Verizon Playlinc Tournament - dyskusja

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

No i pierwsza mapa finałowa powoli dobiega już końca.

Z tego co widziałem świetny czas osiągnęła nasza najlepsza trójka - Khasius, nawro oraz Hack. Pozostałych Polaków nie udało mi się wyhaczyć.
Ja może nie wypadłem rewelacyjnie, ale czas 1:19.97 powinien być wystarczający na awans do jutrzejszej rundy :)

A co sądziecie o tej mapie, bo jak dla mnie to była jakaś straszna tragedia. Oby jutro było lepiej :P
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Mapka trochę ciulowa, ale da się przezyc. Ja tam mialem marne 1.17 z groszami, ale spokojnie moglem 1.15 machnac. widze je jest nas trochę w kolejnej rundzie, bo i Tomek od nas z p~S tez się zakwalifikowal.

Top100 jest w naszym zasiegu. Mam nadzieje ze najlepszym coś jutro i pojutrze wypadnie i nie będą mogli się zakwalifikowac :P. (aha wezcie coś z Zoozem zrobcie bo za dobrze jezdzi :P).
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

I jeszcze taka jedna uwaga, żeby nie było wątpliwości podczas finału.
Czasy,którymi kierują się admini PLAYLINC trochę odbiegają od naszej strefy czasowej ( CET )

Pod tym linkiem możecie znaleźć aktualny czas EST, który obowiązuje podczas tego turnieju:

http://www.time.gov/timezone.cgi?Eastern/d/-5
h0lus
Pirat drogowy

Post by h0lus »

Jak wygracie kupicie mi karte graficzna :d
hack
Team Poland

Post by hack »

Tomek coś mowil ze się nie zakwalifikowal :( wiec nie wiem :(

Wiec tak na tej F-2 trzeba zejsc poniżej 1:13
mysle ze się uda ;P :)

Mam obecnie 1:12.90 :)

i da się jeszcze 2 sekundy docisnąc no ale jak zobaczycie wyskok ze slupami to wam jaja spuchna :Pp nara :P
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

:lol: Hack :lol: ales walnal, zaraz mapke obczaje i coś o niej powiem.

Tomek mial 1.19 (czy nawet 1.18) czas, wiec powinien spokojnie wejsc, poniewaz ostatni, który wlazl dalej, mial coś kolo 1.25. Niestety nie wiem jaki ma login wiec nie mogę nawet sprawdzic czy jest na liscie.
tomaszg
Jeździ konno

Post by tomaszg »

rzeczywiście ja nie awansowalem i ciężko mi powiedziec dlaczego

nie ma mnie w zakwalifikowanych graczach z 1 kwalifikacji mimo ze mialem 5 tras na reki autora i 1 na gold
najgorsze moje miejsce z tych tras to 700 a awansowalo prawie 1000 graczy wiec naprawdę nie wiem o co chodzi pozdrawiam
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

Mialem jakiś problem z Playlinciem, ale mam nadzieję, że zapisali mój czas.

Osiągnąłem 1:13.XX, ale grałem na serwerze z Zoozem i on się przymierzał do 1:10.xx , a miał już przy mnie 1:11.06

Tak, więc myślę, że lepszych czasów niż 1:10.xx nie będzie dzisiaj :)
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Selrahc walnal 1.10 wiec wieczorkiem ktos to pobije :P.

Co do trasy, to ja pier..., najgorsza z mozliwych. Te slupy sa dobijajace. Ale na 1.12 powinienem dac rade pojechac. Na razie mam 1.14 i musze odpoczac bo mi się pieprzyc zaczyna.
Zeo
nawro

Post by Zeo »

No cóż, okazało się, że jakby jakiś Polak miałby zakwalifikować się do finału (ostatniego etapu) to musiałby na serwerze być o pierwszej w nocy. XD

No a trasa F2, no cóż, również dobijająca jak wszystkie pozostałe w tym turnieju, no ale tym razem to ludzie weźcie się uspokójcie. :P Najpierw dobijający skok z rampy na rampę i uwaga... jeszcze zasrańcy musieli bloki TV umieścić między tymi rampami. :? No późniejsze 13 sekund idzie gładko no i ten skok - człowieku, skok prosto na dopalacze tuż przed pętlą i jakoś między słupami... to żenujące, bardziej żenujący jest skok po pętli, kurcze, tu powininna być jakaś szykana w prawo, a nie skocznia, do której trzeba na końcówce pętli skręcać lekko w lewo. No i w dodatku na drogę wypełnioną... słupami, no co to ma być, drugi Rax że fanatyka słupów się tu znalazła :?: Poźniej dwie pętle, również gładkie, potem kilka zakrętów, minięcie dziur na drodze i..... człowieku, NAJGORSZE CO W TRACKMANII WIDZIAłEM. Parę pułapek i skok na droge... WYPEłNIONą PUłAPKAMI. Gdyby to była trasa z jednym zakrętem i takim skokiem to bez problemów dałbymn 0/100% w ocenie. :evil: No później znów parę zakrętów, znów jeden z nich żenujący, i równie żenujący finisz pomiędzy słupami.

Normalnie to może by ten pan od Verizona nauczył się wstawiać MediaTracker. :lol: Myślałem że walczyć będziemy na poważnych trasach, jakichś solidnych i technicznych, a tu kurcze... jakieś popierniczone półszybkie, pułapowe, niespodzianowe, "bez treści" itp. żAłOSNE!

35/100% (kiepścizna) - tylko taką ocenę mogę temu czemuś dać.
Image
Image
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Po godzinach meki mam wreszcie w miare konkretny czas: 1.12:47 (powinien spokojnie starczyc). Problem jest tylko taki, ze ludki z Verizona maja jakiś problem z czasami i ich baza danych (niestety nie znam szczegolow).

Trasa posrana totalnie, ale przynajmniej da się wylonic bardziej fuksiarskich kierowcow :P.

Nawro jak tam w ogóle z twoim czasem? Hack ma 1.12:90 wiec powinien wejsc, podobnie ma Wiad, a im nas wiecej tym lepiej.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

i każdy se zawraca dupe jakims turniejem zamiast skupic się na meczu ;/
i co komu da trenowanie debilnych tras, w turnieju w ktorym (bez urazy) zaden Polak nie jest w stanie wejsc do 1szej 10tki. No a nizsze miejsca sa bez nagrod... owszem satysfakcja... ale miedzy egoistycznym nic nie dajacym poza satysfakcja graniem, a trenowaniem, by Polska byla lepsza, wybieram jednak dobro kraju a nie jednostki. I tak w Polsce zna mnie z 20 osob, ale zawsze warto dla tych 20 osob zrobić jak najlepszy wynik!
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Spoko Wally, szanse sa zawsze, chocby dlatego:
Remaining participants will be placed randomly in one of ten (10) races on "PlayLinc/Verizon Tournament Track F4"

A w ogóle to my i tak jezdzimy mapki z NC2, wiec no problem. Zreszta w skladzie jest 16 osob, a nie tylko 5. W Verizonie jestem ja Hack Nawro i Wiad wiec tylko 4 osoby sa nieco oderwane od NC2 (ale to tylko nieco :D). Jutro może z nas ktos wyleciec (oby nie) i już może on się skupic na NC2 bardziej :D.
Zeo
nawro

Post by Zeo »

No ja z kolei zaliczyłem 1:13:04, a czy się z tym czasem uda to kto wie...

Wally, sorki, ale ja musze ci się do czegoś przyznać, jako jednostka radzę sobie lepiej niż jako członek grupy.
Image
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

dobra to powodzenia :P
a jak khas będziesz jezdzil jak lama to cie wyruchamy w szatni po meczu :P

heh swiry :P
Image

Zeo
nawro

Post by Zeo »

No, Wally, "świry", ale posłuchaj, ja do tego podchodzę poważniej niż myślisz. A wiesz czemu? Bo nie tylko mnie zależy na jak najlepszym wyniku, jak się okazało również moja własna rodzina wierzy we mnie. Kiedy tylko usłyszała o tym turnieju zaczęła mnie obrzucać pytaniami o nim i naprawdę się interesuje moimi wynikami. Po prostu, robię to dla najbliższych
Image
Image
hack
Team Poland

Post by hack »

dokładnie Nawro :) u mnie to samo :) poprosilem o nowa klawe patrz lezy przede mna :D :P
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

Ja zdaję sobie sprawę, że nie mam szans w tym turnieju, ale przede wszystkim chcę się w nim sprawdzić i zobaczyć jak daleko jestem w stanie dojść. Mój główny plan myślę, że zrealizuję. Chciałem być w najlepszej 250 turnieju i wszystko wskazuje nato, że mi się to uda. Co do NAtions Cup 2, to martwi mnie trochę fakt,, że z turnieju wycofują się podstawowoi gracze: nawias, mor_olo, nawro (z powodu neta), ja także niestety mam teraz ciągle zajęte wieczory. Mam nadzieję, że chociaż reszta nie zawiedzie i pokonamy jakoś ten Luksemburg
Wally
Team Poland

Post by Wally »

no ja wiem ze dobrze ze gracie. Ale jak nawet pokonamy lux to i tak pewnie ten turniej będzie trwal... i kurde znowu nikt nie potrenuje.
I tak to jest co za dużo to nie zdrowo.
Trudno ja nie bralem udzialu w tym turnieju bo nie mam czasu przesiadywac dlugo przy kompie w dni powszednie.
Powodzenia zycze ale mam nadzieje na wygrana z LUX...
Image

Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Zmienily się nieco zasady dotyczace finalu na roundsach (gra się do 60pkt). Sa 3 fazy. Z top100 podzielonych na 10 grup, do dalszej rundy przechodzi podium i tak otrzymujemy top30. Z tego powstana 3 grupy i również podium się kwalifikuje, plus lucky looser z najlepszym czasem. Stwarza to nam jeszcze wieksza szanse niz poprzednie ustalenia.
Mapa na której będziemy jeździć w niedziele będzie dostepna na 5 godzin przed rozpoczeciem finalow, wiec kolo 11:00. W ciagu tych godzin trzeba niezle opanowac ten tor.

1 faza rozpocznie się o 16:00 i będzie trwala do 21:00. 2 faza będzie trwala od 22:00 do 23:30. Finalowy wyscig będzie o godzinie 01:00.

RADZE się NIE SPOZNIC NA SERWER bo będzie po ptokach.

Jest tez wzmianka, ze nie bedziem mozna uzywac swoich skinnow itp tylko Verizon Car Skin. Wszystkie informacje maja być podawane na http://tmnstats.playlinc.com.

To tak w skrocie odnosnie regulaminu. Radze dokładnie sobie go przejrzec, tak z 10 razy, zeby nie było potem problemow.
Post Reply

Return to “Turnieje”