[Interia.pl] TrackMania to ZUO!

Newsy z innych serwisów
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Nie ping-pong i nie FPS-y, a gry wyścigowe wywołują w swoich użytkownikach najwyższy poziom agresji. Dowiodła tego para naukowców z Huddersfield University. Dr Simon Goodson i Sarah Pearson postanowili zbadać, który gatunek gier wywołuje u ludzi największy poziom agresji. W tym celu para naukowców zebrała grupkę 30 osób, podsuwając każdemu jej członkowi trzy tytuły na Xboksa 360: ping-pong, niezatytułowanego FPS-a i Project Gotham Racing. Wyniki były dość zaskakujące. Okazuje się, że to nie shooter, a PGR wywołał w swoich użytkownikach największy poziom agresji...
Całość jakże interesujące newsa znajduje się pod tym adresem.
SykeS
Pirat drogowy

Post by SykeS »

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Ame ... y_naukowcy

Wyprzedzam pytanie: Tak, wiem, że Huddersfield University nie znajduje się w Ameryce.
"I Now Walk Into the Wild"
Christopher McCandless
DiabloS_CRB
Pirat drogowy

Post by DiabloS_CRB »

Wiedziałem że TM wzbudza we mnie najwięcej agresji ^^ niż każda inna gra :D bo jak coś nie wyjdzie któryś raz z rzędu pod koniec mapy i trzeba 1532153 raz zapier... od początku to kurwica na miejscu :D
Image
Image
Image
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

No i OK faktycznie może i wywoluje najwiecej agresji, szkoda tylko ze nikt nie powie ze np. filmy wywoluja wiecej agresji ?

Po drugie agresja agresja, ale część z nas zwie się ludźmi i kontroluje swoje emocje.

Po trzecie gdzie zabawa tam emocja, i czasem euforia a czasem agresja.
Im więcej agresji wywola gry tym wiecej może wywolac przyjemnosci.
Jakbysmy tylko liczyli ceyferki wrocili do domu zasneli liczyli cyferki itd to bysmy woogole nie mieli agresji, świat byłby piekny czyż nie ? ;)

Po czwarte Ja tez mogę nauczyc się kilku podrecznikow zaplacic za tytul doktora i napisac jakieś głupoty to zaden problem wystarczy miec pamiec i czas do zdobycia tytulu a potem to już tworzczosc wlasna, wszystko mozna ziinterpretowac jak się chce, zreszta znam takiego jednego scenowicza co się w tym specjalizuje ;) ale nie powiem wam...btw przypomnialo mi się przy okazji ze chce pozdrowic Jakuba POZDRO :)

EDIT: Jak będziecie robić ten słownik to dajcie od A do * ;) * zasłużyła sobie na wpis :)
*... i wszystko jasne.
devt
Doświadczony driver

Post by devt »

a ja tam przy TM się fajnie odprężam, wręcz uspokajam ;p
nie wiem co tu może agresje wywoływać wystarczy mieć po prostu do tego odpowiednie podejście :)
Image

Image
Mały
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Mały »

naukowcy naukowcami, ale nadal nie ma w necie jakoś filmów czy samych nagrań dźwiękowych przedstawiających gracza TM rozpierdalającego klawiaturę, komputer, czy nawet całość z biurkiem włącznie, a wcale nie trzeba dobrze szukać, żeby znaleźć takie filmy o graczach fps :) więc ktoś chyba kupił sobie doktorka i teraz produkuje badziewne info xD
Image
Image
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Mały wrote:naukowcy naukowcami, ale nadal nie ma w necie jakoś filmów czy samych nagrań dźwiękowych przedstawiających gracza TM rozpierdalającego klawiaturę, komputer, czy nawet całość z biurkiem włącznie, a wcale nie trzeba dobrze szukać, żeby znaleźć takie filmy o graczach fps :) więc ktoś chyba kupił sobie doktorka i teraz produkuje badziewne info xD
mogę Ci nagrac zaraz taki xDD
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

ja też czasami denerwuje się grając w tm, ale to nie znaczy że zaraz mam wsiąść siekierę i zarąbać sąsiadów. Współczesne media próbują błedy wychowania przez rodziców tuszować jakimiś beznadziejnymi badaniami. Pamiętam czasy kiedy za agresję wśrób młodzieży obwiniano krwawe filmy. Grać nikomu nie zakażą, tak więc nie ma co się denerwować :D
Image
Mike
Pirat drogowy

Post by Mike »

Ojjj, najbardziej denerwujące w TM United (nie Nations) było nieudane przejeżdżanie tras w oficjalu, co po tym skusi nadal ją przejechać żeby mieć dużo skill-pointsów a później... pustka na koncie, zero miedzi.
Drugą rzeczą ale poza TM Forever jest zdobywanie pucharu w TMSX (robi się je po to, żeby odblokować traski trybu zakręconego). Jedziesz sobie fajnie traski, pokonasz oponenta, ale jak jest ostatnia mapa z pięciu, źle go przejedziesz, i wtedy nerwicę można dostać.
Poza tymi rzeczami powyżej to inne tam jakieś tam w TM są odprężające ;)

Zbakany: Też tak nie robię jak ty z nerwami, ale tak jest. Gramy nie tylko dla przyjemności, ale też żeby satysfakcjonować się zwycięstwem (np. przejście jednej rundy w Mario xD), i to że przegrywamy to to właśnie doprowadza nas do denerwowania się.
Mały

Post by Mały »

damianhhh wrote:
Mały wrote:naukowcy naukowcami, ale nadal nie ma w necie jakoś filmów czy samych nagrań dźwiękowych przedstawiających gracza TM rozpierdalającego klawiaturę, komputer, czy nawet całość z biurkiem włącznie, a wcale nie trzeba dobrze szukać, żeby znaleźć takie filmy o graczach fps :) więc ktoś chyba kupił sobie doktorka i teraz produkuje badziewne info xD
mogę Ci nagrac zaraz taki xDD
no to dawaj Shadow, chetnie poslucham :D

i nie twierdze, ze ja się nie denerwuje, ale każda gra wyzwala emocje i chyba po to wlasnie zostaly stworzone :) wiec niech nie pisza buraki, ze wyscigowki najbardziej wyzwalaja agresje :) chociaż z drugiej strony przegranie wyscigu na ostatnim zakrecie czy tez okrozeniu (jak się calosc prowadzilo) może wyzwalac agresje xD
Image
Image
Image
ziomq
Doświadczony driver

Post by ziomq »

Ja się bardzo denerwuje , kiedy rodzice kaza mi coś robić podczas meczu. Wielu z was by pewnie powiedzialo, ze ma wazny mecz i mieli by czas spokoju , ale gorzej kiedy twoi zywiciele zyja w swiadomosci , ze wychowuja cie bez internetu i pojecie gry online nie istnieje.. Podsumowujac, wyobrazcie sobie, ze jedziecie final PITMC, a ktos do was mowi: 'koncz jutro szkola' po czym wylacza ci prad. Mysle ze w takich momentach człowiek jest zdolny do wszystkiego :)
Image
Image
Mały

Post by Mały »

to ja już wiem, skad się biora morderstwa z amoku :D
Image
Image
Image
Matteo
Samochodowy prawiczek

Post by Matteo »

To ja chyba jestem jakimś oryginałem bo ja co najwyżej to koorvami i chooyami rzucam w pokoju xD nic więcej ;p
[center]Image
What's up niggaz?[/center]
nawias

Post by nawias »

u mnie najwiecej negatywnych emocji zdecydowanie budził PES, ale tylko do czasu az zorientowalem się ze mam zamienione przyciski do wyoskiego podania i strzalu :D

a tak btw. to zawsze bardziej irytuacy sa ludzie, a nie sama gra
Master
Pirat drogowy

Post by Master »

Amerykańscy naukowcy ciale wymyślają jakieś głupoty... Ostatnio odkryli, że stanie przy huczącej armacie powoduje problemy słuchowe. Normalnie odkrycie XXI wieku. Teraz powinni sprawdzić, czy jazda walcem po człowieku nie powoduje... odcisków...
Już Image użytkowników zobaczyło ten podpis.
gawron.
Doświadczony driver

Post by gawron. »

Ostatnimi czasy udowodniono, ze to nie bulka z serem wywoluje wiecej agresji, a wlasnie chleb! To odkrycie zrewolucjonizowalo podejscie wspolczesnych mam do robienia kanapek swoim pociechom!
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

dawno cie tu nie było sroka "
Image
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Dlaczego naukowcy nie zajmują się walką z głodem i AIDS? Dlaczego interesują się takimi pierdołami, które tak naprawdę nic nie dają, a jeszcze są opłacane z naszej kieszeni :?
Image
Siekierka
Doświadczony driver

Post by Siekierka »

Tutaj macie całą prawdę o grach komputerowych
tmpl://www.youtube.com/watch?v=luIMu3mOxfI
http://intothevoid.cba.pl/ mój blog klik klik klik
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

O nie - wiecie że 97% gier komputerowych to czysta ciemna energia? Boję się teraz właczać TrackManię, bo mnie jakieś demony opanują i nie będę rozróżniał rzeczywistości od gry i jeszcze na kursie prawa jazdy spróbuję zrobić wallride! o.0
Post Reply

Return to “Ze świata TrackManii”