Polish League United - chętni z TMNF?

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
Post Reply
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Scooter Fox »

Najpierw link: http://tm.maniazones.com/forum/index.php?topic=19021

Sebik proponuje polski turniej drużynowy w TMUF na kształt serii Polish League. Mecze grane byłyby 2v2 lub 3v3 (prawdopodobnie to drugie). Powstała myśl, by wzięły udział również drużyny zorientowane na TMNF, wiedząc jednak, że trudno byłoby zebrać odpowiednią ilość graczy z jednego teamu, jest warunkowe zezwolenie na łączone składy.

Przykład: XX chce wystawić swój skład, ale chętnych ma powiedzmy tylko 4, dobiera więc sobie jeszcze np. dwóch z H5F i dwóch z NAR i jedzie pod jakąś tam nową nazwą w turnieju jako jedna drużyna.

Pytanie - czy z teamów "stadionowych" znalazłyby się osoby chętne do uczestnictwa w takiej lidze? Przypominam, że prawdopodobnie termin będzie z czymś kolidował; priorytetem jest uniknięcie kolizji z PL8, więc będzie to albo zaraz (sierpień, kolizja z WCG), albo w zimie (kolizja z STC/NC). Oczywiście to na razie tylko propozycja i pytanie, wszystko do omówienia i negocjacji, proszę więc o wyrażanie swoich opinii.
Image
Image
Image
MazuM
Doświadczony driver

Post by MazuM »

za.
Lewy
V.I.P.

Post by Lewy »

Też myślę, że jest to dobry pomysł. Przynajmniej wykorzystam to, że mam United bo w sumie inne tryby zobaczyłem tylko zaraz po zakupie. Jak coś to chętnie zagram.
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

Jeśliby zaczynać za niedługo przed PL8 budowa map do preselekcji powinna ruszyć od zaraz! Co do samych map proponuję mix nowych map (robionych na PLU) ze znanymi z innych prestiżowych lig np. z Sunrise League czy Giant Cup.
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

A ja nie wiem, nie za dużo tych turniejów? Każdy z TMU może zagrać w PL, więc tak, czy siak, Polish League jest dla posiadaczy obu TM spod znaku Forever. Po co robić kolejny turniej, skoro i tak już nawet czasu na Polish League ciężko znaleźć? Nie wiem, mi to jakoś nie przypada do gustu.
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Scooter Fox »

iam, chodzi raczej o to, czy ktoś z tmpl jest zainteresowany (Biluś pisał już, że XX może wystartować). W takiej lidze prawdopodobnie nie będzie tras stadionowych, więc argument, że to kolejny turniej itd. jest nieco nietrafiony. Chodzi o pierwszą porządną drużynową alternatywę dla tych, których nie kręci jazda tylko i wyłącznie niezwrotnym bolidem wewnątrz olbrzymiego stadionu. ;)

Sebik, co do tras: jeśli macie brać jakieś z innych turniejów, to bardzo proszę, niech będą możliwie najnowsze, których nie macie jeszcze wytrenowanych na blachę. ;)

I jakby co, ja sobie chętnie zagram, choć skill w United mam zerowy. :)
Image
Image
Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

argument, że to kolejny turniej itd. jest nieco nietrafiony
A co ma piernik do wiatraka? To, że tras stadionowych nie będzie, to już to nie jest turniej? ;p Chodziło mi raczej o to, że i tak napięty terminarz jest, więc po co organizować kolejny turniej, którego nie będzie dało rady nigdzie wepchnąć pomiędzy terminy :) Mimo wszystko, powodzenia Panowie ;) Miłej zabawy
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

ja tam w united mam problem z przejechaniem chociaż raz do mety ale w sumie mozna sprobowac :D
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Post by Vanitas / Lexiu »

Outsid3r wrote:ja tam w united mam problem z przejechaniem chociaż raz do mety ale w sumie mozna sprobowac :D
To samo u mnie :)
Discord: vanitasss
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

Jeśli jest napięty terminarz można zaczekać, nie chcę niczego kolidować i innymi eventami, ale na kiedy? Teraz, w wakacje jest dobry czas bo nie ma wielkich turniejów "nationsowych", a niedoborów w składzie przy 4 lub większej ilość zawodników przy meczach 2v2 (albo w bardziej hardocorowej wersji 3v3) przy wyjeździe niektórych graczy na wakacje nie będzie IMO.
Co do tras polecam ligę GC5 w górę - mają bardzo dobre trasy. Nie mówię że trzeba dyskryminować inne. Także mam nadzieje, że organizatorzy wybiorą mapki "przejezdne", tj. wymagające dobrego sterowania pojazdu, ale nie hardkorowe jak choćby Snow z BMC.
Jeśli będzie za małe zainteresowanie liga wcale nie musi się odbyć :( Nie chcę, aby była robiona mimo wszystko na siłę. Jak znam życie w takich ligach ciężko prowadzić je profesjonalnie, gdy wiele klanów nie stawia się na mecze i w tabeli roi się od walkowerów. Chciałbym ujrzeć zdrową walkę klanów, które jednak starają się o awans (no, przykład brać z PL7 choćby :D ).
karo007
Doświadczony driver

Post by karo007 »

No cóż, już masz tu 5-osobowy skład :)
RH-New Wave of Polish Trackmaniacs
Image
Image
Post Reply

Return to “Turnieje”