Jakiś godny następca kapitana?

Forum dla graczy reprezentacji Polski, mecze, treningi itp.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Yo,

w związku z definitywnym odejściem Jakuba i nadciągającym Nations Cupem (może nie wielkimi krokami nadciągającym, zostały jeszcze jakieś 3 miechy, ale przecież dopiero co skończyła się poprzednia edycja, nie? :D) wypadałoby podjąć jakieś działania zmierzające ku wyborowi nowego kapitana repry. Moim zdaniem żadna ankieta dostępna dla wszystkich nie ma sensu (a Yarda nie ma, tym samym nie można w niczym grzebać). Lepszą opcją wydaje mi się zwykłe pisanie postów (ew. wysyłanie e-maili) przez graczy z np. top6 ostatniego PL. Bez wyjątków typu Jurek czy Cobham, pomimo że takie osoby szanuję i cenię za ich wkład.

Czym powinien się cechować przyszły kapitan? Przede wszystkim nieco szybciej rozpoczęty wybór reprezentantów i ich późniejsza motywacja. IMHO taka osoba powinna mieć choć raz dziennie czas na rozmowę z podopiecznymi. Angielski w stopniu komunikatywnym i dobry humor to także mocne zalety :D. O takich rzeczach, jak bardzo dobra znajomość sceny i raczej niemałe doświadczenie w grze chyba nie trzeba wspominać.

:!: Wymagania By Seque (niby prawie identyczne, ale warto dodać :D) - Ktos kogo by wszyscy szanowali i jednoczesnie ta osoba nie robila takich ekcesow jak jakub po % oraz 18+ na karku :!:

Z góry mówię, że ja się na to nie piszę (a już niejedna osoba mi pisała/mówiła, że bym się nadał). Uważam, że połączenie ubermegahiperbotz00ra (<skromny mode on>) i osoby mającej władzę nad resztą równorzędnych ubermegahiperbotz00rów to słabe połączenie.

Jeśli uważacie mój pomysł za badziewny, to pisać bezpośrednio :D (już odpalam licznik na GG :D )
Last edited by ShaDDy on 02 June 2009, 15:15, edited 2 times in total.
envy
Osiwiał za kierownicą

Post by envy »

już to wczoraj pisalem suwakowi na gg

Moje wyobrazenie o idealnym kapitanie repry:

:arrow: Ktos kogo by wszyscy szanowali i jednoczesnie ta osoba nie robila takich ekcesow jak jakub po %

:arrow: Ktoś kto zna angielski przynajmniej w dobrym stopniu i jednoczesnie zeby mial 18+ na karku

:arrow: Jeszcze w dodatku dobrze by było, gdyby ta osoba była koksurem i bocila na kazdej mapce.

będę popieral kazdego kto spelnia te wymagania :P
Last edited by envy on 02 June 2009, 16:30, edited 1 time in total.
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Jak dla mnie to równie robrze może nie być kapitana. Bo i po co? Można robić głosowanie, kto powinien brać udział w meczach, kto powinien reprezentować Polskę w turniejach. Jakby się to odbywało? Po prostu głosowanko na tmpl przed jakimś ważniejszym meczem. A jeśli już kapitan miałby być to wcale nie musi być botem (patrz: sukces repry na NC4, mimo iż, bez obrazy, Jakbum nie był w tym casie supermegahiperprobotem). Na kapitana ja widziałbym osobę, która jest bezkonfliktowa ale w razie potrzeby potrafi ostro złapać za gardło, potrząsnąć graczami i doprowadzić do porządku. Oczywiście to wszystko z dozą humoru, bo trzeba się też umieć bawić ;) Ale to tylko moje nic nie znaczące zdanie, pewnie i tak nikt nie czyta tu już postów dłuższych niż 50 znaków.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Ajem, było coś takiego jak STC bodajze edycja 3. Zadecydowano wtedy, zeby grala repra zamiast paru najlepszych teamów z Polski. Bedac bez zadnego przywodcy, z parunastu, zgaduje ze 15 osob na jeden mecz przyszly 3 osoby - Wally, Szyna i ja.

"Można robić głosowanie, kto powinien brać udział w meczach [...] Po prostu głosowanko na tmpl przed jakimś ważniejszym meczem"
Tak i na parkiet wyjdzie "najlepsza jedenastka według Jareckiego" (btw po kiego się fochnales w tamtym temacie :D)
suwak
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by suwak »

Jak dla mnie:
Kolejnosc nie znaczaca:
Hack,Wally,Grono,Khasius(chodź Kasia ostatnio jakas konfliktowa jest i mało obiektywna)

Jak dla mnie ktoś z tej 4 powinnien zostac kapitanem.
Image
Image
Szampon
Doświadczony driver

Post by Szampon »

Wg mnie to troszku niesprawiedliwe, że tylko top6 PL7 miałoby wybierać. Tylko taka mała uwaga :)
Image
Fefan

Post by Fefan »

Szampon wrote:Wg mnie to troszku niesprawiedliwe, że tylko top6 PL7 miałoby wybierać. Tylko taka mała uwaga :)
oczywscie. dajmy mozliwosc wyboru wszystkim klanom, ktore istnieja... tak będzie sprawiedliwiej....

Co do nastepcy. Ja widzialem na tym stanowisku Shadowa, Reda, albo Jarka. Ale nikt z nich nie chce, wiec nie mam pomyslu.
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Przy wyborze pamiętajcie, ze kapitan nie jest tylko od tego, zeby ustalac sklad i go motywowac. Wazne jest również to, zeby był w stanie nawiazac jakiś kontakt z przeciwna drużyna jak i adminami NC. także jakieś tam kontakty poza nasza scena tez by się przydaly.
W sumie tak na szybko ciężko jest kogos logicznie wybrac, bo jednak trzeba to jakos przemyslec wspolnie. Mnie poki co przychodzi na mysl Ired, Wally lub Mor_olo (jakos ostatni mi do tego najlepiej pasuje).
Image
Fan

Post by Fan »

Demokracja demokracją, ale tutaj przydałoby się zaprowadzić porządek :)

Moja propozycja jest taka, żeby zamiast głosowania jakaś odpowiedzialna osoba (na przykład Shadow, który ten temat jako pierwszy rozpoczął), wspierając się opiniami które tutaj będziemy wypisywać, sama (no, rzecz jasna w porozumieniu z kandydatem na to stanowisko :D) zadecydowała, kto ma być kapitanem naszej reprezentacji.

Swoich typów nie daję, bo co ja tam wiem (ogólnie lepiej by było się najpierw dowiedzieć kto chciałby kapitanem zostać - bez fałszywej skromności :) - w potem się zastanawiać).
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Przeszlo mi coś takiego przez mysl Fan, ale taka samowolka trochę by byla :)

"ogólnie lepiej by było się najpierw dowiedzieć kto chciałby kapitanem zostać - bez fałszywej skromności :)"

ja już dawno zauwazylem i chyba się do tego przyzwyczailem, ze trzeba tu za uszy ludzi ciagnac zeby ktos się czegoś podjal... dlatego najpierw skladanie propozycji, a wtedy wyrazanie zgody/checi

ogolnie jest tak, ze Red nie ma czasu, Jarkowi się nie chce/nie ma czasu, Wally na razie nie ma czasu, być może ze po wakacjach już będzie dostepny, ja nie chce, Wixa nikt nie chce :D

Wiec z dotychczas wymienionych zostaja Khas (?), Grono (?) i Hack, z tym ze Haczus mocno zabiegany :)
yo_oo
Jeździ konno

Post by yo_oo »

mogę wtrącić?
Shadow.. skoro rozpocząłeś temat i pojawiają się propozycje to wal charakterystykę kandydatów. Wyciągaj ich cechy, które przemawiają za tym, że są idealnymi kandydatami.
Sam po cichu kolekcjonuj ich i poczekaj kilka dni co z tego wyjdzie. A później walnij ankietę. Możesz oczywiście zaznaczyć, że ankieta to jeden z kilku etapów wyboru kandydata. Uważam, że znaczące zdanie powinny mieć osoby będące już w reprezentacji bo to głownie Wam musi się dobrze współpracować z Kapitanem.
Dlatego pokaż kandydatów, sam dokonaj wstępnej selekcji, daj ankietę a w gronie reprezentantów wybierzecie tego jedynego, najlepszego i ukochanego:)
Wix
Pirat drogowy

Post by Wix »

damianhhh wrote: ...
ogolnie jest tak, ze Red nie ma czasu, Jarkowi się nie chce/nie ma czasu, Wally na razie nie ma czasu, być może ze po wakacjach już będzie dostepny, ja nie chce, Wixa nikt nie chce :D
...
Dzięki kochany shadole i sceno
Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Kto powiedział, że nikt nie chce Wixa? Ja osobiście uważam, że gdyby się podjął "kapitaństwa" to mogłoby się coś z tego związku fajnego urodzić. Czemu od razu taka dyskryminacja na starcie? Shad, why?
Jarecki
Pirat drogowy

Post by Jarecki »

Ja mogę pełnić funkcje jak do tej pory tzn. pomagać przy wyborze zawodników jak oczywiście nie ma nikt nic przeciwko. Ale co do reszty to obecnie nie mam za bardzo czasu a później może być jeszcze gorzej z jego znalezieniem. To cała pomoc która mogę zaoferować poza grą , może niewiele ale zawsze coś ;p
Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Fan

Post by Fan »

Spokojnie ludzie, chodziło Shadowi raczej o to, że nikt Wixa nie wspomniał w poprzednich postach :)

Wix świetny człowiek, i jeżeli miałby chęci oraz nikt z repry nie miałby nic przeciwko na pewno też by wyszło na dobre :)
Wix
Pirat drogowy

Post by Wix »

Ide sobie ustawic taki status na gg noobki :F
heh

Nie, no jeśli chodzi o sprawe repre to przede wszystkim reprezentanci musza się wypowiedziec jak to widza...
Image
yo_oo
Jeździ konno

Post by yo_oo »

kandydaci tez!
wix na pierwszy ogień daj no tu autoreklamę!
chybeck
Pirat drogowy

Post by chybeck »

Wix wrote:Ide sobie ustawic taki status na gg noobki :F
heh

Nie, no jeśli chodzi o sprawe repre to przede wszystkim reprezentanci musza się wypowiedziec jak to widza...
no i pierwszy się wypowiedział jak ktoś godzien tego stanowiska
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

yo_oo wrote:kandydaci tez!
wix na pierwszy ogień daj no tu autoreklamę!
nu:D to tak, dajecie wiek, czas gry w TM, ilosc zorganizowanych turniejow (w przypadku Wixa liczba ta będzie rowna ilosc zjebanych turniejow :lol: :lol: :lol: - chyba za dlugie na opis :D), ilosc prowadzonych multigamingow. oczywiście wszystko po norwesku, zeby dogadac się z Bergiem.
1X4rd451
Pirat drogowy

Post by 1X4rd451 »

Hehe jakby mnie ludzie lubili ;D nie byłbym noobem xD i wiedział coto xD tmn :D ...... nikt nie che być kapitanem, jarek chce tylko pomagać no no ...
Image
Image
Post Reply

Return to “Team Poland”