[teaser=http://www.tmpl.info]http://www.gameaxis.com/img/blog/1668/I ... logo_b.jpg[/teaser]Wczorajszego wieczora poznaliśmy zwycięzców trzeciej już tury eliminacji World Cyber Games 2009. Są to : Marcin „Flagg” Jasiak oraz Paweł „Paweł” Jaworski obaj reprezentujący team TCW.[more]
Ale zacznijmy wpierw od półfinałów. W pierwszym z nich wystąpili [POL]oddowicz, *тсω*`Flagg i *τсω*Kamilos . Niestety zabrakło w nim gracza teamu celsus – chief’a który był jednym z faworytów tejże tury. Zwycięsko – czyli prosto do finału wyszli późniejszy zwycięzca Flagg a tuż za nim Kamilos.
W drugim z półfinałów również nie mogliśmy liczyć na komplet zawodników, gdyż nieobecny był Nothing. Na mecz stawili się : [POL]ACE, SJ Khorinis oraz *tcw*Paweł. Awans zapewnili sobie Khorinis oraz Paweł.
W wielkim finale więc spotkali się : *тсω*`Flagg, *tcw*Paweł, *τсω*Kamilos oraz SJ Khorinis którzy własnie w takiej kolejności zakończyli zmagania. Mecz był bardzo wyrównany, często różnice w zdobyczy punktowej zawodników nie przekraczały 5. Jako pierwszy ze stawki urwał się Flagg i od razu zapewnił sobie miejsce w finale lanowym. Do walki o drugie miejsce zostało już tylko 3 kandydatów i wtedy Paweł przejął inicjatywę i wygrał drugie, premiowane miejsce na warszawski finał.
Zwycięzcom gratulujemy i przypominamy, iż zapisy do OSTATNIEJ – czwartej już tury kończą się 18.08.2009 o godzinie 24:00. Tak więc wszystkim którzy chcieli by iść śladami Marcina, czy Pawła zapraszamy do rejestracji.
Flagg i Paweł zwyciężają 3 turę !!
no ok nothing nie przyszedł ale sobie chciał pograć w turze no nic ale nie wiecie czemu shief opuszcza te mecze? od kogos slyszalem ze chciał wygrac a nie przychodzi już ktorys raz z rzedu :shock:
w sumie nic mnie to nie obchodzi kto przejdzie dalej ale to jest trochę dziwne
w sumie nic mnie to nie obchodzi kto przejdzie dalej ale to jest trochę dziwne

Ogólnie nie podoba mi się, że Nothing wiedział o swoim wyjeździe, a i tak zapisał się i pozbawił Lecha szansy na awans. Poza tym tura była bardzo ciekawa, fajnie się oglądało każdą fazę. Oczywiście gratuluję zwycięzcom, czyli Flaggowi i Pawłowi, bo pokazali klasę. No i jeszcze cieszę się, że 2 sloty przypadły TCW! Hihihi.
Gratulacje Misiaki
! Nic dodać, nic ująć. 

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
- DiabloS_CRB
- Pirat drogowy
w/g mnie Shief'a nie ma na półfinałach bo Szkopy się orientują, że Shief jest zajebisty i powinien grać w WCG Deutsch (dobrze?
) a nie Polska dlatego odcinają mu prąd jak ma grać mecz 

-
Scooter Fox
- Zaczyna szaleć na ulicach
Jest jakaś oficjalna końcowa klasyfikacja tej tury, tak jak była w przypadku dwóch pierwszych?