Lexiu HisStory

Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Lexiu HisStory

Post by Vanitas / Lexiu »

Oto pierwszy z planowanych trzech części "Lexiu Trylogy" film traktujący o mnie. Chyba jeszcze nie wyszedł film z gatunku "HisStory" od szyma czy iama, więc od razu uprzedzam że nie jest to film awardowy, MT czy tym bardziej skill video. Czasów zero, są tylko nazwy map (jaki jest sens podawanie czasów na pierwszych przejazdach :P).
Wszystkie założenia zostały postawione z góry - połączenie epickiej muzyki (chyba też nowość w polskich filmach TM, od zawsze dominował dnb [który zresztą też się tu pojawia] oraz muzyka z NFS:U) z bardzo nieepickimi przejazdami, wszelkie błędy lektora (jak ktoś nie lubi Ivony to niech tego nie ogląda ;P) jak "Elitta Kup" czy inne stylistyczne są podkreśleniem dla zwykłości mnie :)

Muzyka:
Epica - The Last Crusade
Pendulum - Fasten Yout Seltbelt Feat. The Freestylers

http://vimeo.com/7227567

Zapraszam do oglądania :)

PS Niestety jak YouTube kroi jakość, tak Vimeo kroi płynność, film pierwotnie miał 40fps teraz wygląda na 24.
PS 2 Jak to Krzyś powiedział (parafrazuję), między jednym zajebistym filmem a drugim zajebistym filmem musi być dziesięć marnych filmów, by ten drugi wydał się jeszcze lepszy. Tak więc osobiście czekam na Above Average Noobs 2 ("jedynkę" mam na dysku i oglądam sobie czasem jak normalny film :P).

Edit

Zreuploadowałem do formatu mp4, więc jest lepiej jeśli chodzi o płynność.
Last edited by Vanitas / Lexiu on 24 October 2009, 20:54, edited 1 time in total.
Discord: vanitasss
AnteQ
Zaczyna szaleć na ulicach

Lexiu HisStory

Post by AnteQ »

No, no Lexiu! Powiem Ci, że może nie to co "Above Average Noobs", ale do awardów startować może :D Tylko gdybyś Ty mówił to by lepiej to brzmiało :P
Za głos masz 9,5/10! :D
Trance to nie tylko muzyka. To styl życia... Słuchając go możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. Jest jak ocean uczuć - kiedy raz się w nich zanurzysz - utoniesz.
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Lexiu HisStory

Jestem przeziębiony a gdy jestem przeziębiony to mam głos jak pedzio :P
Outsid3r
Pirat drogowy

Lexiu HisStory

Post by Outsid3r »

mimo ze ogladalem do 1,5 minuty to mi tam się spodobal nawet :) IMO tak się tnie ze szok ;d daj gdzies zeby mozna było sciagnac ;)
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Lexiu HisStory

Być może to wina dość wysokiego bitrate - jak zwykle robiłem 3500-4000 tak tym razem dałem na 5500 :D Obniżę, zmniejszę rozdzielczość nieco i wrzucę jeszcze raz, tym razem na YT, bo na Vimeo niestety limit 500Mb per week.
AnteQ

Lexiu HisStory

Post by AnteQ »

mi nic nie cięło :P
a co do głosu... od tego są programy :D samym audacity dużo na głosie zdziałasz :P
Trance to nie tylko muzyka. To styl życia... Słuchając go możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. Jest jak ocean uczuć - kiedy raz się w nich zanurzysz - utoniesz.
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Lexiu HisStory

Nie o cięcie chodzi a o płynność - spadły fps niemiłosiernie. Może tego nie zauważasz, ale oko moviemakera jest nieco bardziej subtelne :) To po prostu przeszkadza.
Co do głosu - sprawdzę, zobaczę :) Nie znam programu, może wyjdzie coś ciekawego :>
zduninho
Jeździ konno

Lexiu HisStory

Post by zduninho »

bardzo fajny filmik.... daje 9/10
szczegolnie podobaly mi się repki z poczatku twojej kariery:P
Maybe.
Pirat drogowy

Lexiu HisStory

Post by Maybe. »

Ciekawy pomysł i wcale nie gorsze wykonanie ;) Mi się podobało.
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Lexiu HisStory

Zmniejszenie rozdzielczości do 960x540 (3/4 z 1280x720) oraz bitrate do 4000 nie dały efektu, niestety. Spadek płynności to efekt dopasowywania długości poszczególnych elementów (np. potrzeba 11.67s a element ma 11.4s, wtedy go się "rozciąga" kosztem płynności. Oczywiście o tym wiedziałem, ale niestety nie spodziewałem się aż takiego spadku). Następne dwa postaram się zrobić z wyższym poziomem FPS, wtedy rozciąganie nie zaszkodzi płynności (rozciąganie elementu 80fps o pół sekundy nie zrobi różnicy dla oka).
1X4rd451
Pirat drogowy

Lexiu HisStory

Post by 1X4rd451 »

uwaga uwaga , parę osób mówi ze coś potrafie więc dorzuce swoje 3 grosze .... Przede wszystkim gratuluje pomysłu i orginalności oraz dobrania muzyki , ja jestem fanatykiem takich epickich nut i bardzo fajne wrażenie to na mnie wywarło , jest to bardzo dobry przykład ze nawet jak komuś nie idzie w grze skillowo to jest w stanie i tak coś zrobić fajnego i ciekawie to przekazać :)

BTW wrzucaj na yt to nie jest prawda ze tak jakosć kopie ...
Czekam na kolejne filmiki ;]

BTW2 Above Average Noobs 2 raczej nie będzie ;] a już na pewno nie w tym roku.
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Lexiu HisStory

Jakość to jedno, WMG to drugie :P Bez muzyki nie ma filmu, trochę wkurzające wrzucanie 350MB z prędkością 30kbps a potem przeczytanie "Firma WMG nie wyraziła... blablabla" :D
iam
Admin Mniejszy

Lexiu HisStory

Post by iam »

przyjemne, tyle napiszę :)
mikohn_vegas

Lexiu HisStory

Post by mikohn_vegas »

Chyba lepiej by to wyglądało gdybyś walnął se coś w stylu wywiadu i byłoby Ciebie momentami widać (do odważnych świat należy ;P). I przede wszystkim Twój głos po wyleczeniu :mrgreen: Ivona odstrasza.

I jeszcze jedno... wszystko po angielsku a tekst po polsku :) Jak już to tłumaczenie gadaniny by się przydało :mrgreen:

A ogólnie fajny pomysł ;)
Metex
Jeździ konno

Lexiu HisStory

Post by Metex »

naprawdę fajne :)
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Lexiu HisStory

Vegas, już nie przesadzaj :P To ciągle filmik o TM, tylko że głównym bohaterem jestem ja :D Wywiady to jak se zasłużę, na jakiś lanach dla np. Gry-Online.pl :D
Z tłumaczeniem to całkiem dobry pomysł :)

Dziękuję wszystkim za tak ciepłe słowa :)

W produkcji już dwa kolejne filmy (HisStory 2 + film-niespodzianka po PL8 :D), tak więc motywacja jest wielka, a pozycja Krzysia i Szyma do zdobycia :D
Santacruz
V.I.P.

Lexiu HisStory

Post by Santacruz »

Hehe :) Super pomysł, super wykonanie. Szkoda, że nie widziałeś mojej miny jak o sobie usłyszałem :D he he he
Ludwik

Lexiu HisStory

Post by Ludwik »

mikohn_vegas wrote:Chyba lepiej by to wyglądało gdybyś walnął se coś w stylu wywiadu i byłoby Ciebie momentami widać (do odważnych świat należy ;P).
Widzialem Lexa na zywo i wierz mi, ze nie masz czego załowac :D

A na serio filmik fajny bo oryginalny. I nawet moj nick się przewiną ;P
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Lexiu HisStory

Post by Kiciak »

mi się bardzo podoba filmik choć czasem lektor się scinal ;p fajny pomysl muzyka niezla i ogolnie good ;]
Image
Image
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Lexiu HisStory

Post by Jakub »

ten glos komputerowy jest denerwujacy, reszta ok.
Post Reply

Return to “Filmy”