Propaganda Koscioła?

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Locked
suwak
Zaczyna szaleć na ulicach

Propaganda Koscioła?

Post by suwak »

Image
Image

hmmm reklama sklepu ?

niestety nie .

Image
Image

Dla mnie jest to osobscie zenujące i bardzo mi się takie coś nie podoba a co wy o takim czyms sadzcie?
Image
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Propaganda Koscioła?

Post by Outsid3r »

Mi to wyglada po prostu na zwykla reklame, która zacheca do udzialu w jakichś tam katechezach czy innych spotkaniach. Ale wedlug mnie reklamy na budynkach sakralnych nie powinny wystepowac.

btw. ostatnio mi ksiadz zagrozil ze wyrzuci mnie z bierzmowania. Powod?
Image taki wlasnie plakat wisial w klasie i się ostro zbulwersowalem na niektore zawarte w nim tresci.
A wiec jestem pacyfista i przeczytalem Harry'ego Pottera z 50 razy na wspak i po rumunsku i jakos mnie nic nie opetalo, co próbował mi wmowic ksiadz ;/
Image
Image
suwak

Propaganda Koscioła?

Post by suwak »

ten plakat to jedna wielka bzdura! ja pi***olę czegoś takiego jeszcze nie widzałem . Ja tez przeczytałem Harrego miliard razy...

Ale gdzie jest napisane w BIBLI ze nie mozna czytac takich ksiazek ? I robić takich rzeczy jak sa napisane na tym plakacie ?
Image
Image
Fan

Propaganda Koscioła?

Post by Fan »

Macie nieźle nawiedzonego księdza ^^

Że techno jest złe to ja wiem, ale dlaczego Kościół ma tak niby uważać?! xD

PS. "inni szatani są tam czynni!"
Mike
Pirat drogowy

Propaganda Koscioła?

Post by Mike »

Fan wrote:Że techno jest złe to ja wiem, ale dlaczego Kościół ma tak niby uważać?! xD
Też się tego dziwię, albo o coś innego niż muzykę chodzi? Bo mi się wydaję że bardziej "szatańskie" muzy to m.in niektóre rodzaje metalu (do niektórych bez urazy ;D). A z tym Harrym Potterem to totalna głupota. Po oglądaniu tego filmu nie miałem przejawów do zmiany wiary albo jakoś tak. O tym też było w Radio Maryja głośno.
Abszt
Pirat drogowy

Propaganda Koscioła?

Post by Abszt »

Fakt. Jakiś nawiedzony ksiądz. Swoją drogą już podobny plakat gdzieś widziałem (na szczęście nie u mnie). Harry Potter to już w ogóle hehe. Dziwi mnie że wymieniona jest tez aura - przecież to kojarzy się właśnie z dobrocią, ciepłem wręcz niekiedy ze świętością. A wróżby andzrejkowe to w LO ksiądz z nami robił. Widać po prostu że jakiś pojebany ksiądz, bo inaczej jego nazwać nie można. Gdyby np medycyna niekonwencjonalna i pewien mnich buddyjski to mój brat być może by już jeździł na wózku albo gorzej.
To są już bzdury.
Ja na twoim miejscu zerwałbym ten plakat, ale dopiero po twoim bierzmowaniu :P

Co do muzyki... zamiast techno bym wpisał disco polo i black metal :P
Lox
Moderator

Propaganda Koscioła?

Post by Lox »

...a kiedyś wyłoni się z morza R'lyeh i Cthulhu wraz z innymi Przedwiecznymi zapanują nad światem.

Cthulhu fhtagn!

niech se mnie wydalą z kościoła.
ichuj.

generalnie kościół jako idea nie jest zły, ale wykonanie, i instytucja kościelna to jeden wielki żart. nie no, zdarzają się duchowni otwarci na świat, ale większość to zakuci konserwatyści, do których nie dociera, że świat się zmienia, są jakieś 500 lat do tyłu.
envy
Osiwiał za kierownicą

Propaganda Koscioła?

Post by envy »

mowilem to już z milion razy, Bóg ok, niektorzy go potrzebuja inni nie, ale Kościół to shit, musisz trzymac się jakichś bzdurnych zasad, wypelniac obrzedy, spowiadac się itd. itp.

a przeciez Bogu, przynajmniej przy mojej interpretacji Biblii, chodzi o to by ludzie byli dla siebie mili, zyczliwi, dobrzy a nie o to, by bic poklony, no dajcie spokoj

każdy ksiadz wam powie, ze nie mozna wierzyc w Boga nie chodzac do kosciola
Coof
Osiwiał za kierownicą

Propaganda Koscioła?

Post by Coof »

Harry Potter i techno to SZATAN :o Fajnie! Tylko co tu ma do roboty k**wa kurs szybkiego czytania albo wschodnie sztuki walki?

http://www.youtube.com/watch?v=G-VvjlMVdPM
Druga czesc po kliknięciu.
baba jest opętana :)
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Propaganda Koscioła?

Post by Outsid3r »

envy wrote:
każdy ksiadz wam powie, ze nie mozna wierzyc w Boga nie chodzac do kosciola
Oto tez mnie op....... , ze mi się do kosciola nie chce chodzic ;/ tak w ogóle to nie patrzyl czy chory jestem czy moe jestem w innym mieście. Ja tam w końcu nie wiem... na religie bym nie chodzil , ale musze bo już nie mozna się wypisac. I najbardziej wkurzylo mnie to, ze ktos aby być dobrym chrzescijaninem itp. MUSI dawac na tace, chodzi do kosciola raz w tygodniu i niedziele. A tak w ogóle to to ostatnie postepowanie naszego umilowanego papieza Benedykta to w ogóle rzal. Bog tak, kosciol jako instytucja nie i tyle.
Wierzyc to mogę sobie nawet na szosie, a ksiadz może robić sobie pokazowki na oltarzu ( bo wedlug mnie i nie tylko nie ma charakteru by być ksiedzem) i tylko gdy się okaze ze istnieje ten "lepszy swiat" to zobaczymy kto będzie bardziej godnym wejscia do raju...
Image
Image
Voj4k
Admin

Propaganda Koscioła?

Post by Voj4k »

jeb** kościół sczerze! ja do kościoła nie chodze na religie poto żeby bierzmowanie było.
suwak

Propaganda Koscioła?

Post by suwak »

Coof wrote:http://www.youtube.com/watch?v=G-VvjlMVdPM
Druga czesc po kliknięciu.
baba jest opętana :)
k**wa posłuchałem pierwszej czesci i nie mam zamiaru słuchac dalej ... k**wa skąd tacy ludzi się biora ja pi***olę... no nie wyrabiam...

a tak po za tematem to jeden z twórców Youtuba ma 32 lata i na konicie 250000000;)
Image
Image
Jarecki
Pirat drogowy

Propaganda Koscioła?

Post by Jarecki »

Część z Was tu wypowiadająca się jeszcze sobie sama nie potrafi dupy podetrzeć a wypowiadacie się na tak głęboki temat jak Kościół i wiara... Laski podrywac lepiej SOBOTA JEST !!!... żal.ru
Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Propaganda Koscioła?

Post by Scrappler »

Jarecki wrote:Część z Was tu wypowiadająca się jeszcze sobie sama nie potrafi dupy podetrzeć a wypowiadacie się na tak głęboki temat jak Kościół i wiara... Laski podrywac lepiej SOBOTA JEST !!!... żal.ru
jak wyżej... i dodam jeszcze takie tam farmazony pewnie :P dla niektórych, że: "jak trwoga to do Boga", już historia pokazała wiele razy. Nie popieram wszystkich działań kleru ale jak się wierzy w Boga to trzeba umieć sobie z takimi "dziwnymi" osobami radzić. Sam miałem i mam dziwnych proboszczów ale Boga nadal mam tego samego :) choć w domu z racji treningów mam i symbole Jing i Jang oraz przywiezione z Indii posążki Buddy - jako pamiątki.

Nie wiem też czy powinno się o takich rzeczach tu dyskutować....
...
suwak

Propaganda Koscioła?

Post by suwak »

Zakładając ten temat nie chciałem kłótni na temat wiary lub nie wiary chciałem tylko pokazac coś co nie za bardzo mi się spodobało na jednym z Gdańskich Kościołów. Chodziło mi o "reklamę na kościele" a nie o kościół czy wiarę.
Image
Image
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Propaganda Koscioła?

Post by Scrappler »

:D Suwak, proponuję przerzucić się na lewą rękę..... :D :D :D to ci ruszy prawa półkula :D i będzie ok :P
...
Lox
Moderator

Propaganda Koscioła?

Post by Lox »

to forum ma to do siebie, że wystarczy rzucić dobrym tematem, a dyskusja się rozpęta że hoho. ;d
Egzegezy

Propaganda Koscioła?

Post by Egzegezy »

Yeah. Posążek Buddy oznaką okultyzmu.
Brakuje jeszcze informacji, że wszystkie inne religie są be.
SykeS
Pirat drogowy

Propaganda Koscioła?

Post by SykeS »

Egzegezy wrote:Yeah. Posążek Buddy oznaką okultyzmu.
Brakuje jeszcze informacji, że wszystkie inne religie są be.
Wszystkie inne religie są be. Zadowolony? To zadanie z matmy odrób i idź spać. Polecam to większości.

Z doświadczenia wiem, że to forum (przepraszam za ogólnikowe traktowanie) nie jest na poziomie, pozwalającym na swobodne i stosowne rozmowy na tematy głębsze, niż czy zrobiliście dzisiaj kupę.

W związku z powyższym proszę o zamknięcie tematu.

Wolność słowa? Tak k**wa, ale dopóki nie narusza ona mojej wolności.
"I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless
Locked

Return to “Off-Topic”