Ile drużyn byłoby zainteresowanym taką ligą, po nowym roku.
W sumie jako pierwszy turniej 2012 roku.
Przypuszczalnie:
Niepoprawni Maniacy (Nm)
Orange Team
GWC
ssc
SBT i exe
NHF ?
NR ?
EDT?
PS
ŻR
BT?
RT?
MiD
To lista, których póki co pytałem, najprawdopodobniej ominąłem parę.
Jest dużo czasu cały miesiąc i pewnie stycznia trochę.
Do tego czasu powstanie seria turniejów, o tym więcej wkrótce na forum.
Jeśli się spodoba, możliwe odwoła start ligii, jednakże nie byłbym tego taki pewien.
Teraz parę spraw:
1.Kto się orientuje czy w styczniu 2012, lub lutym nie zaczyna się jakiś turniej drużynowy, na którym większość chciałaby uczestniczyć?
2.Nie mam weny do wpisania reguł turniejów, obiecałem coś i nie dotrzymałem słowa, przepraszam

Możliwe, że jednak wkrótce to się odmieni. Nie chce narzucać ostrych reguł, pewnie będzie najprościej jak się da, czyli najlepiej.
Z ustaleń wstępnych:
Team mode 5 rund:
Short FS
Short/mini Tech
Nadeo
Time Attack mode 4 min :
Nascar do 30 sek okrążenie.
Całość rozgrywana 4 vs 4 , lub 5 vs 5 (kwestia do przedyskutowania)
Trasę wygrywa się z przewagą małych pkt, które jednak nie są istotne w tabeli)
Duże pkt, czyli mapy wygrane, są isotne.
Jeśli 4 vs 4, na mapkach NASCAR decydują 3 pierwsze czasów wygranej.
jeżeli 5 vs 5, na mapkach NASCAR decydują 5 pierwszych czasów.
W przypadku TEAM, decydują zgarnięte rundy.
Z racji z tego, że to liGa możliwe są remisy.
Najprostsza
punktacja:
Wygrana 3pkt
Remis 1 pkt
Przegrana 0 pkt
Kara za oszustwo -5pkt
Walkower 2pkt
Wyniki spotkań w terminarzu, W Tabeli tylko ilość W R P . Cóż domyślacie się o co kaman.
Teamy powyżej 16 osób mają prawo zgłosić dwa składy (jeśli zawody ustali się na 4vs4)
Teamy powyżej 20 osób mają prawo zgłosić dwa składy (jeśli 5vs5)
Może to być Mocniejszy skład i Słabszy skład
lub dwa zrównoważone.
Rotacje w tych składach są dozwolone, ale nie w jednym tygodniu , czyli powiedzmy Drużyna A stworzyła skład A1 i A2.
Zawodnik z teamu A1 po przejechaniu przeciwko drużynie B przechodzi do drugiego składu i jedzie w tym samym tygodniu przeciwko drużynie C.
Takie zachowania będą karane, najpierw: Wykluczeniem tego zawodnika z kolejnych 2/3 kolejek. Potem karą dla teamu -5pkt, jeśli to się powtórzy.
Transfery pomiędzy teamami dozwolone, ale warto poinformować, najlepiej sam zawodnik, o zmianie teamu (zakładam , że powstanie temat). Ilość zmian? Nieograniczona. Jednakże jeden zawodnik może jechać w danej kolejce tylko 1 mecz. (kurczę, w sumie to samo co wtedy, chyba nawet lepiej opisane)
Nie wyklucza się uczestnictwo graczy z innych krajów.
Mecze rozgrywane od piątku do niedzieli
mappacki w poniedziałek
W przypadku gdy jeden team, nie odpowie na zapytanie drugiego o termin, mecz automatycznie oddaje walkowerem.
(też będą tematy do ugadywania się, by to wszystko było rejestrowane)
Ustalacie terminy wam dogodne i serwer wam dogodnym ale z racji, że z każdą z drużyn spotkacie się dwa razy (jak czas pozwoli), to następnym razem mecz na serwie drużyny przeciwnej.
Inna sprawa gdy spotkają się dwa składy tej samej drużyny. (ubaw po pachy)
Przesyłacie screeny z meczu do tematu w którym ustalaliście termin., w celu weryfikacji wyniku.
Nazwa Ligi:
To jest co wymyśliłem, nie wiem czy coś takiego może istnieć w jakimkolwiek słowniku, więc jeśli się nie przyjmię to trudno.
Liga Manii 2012(LM)
lub ang:
Mania League 2012(ML)
Bardziej jestem za angielską wersją.
To tyle możliwe, że coś zapomniałem i dodam, ubiorę to najpewniej ładniej, ale to wersja brudna, więc ewentualne zmiany jak najbardziej mile widziane , jak najszybciej.
Osoby chętne w ogarnianiu, póki co niech się wstrzymają. Przyjdzie i na to czas, w 2012 zbierze się i osoby i zapisy teamów, oficjalne.
Mail do wysyłania mapek ( styl: nascar, short fs, short/mini tech) lub ich propozycji: [zostanie z updatowane]