkie nagrody ;)
ImageImage
Image
C13
SuNRisE
Emerytowany Admin

Projekt zmian na TMPL

Post by SuNRisE »

Crow świetna opcja na pewno ją wniesiemy :) ale wciąż mało osób żeby ogarnąć temat :)
Image
Image
misza0
Pirat drogowy

Projekt zmian na TMPL

Post by misza0 »

dobra tam, zglaszam się ;P
Locked

Return to “News”