Ciacho wrote:Piotruś, parę pytań
-kuchnia pełno funkcjonalna ? Znaczy gotowanie, zmywanie , jedzenie, szafki?
-kuchnia rodziców jest wentylowana?
-jakiego rodzaju (jak będzie) piec.
-ile osób będzie tam przebywać

-kuchnia prosta i funkcjonalna

ad.1 dokładnie, potrzebuję lodówkę, pralkę i kuchenkę, na początek może niekoniecznie gazową a elektryczną ale gaz (z butli propan-butan) wyszedłby taniej, no i ofkrs szafki góra-dół (już wiem że AGD będę systematycznie dokupywał z czasem. To wszystko spory cash)
ad.2 wiem że wylot jakiś jest ale czy on jest od wentylacji to raczej wątpię bo znajduje się NA KOMINIE który jest po sąsiedzku usytuowany z jedną z moich ścian

, chcę go wykorzystać...
ad.3 piec? chodzi o ogrzewanie? w tym pokoju nie przewiduje ale może ktoś poda mi powód dla którego mógłby być

ad.4 1-2 osoby, ja jestem w gruncie rzeczy młody gość jeszcze, zaraz mi skoczą 22 lata i dzieci nie planuję na razie, ale szczerze w tej kwestii nie znam nikogo kto by planował a mimo to już ma :p
ad.5 patrz ad.1
Jurek wrote:Nie wiem jakiego rodzaju masz centralne ogrzewanie. Czy jest to c.o. etażowe z piecem, czy jest pompa, czy jest to ogrzewanie miejskie?
Jurku drogi jak wygląda sytuacja z ogrzewaniem w mym mieszkaniu... jakieś lat 15, gdy jeszcze na kupę "papu" wołałem, takowa pompa została uszkodzona a niestety ADM (Administracja mieszkań komunalnych) zasłonił się brakiem środków na naprawę/wymianę takiej pompy i zostaliśmy na lodzie, najczęściej w okresie zimowym pokoje były grzane piecykami elektrycznymi (wyobraźnia działa - koszta za prąd słone), na szczęście w jakiś tam sposób tata się ugadał z babką z ADM'u i tą kwestię jakoś rozwiązał. Na chwilę obecną do komina który jest w kuchni rodziców (ogólnie są dwa kominy- drugi jest na korytarzu między moim pokojem a kuchnią wuja) jest podłączony piec tzw. koziołek o mocy 4.7 kW który starczał na ogrzanie całej zielonej "strefy"(zanotowana temperatura w kuchni 40 stopni C, w dwóch pokojach - 20-30 stopni C w okresie zimowym. Dom ogólnie nie ocieplany z zewnątrz) a starczy pewnie na resztę mieszkania gdyby komuś chciało się montować po całości rurki miedziane z wyjściem od tzw. rękawa wodnego... no ale jak się zapytam w owym sklepie o jakiej mocy byłby potrzebny piec by ogrzać moją i rodziców powierzchnię to mnie przecież nie zjedzą