Ło jejuniu to już 2 lata.
No to się po 2 latach obudziłem, i zrobiłem jakiś tam krótki filmik.
Vegas mi się spi*rdolił, walnęło się synchro obrazu i dźwięku.
Ale jest:
tmpl://www.youtube.com/watch?v=ccQcH-U4oU4
Walnijcie sobie 720p i napiszczie jaki noop jestem.
Tu macie 60 FPS
http://www.tm-tube.com/video/26352/Helvetica
Vegas mi się spi*rdolił, walnęło się synchro obrazu i dźwięku.
Ale jest:
tmpl://www.youtube.com/watch?v=ccQcH-U4oU4
Walnijcie sobie 720p i napiszczie jaki noop jestem.
Tu macie 60 FPS
http://www.tm-tube.com/video/26352/Helvetica
Last edited by Winiacz on 12 February 2012, 23:36, edited 2 times in total.

- CreativePL
- Doświadczony driver
co to za utwór?
+
mi się podoba, ale jak wyżej za krótkie
+
mi się podoba, ale jak wyżej za krótkie
Utwór masz na końcu, ale wspomogę:
tmpl://www.youtube.com/watch?v=udl5dB0qYW0
A krótkie miało być.
A jak się podoba to kciuka na YT się uprasza.
tmpl://www.youtube.com/watch?v=udl5dB0qYW0
A krótkie miało być.
A jak się podoba to kciuka na YT się uprasza.

Fajne, dobre na trailer, jak przedmówcy, wydaje się za krótkie ale ogólnie jest dobre. 
9/10
9/10

Spomiędzy ochów i achów:
Co ten filmik ma przedstawiać? Bo jest ładnie zmontowany, ale, bądźmy szczerzy, rewelacji nie ma - ot, jeden z wielu.
Muzyka z Lock, Stock and Two Smoking Barrells, o ile się nie mylę.
Co ten filmik ma przedstawiać? Bo jest ładnie zmontowany, ale, bądźmy szczerzy, rewelacji nie ma - ot, jeden z wielu.
Muzyka z Lock, Stock and Two Smoking Barrells, o ile się nie mylę.
Yep, dokładnie stamtąd.
A co do wartości: tytuł to helvetica. Jaką czcionką hipsterzy ozdabiają swoje supergłebokie zafiltrowane vintage'owe foty o szczęściu i cukierkach? Helveticą właśnie. Film miał ładnie wyglądać, być o niczym, ale dzięki muzyce aspirować na coś głębszego. Tak samo jak hipster foty.
Czyli ma być ładnie, udawać coś głębszego, a nie mieć specjalnego sensu. tak bym zdefiniował jego cel.
A co do wartości: tytuł to helvetica. Jaką czcionką hipsterzy ozdabiają swoje supergłebokie zafiltrowane vintage'owe foty o szczęściu i cukierkach? Helveticą właśnie. Film miał ładnie wyglądać, być o niczym, ale dzięki muzyce aspirować na coś głębszego. Tak samo jak hipster foty.
Czyli ma być ładnie, udawać coś głębszego, a nie mieć specjalnego sensu. tak bym zdefiniował jego cel.

Okej, to teraz to ma większy sens 
W sumie spoko ;P Takie pytanko - w intrze elementy z Riot Gear kleiłeś w AE czy również w Vegasie?
Widać, że nie jest to robione w After Effects przecież, to musi być zrobione w SV 
Vegas only.
AAe się bawiłem raz, i uznałem że vegas mi wystarczy na razie.
AAe się bawiłem raz, i uznałem że vegas mi wystarczy na razie.

- mikohn_vegas
- Zaczyna szaleć na ulicach
Kurde, jak ja mogłem przeoczyć jakiś film
W końcu coś od dawna co fajnie się ogląda, choć krótko. Film o niczym, fakt, ale dzięki muzyce i ciekawym ujęciom jest coś co przyciąga na dłuższą chwile, jak kefir z kapustą na klopa
Mi osobiście czcionka na początku strasznie się nie podoba, nigdy jej nie lubiłem. Tutaj pasuje minimalna, bezszeryfowa, mała, elegancka, klasycznie prosta i kilka innych durnych określeń
Mogłeś też bardziej popracować nad synchronizacją dźwięku z obrazem. Widać to szczególnie w 23 sek filmu. Gdybyś repka z tego skoku puścił z deka wcześniej zgrałbyś całą scenę bez konieczności zmiany innych.
To własnie ta synchronizacja w kluczowych ciekawych momentach powinna być perfekcyjna w takich krótkich filmikach.
I nawet pojawiło się zakończenie, w wielu Waszych filmach dźwięk się urywa, obraz ciemnieje i taka to końcówka. A tu jest naprawdę fajnie
Z początku pomyślałem żeby w końcówce zgrać upadek samochodu z muzyką, ale szybko się otrząsnąłem. Tak jak jest, tak powinno być!
Wiele rzeczy można by poprawiać, dorabiać itd. ale daje mocne 7+/10.
Rób dalej filmy, ale z mniejszymi przerwami bo mogę nie doczekać porządnego filmasa
ps. nazywaj te filmiki inaczej, większa szansa że sobie obejrze ;D
W końcu coś od dawna co fajnie się ogląda, choć krótko. Film o niczym, fakt, ale dzięki muzyce i ciekawym ujęciom jest coś co przyciąga na dłuższą chwile, jak kefir z kapustą na klopa
Mi osobiście czcionka na początku strasznie się nie podoba, nigdy jej nie lubiłem. Tutaj pasuje minimalna, bezszeryfowa, mała, elegancka, klasycznie prosta i kilka innych durnych określeń
Mogłeś też bardziej popracować nad synchronizacją dźwięku z obrazem. Widać to szczególnie w 23 sek filmu. Gdybyś repka z tego skoku puścił z deka wcześniej zgrałbyś całą scenę bez konieczności zmiany innych.
To własnie ta synchronizacja w kluczowych ciekawych momentach powinna być perfekcyjna w takich krótkich filmikach.
I nawet pojawiło się zakończenie, w wielu Waszych filmach dźwięk się urywa, obraz ciemnieje i taka to końcówka. A tu jest naprawdę fajnie
Z początku pomyślałem żeby w końcówce zgrać upadek samochodu z muzyką, ale szybko się otrząsnąłem. Tak jak jest, tak powinno być!
Wiele rzeczy można by poprawiać, dorabiać itd. ale daje mocne 7+/10.
Rób dalej filmy, ale z mniejszymi przerwami bo mogę nie doczekać porządnego filmasa
ps. nazywaj te filmiki inaczej, większa szansa że sobie obejrze ;D