Sezon 3 - terminy, ogłoszenia i takie tam. Ważne!

Sezon trzeci ligi F1
Lox
Moderator

Post by Lox »

2 sezon, jeśli nie będzie zdarzeń nieprzewidzianych, zakończymy 14. rundą 20 lutego. Pierwszy wyścig sezonu 3 odbędzie się 27 marca. Dlaczego tak szybko? Albowiem 3 sezon będziemy jechać zgodnie z kalendarzem prawdziwej F1 - w piątek poprzedzający prawdziwą GP, my jedziemy naszą, na odpowiedniej mapce. Tak sezon potrwa cały rok prawie, ale: rzadko będziemy jechać co tydzień, a przeważnie co 2-3. Kalendarz F1 2009 znajdziecie tutaj.

Co do mapek: nadsyłać je można, jak pisałem wcześniej, do 28 lutego, do mnie. Od 1 do 8 marca potrwa głosowanie na mapki na każdą rundę. Jak będzie ono wyglądać? W dziale "Sezon 3" powstanie 17 tematów, po jednym na każdą rundę, w każdym linki do ściągnięcia wszystkich mapek na daną rundę, i ankieta do zagłosowania na jedną z nich. Po głosowaniu, żeby nie robić kolejnych tematów, w tych już istniejących z głosowania po prostu będą ewentualne dyskusje nt. wyścigów. Głosować będzie można również na mapki z 1. i 2. sezonu ligi. W głosowaniu wezmą udział tylko uczestnicy ligi.

Ostatnia sprawa - składy. "Rynek transferowy" rusza zaraz po zakończeniu 2. sezonu, proszę się tam dogadywać, a do 27 marca muszą być już zgłoszone ostateczne składy wszystkich zespołów. Zasady co do składów takie jak były, czyli: max 4 osoby na zespół, jedyne dozwolone zmiany w trakcie sezonu to dopisanie do drużyny, która nie ma 4 graczy zawodnika nie zapisanego do żadnego z zespołów, ewentualnie, jeśli ktoś zdecyduje się zrezygnować w trakcie sezonu, można go z listy usunąć, i się miejsce zwalnia. Zachęcajcie tam znajomych do ligi, ale tak żeby jeździli co jakiś czas, a nie tylko widnieli na liście zapisanych ;p
Co do Hondy, poczekamy jak się sprawa rozwinie w real F1 i ilu będzie chętnych na ligę.

To tyle, uff.
Last edited by Lox on 11 September 2009, 18:45, edited 2 times in total.
IrRed
Emerytowany Admin

Re: Sezon 3 - terminy, ogłoszenia i takie tam. Ważne!

Post by IrRed »

Loxley wrote:Głosować będzie można również na mapki z 1. i 2. sezonu ligi. Dlaczego głosowanie takie na osobnym forum? Abo, nie chce mi się kombinować. ;p
Wystarczy do mnie napisać i wszystko się da załatwić. Podasz listę ludzi, którzy mają uprawnienia do głosowania i 'Heyah!'
Image
Image
Image
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Lox
Moderator

Post by Lox »

ale zakładać tu znowu 17 tematów? ;f
IrRed
Emerytowany Admin

Post by IrRed »

Można zrobić nowe podforum na potrzeby głosowania. Zresztą jak chcesz.
Image
Image
Image
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Szynpol
Pirat drogowy

Post by Szynpol »

Wiem ze nie na temat ale poprawcie nazwe forum bo się nazywa "tRUnieje" ;p

edit by Yard: dzięki, fixed ;)
qcker
Samochodowy prawiczek

Post by qcker »

Co do zasad w czasie turnieju - czy zakazany jest u Was drift i hamowanie przez uderzanie w bandę, bo spotkałem się z takimi zakazami na innych serwerach...

Sądząc po TOP czasach - chyba wszystkie chwyty dozwolone...
Lox
Moderator

Post by Lox »

jedziesz jak chcesz, zabronione tylko to co w zwyczajnych turniejach, czyli cuty itp...
Lox
Moderator

Post by Lox »

ludu grający, otóż jest wielkie pytanie: czy nie lepiej było by zrezygnować z grania w terminach real f1 i powrócić do ścigania się co tydzień? sezon jest teraz strasznie rozciągnięty, i wg mnie ma to bezpośredni wpływ na słabą jednak dosyć frekwencję. sezon skrócony trwa ok. 4 miesiące, wtedy można by robić np. 2 sezony rocznie, z odpowiednimi przerwami na transfery i wybór mapek.

aha - czegoś takiego jak gp2 na 99% nie będzie. przynajmniej nie jako "oficjalna" druga liga naszej serii.
Szynpol
Pirat drogowy

Post by Szynpol »

Loxley wrote:aha - czegoś takiego jak gp2 na 99% nie będzie. przynajmniej nie jako "oficjalna" druga liga naszej serii.
proszę go nie sluchac. Pisal to pod wplywem emocji i po to zeby mnie wkurzyc ^^. Daloby się coś takiego zorganizowac ale pewnie wiekszosc i tak opowie się przeciw (bo trzeba by wprowadzic ogrom zmian) wiec (poki co) nie zamierzam się za o zabierac.

A ze skroconym sezonem bardzo dobry pomysl. Przynajmniej nie będzie narzekac ze "ktos nie zagral nawet calego sezonu". Oprocz tego jeśli w ciagu tego samego czasu zorganizowalibyscie 2 sezony zamiast jednego to byloby 2 razy wiecej wyscigow i 2 razy wiecej zabawy ;) Poza tym nie trzeba będzie tak dlugo czekac na nastepny wyscig ;)
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

mozna by tak zrobić ale po zakonczeniu tego sezonu:P dokonczmy tak jak jest a potem wrocimy do tego co było
Image
Image
Image
Mtik333
Doświadczony driver

Post by Mtik333 »

Też sądzę że w następnym sezonie można wrócić do rozgrywania co tydzień, na początku sezonu zostało tak zrobione i koniec. Wystarczy że zmieniono tryb z okrążeń, jak to na początku sezonu było, z powrotem na rundy.

Niech zostanie jak jest.

@Szynpol: Przykro mi, trzeba było się zorientować w czasie, a zazwyczaj ci którzy teraz oferują usługi są w stanie jechać tylko w wakacje, a potem znów brak czasu bo "nauka i rok szkolny i w ogóle"...
Last edited by Mtik333 on 25 July 2009, 17:12, edited 1 time in total.
Szynpol
Pirat drogowy

Post by Szynpol »

Wam to zadnej roznicy nie robi ale nowi gracze ktorzy nie maja teamów musza czekac jeszcze bite pol roku zanim się skonczy sezon :(
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Pomysł jest bardzo dobry i pozwala grzć częsciej na czym większości zależy.
=HornET=
Pirat drogowy

Post by =HornET= »

No ja jestem za tym co tydzień. ;]
Johnyyy
Moderator

Post by Johnyyy »

również jestem za wyścigami co tydzień ;]
Image
Image
Image
Pyszo
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Pyszo »

ano, ja też za tym, by co tydzień
Lox
Moderator

Post by Lox »

skoro tyle głosów za, to tak zrobimy. jako, że były narzekania, żeby ten sezon dokończyć jak był, to dojeździmy go jeszcze wg kalendarza real f1, ale 4 seria będzie już jak dawniej.
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

Ja też za cotygodniowymi wyścigami :)
Szynpol
Pirat drogowy

Post by Szynpol »

W takim razie ten sezon skonczycie 1 listopada. trochę przydlugawo no ale jak tak chcecie to nic nie poradze.
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Mam przykrą wiadomość otóż od przyszłego sezonu f1(w realu)nie będzie teamu BMW Sauber tak więc nie będzie 13 teamów lecz 12:(I jest to kiepska wiadomość dla Flagga,HornEta,Johna Ceny i Słowika)
Post Reply

Return to “Sezon 3”