Siemka panowie!
Jako, że na forum są osoby które trochę poświęcają na gry i orientują się w sprzęcie, dlatego piszę do was z prośbą o pomoc. Chce zmienić sobie myszkę do kompa, i potrzebuje jakiejś fajnej myszki (może być przewodowa, ale bezprzewodowa chyba lepsza) do gry w różnego rodzaju gry (głównie FPS'y). Jakieś propozycje? Myszka fajnie żeby się do 100zł zmieściła, im tańsza tym dla mnie lepiej ;P I dodatkowo, ma ktoś klawę A4Tech X7 g800? Bo planuje kupić.
Myszka - dobra, tania, potrzebna ;)
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Siemka, Panie Misza0!
>>mysz bezprzewodowa
>>FPSy
Pozdrawiam
A tak na serio
Łączenia bezprzewodowe powodują opóźnienia reakcji rzędu 50ms. Dla kogoś kto gra "ot tak sobie" w FPSy różnicy to nie robi, ale np. ja czuję różnicę w graniu bezprzewodowym gryzoniem a moim Razer Deathadder. Dodając do tych 50ms ping 50ms (a czasem 100) dostajemy 0,1-0,15 sekundy co dla mnie w CoD4 jest ogromną ilością czasu.
Co do klawiatury - kupiłem ją miesiąc temu, nawet zakładałem tutaj temat o klawach do 100zł, również około miesiąca temu ;D Klawa przyzwoita, klawisze nieco "latają" przy energicznym potrząsaniu klawiatury ale to jedna z dwóch wad. Druga to stosunkowa krótka spacja, która na początku irytuje. Do tego jeszcze przycisk G13 umieszczony między spacją a prawym altem powoduje, że notorycznie naciskam ten G13 a nie P-alt i nie pisałem polskich znaków. Rozwiązanie jest jedno - zbindować G13 pod P-alt
Gumowy WSAD i strzałki (kolorowane na pomarańcz), 16 programowalnych przycisków i cztery profile daje w sumie 54 kombinacje, co ci się rpzyda jeśli będziesz pisać tony bindów i skryptów do FPSów
.
>>mysz bezprzewodowa
>>FPSy
Pozdrawiam
A tak na serio
Łączenia bezprzewodowe powodują opóźnienia reakcji rzędu 50ms. Dla kogoś kto gra "ot tak sobie" w FPSy różnicy to nie robi, ale np. ja czuję różnicę w graniu bezprzewodowym gryzoniem a moim Razer Deathadder. Dodając do tych 50ms ping 50ms (a czasem 100) dostajemy 0,1-0,15 sekundy co dla mnie w CoD4 jest ogromną ilością czasu.
Co do klawiatury - kupiłem ją miesiąc temu, nawet zakładałem tutaj temat o klawach do 100zł, również około miesiąca temu ;D Klawa przyzwoita, klawisze nieco "latają" przy energicznym potrząsaniu klawiatury ale to jedna z dwóch wad. Druga to stosunkowa krótka spacja, która na początku irytuje. Do tego jeszcze przycisk G13 umieszczony między spacją a prawym altem powoduje, że notorycznie naciskam ten G13 a nie P-alt i nie pisałem polskich znaków. Rozwiązanie jest jedno - zbindować G13 pod P-alt
Gumowy WSAD i strzałki (kolorowane na pomarańcz), 16 programowalnych przycisków i cztery profile daje w sumie 54 kombinacje, co ci się rpzyda jeśli będziesz pisać tony bindów i skryptów do FPSów
Discord: vanitasss
Ok, to klawa już w sumie jest, jeszcze ta myszka ;P Jakieś tańsze rozwiązanie? ^^ Bo 200zł na myszkę jak dla mnie troszkę za dużo. BTW. W CoD'a 4 ktoś gra? Bo szukam jakiegoś fajnego FPS'a bo kompa mam za słabego na BF3 
- fow.volc
- Samochodowy prawiczek
ewentualnie
nie kupił bym takiej klawy , za bardzo zbajerowana-wole prostszą a bardziej jakościową

- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Ja, Offline, Twister (na promodzie), okazyjnie Shadow, kiedyś Cezar i Key (choć ten ma wrócić do graniamisza0 wrote: W CoD'a 4 ktoś gra? Bo szukam jakiegoś fajnego FPS'a bo kompa mam za słabego na BF3
Discord: vanitasss