CF1

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
Post Reply
.1.marcin
Jeździ konno

CF1

Post by .1.marcin »

Organizuje Polską Ligę United F1. Rozgrywana ona będzie najprawdopodobniej na środowisku Coast zgodnie z prawdziwym kalendarzem F1.

Więcej informacji:
http://tm.maniazones.com/forum/index.php?topic=26138.0
www.cf1.pl
Last edited by .1.marcin on 17 February 2010, 14:53, edited 1 time in total.
floccus
Jeździ konno

CF1

Post by floccus »

do adminów tmpl.info: z kim mogę się skontaktować w celu utworzenia subforum tutaj odnośnie ligi z tego tematu oraz nadania praw moderatora na nim (potrzebne przyklejanie/zamykanie topicow itp.) :)
Cezar
Pedo

CF1

Post by Cezar »

Poszliście na głęboką wodę,ale życzę wam powodzenia i jestem chętny do startów.Mam pewne doświadczenie(startuje w "starszej"lidze F1) oraz służę pomocą w razie czego :)
floccus
Jeździ konno

CF1

Post by floccus »

floccus wrote:do adminów tmpl.info: z kim mogę się skontaktować w celu utworzenia subforum tutaj odnośnie ligi z tego tematu oraz nadania praw moderatora na nim (potrzebne przyklejanie/zamykanie topicow itp.) :)
podbijam, ani TheVip ani IrRed nie odpowiadają na pw. może ktoś jeszcze ma takie przywileje? :P
floccus
Jeździ konno

CF1

Post by floccus »

No więc projekt jest kontynuowany. Aczkolwiek, aby wszystko trzymać w kupie utworzyłem nowe forum: http://cf1.pl (wszystko jeszcze w fazie roboczej, ale już można zobaczyć ogólny zarys)

Nowa nazwa ligi: Coast F1

W skrócie jak to będzie wyglądać:

Grand Prix będą odbywać się na środowisku Coast (czyli wymagane United) zgodnie z terminarzem oficjalnym (czyli zawody średnio co 2 tygodnie). Zdecydowaliśmy się podzielić cały terminarz f1 2010 na dwa sezony. pierwszy sezon będzie liczyć 9 lub 10 gp.

Na każde zawody będą składać się dwie fazy: kwalifikacje oraz główny wyścig, wszystko w jednym dniu - jedno od razu po drugim. Przewidywany czas trwania całości - max. 1h (czyli nie musicie sobie wyciągać z życia aż dwóch dni osobno na kwali i konkurs.
Jak to dokładnie będzie wyglądać:
- część kwalifikacyjna podzielona na 3 sesje (dokładnie tak jak w Formule 1) z odpadaniem zawodników (24 18 10), czas trwania każdej sesji 3 lub 4 minuty (do dyskusji). ostatnie okrążenie trzeba zacząć przed upływem czasu (tak jak w Formule 1), całkowity czas trwania ok. 15 minut
- główny wyścig: na podstawie kwalifikacji zawodnicy są wypuszczani z opóźnieniami czasowymi (jakimi to będzie do dyskusji), całkowity czas trwania ok. 30-35 minut
- mamy już zrobiony MT ze zmianą opon (jedna mieszanka tylko), oczywiście liczymy na sugestie (można tylko zrobić paliwo bez trzęsienia), obecne MT można zobaczyć na serwerze ligowym
- skrypty już wkrótce będą pisane i testowane (do gp bahrajnu zostało dużo czasu)

aczkolwiek chcielibyśmy zrobić przedsezonowe gp of mania zones (żeby zobaczyć na czym stoimy - to już wkrótce)

jak można wziąć udział w lidze? należy posiadać united (może w końcu czas kupić? 30-40 zł za stare TMU na allegro, bez kosztów wysyłki - klucz na maila) oraz trochę miedziaków, gdyż teamy się wykupuje (będą licytacje przed tym pierwszej przedsezonowym gp), wszystkie wpływy za teamy idą na nagrody wypłacane jak i na koniec sezonu oraz po każdym gp. maksymalna ilość graczy w teamie: 3, ilość teamów: 12

jeśli ktoś z nationsowców chciałby wziąć udział w takiej lidze, proszę napisać to pozwoli nam ocenić jakiego zainteresowania należy się spodziewać. liczę iż parę osób z ligi prowadzonej przez loxleya się skusi.

jak macie pytania to pisać. pozdrawiam :)
Cappy
Pirat drogowy

CF1

Post by Cappy »

Jak Coast, to może WTCC, a nie F1? :wink: +zawody w driftingu, bo już kilka osób w Polsce trenuje :D
Image
floccus
Jeździ konno

CF1

Post by floccus »

zawsze można coś dodatkowego zorganizować :) chciałbym zwrócić uwagę iż na CF1 nie stracicie dużo czasu z życia a zabawa może być przednia :) ja sam nie potrafię coast, a w obliczu takich botów z united co chcą startować to pozostaje mi tylko fun :))
Voj4k
Admin

CF1

Post by Voj4k »

Drift to mi zostaw... musze w końcu rozpracować system oceniania francuzów i zacznie się ;p
Cappy
Pirat drogowy

CF1

Post by Cappy »

Musiałem spróbować, bo ty dawno nie dawałeś żadnych oznak życia :D
Image
Voj4k
Admin

CF1

Post by Voj4k »

ja żyje więc mi niczego nie sugeruj ;d
Mały
Zaczyna szaleć na ulicach

CF1

Post by Mały »

fajnie, szkoda tylko, ze calosc będzie na "jakze mocno przeze mnie kochanym" Coast ;p no chyba, ze w koncu przesiade się na pada i coast przestanie dla mnie być tajemnica to może kiedyś :D ale GL ;]
Image
Image
Image
Cappy
Pirat drogowy

CF1

Post by Cappy »

Na Coast wcale nie jest konieczny pad :wink: Ja z niego nie korzystam i idzie mi całkiem nieźle :roll:
Image
envy
Osiwiał za kierownicą

CF1

Post by envy »

tylko Vip i Irred moga, jak nie ma ich to nic :F
.1.marcin
Jeździ konno

CF1

Post by .1.marcin »

W imieniu organizatorów informuję, że 17 lutego  godzinie 19:30 odbędą się na serwerze ligowym pierwsze licytacje teamów. W następnych dniach odbędą się następne z nich.
Oto ich plan:
Licytacja team'ów.

- Trzy dni z rzędu na żywo na serwerze Ligowym.
- Cena wywoławcza każdego teamu: 1500 miedziaków.
- Licytacje bez żadnych limitów.

Kolejność licytacji teamów przedstawiona poniżej.

Dzień: 17.02.2010 Godzina: 19:30

1. McLaren
2. Toro Rosso
3. Force India
4. US

Dzień: 18.02.2010 Godzina: 19:30

1. Ferari
2. RedBull
3. Williams
4. Campos

Dzień: 19.02.2010 Godzina: 19:30
1. Mercedes
2. Renault
3. Lotus
4. Virgin
5. (BMW?) Sauber

Dzień: 21.02.2010 Godzina: 19:30

Ponowna licytacja team'ów niekupionych.
Serdecznie zachęcam do udziału w licytacji i oferowania jak najwyższych cen, ponieważ wszystkie miedziaki przeznaczone zostaną na nagrody.

Więcej informacji o lidze
Last edited by .1.marcin on 17 February 2010, 14:56, edited 1 time in total.
floccus
Jeździ konno

CF1

Post by floccus »

przypominam o tym, iż dzisiaj rozpoczynają się pierwsze licytacje

Dzień: 17.02.2010 Godzina: 19:30

1. McLaren
2. Toro Rosso
3. Force India
4. US

na serwerze znajduje się skrypt do przeprowadzania kwalifikacji (można potestować) - różne środowiska w tym momencie

źródło: cf1.pl
Loreo
Samochodowy prawiczek

CF1

Post by Loreo »

Elo gram w TrackManie już jakiś czas.. ale jestem zielony jeśli chodzi o ligi i turnieje. Chciałbym jakoś uczestniczyć w tej lidze. Jeżeli mógłbyście mi wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi to byłbym bardzo wdzięczny. Dokładnie w TrackManie gram już 2,5 roku. Jestem około 100 tys w rankingu, ale wiem że ranking tu nie jest najważniejszy. Wiem że ta liga dopiero będzie się rozwijać dlatego napisałem. proszę Was bardzo o pomoc. I jeżeli jest to ważne .. to mam TrackManie United.

Sory / Chyba zły temat ;/ Dzięki za przeczytanie wiadomości... Czekam na Odpowiedź.
.1.marcin
Jeździ konno

CF1

Post by .1.marcin »

Ten powyższy pst, to rzeczywiście nie tutaj, ale jak byś chciał wziąść udział to pisz szybko tutaj w temacie szukam teamu.
www.cf1.pl. Napiszę jeszcze Ci link na forum dla graczy TMUF, na tym są bardziej aktywni gracze Nations. Ale to w tym temacie, który założyłeś.
dawid5791
Jeździ konno

CF1

Post by dawid5791 »

Rozmieszczam to ogłoszenie wszędzie. Może się ktoś znajdzie. Bardzo proszę o przeczytanie.
Szukam drugiej osoby do zespołu w CF1 (może już trochę późno :oops: ).Nie kupiłem jeszcze teamu, bo nie mam drugigo chętnego zawodnika. Jeżeli znajdzie się chętny ja funduje zakup zespołu więc myśle że będą jednak chętni :) . Nie muszą być trzy osoby, mogę mieć dwie. Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę napisać w tym temacie lub na gg.Wybór teamu do kupienia uzgadniam z drugim graczem (został już tylko Campos i Toro Rosso)
gg-18601656
Bardzo chciałbym wystąpić w lidze więc bardzo proszę chociaż o jednego zawodnika.
Wszystko o lidze znajdziecie oczywiście na stronie www.cf1.pl
floccus
Jeździ konno

CF1

Post by floccus »

klasyfikacja indywidualna po gp bahrajnu (tylko 10 osób ukończyło wyścig):

1. Dawid (Sauber): 50
2. Sebik (Sauber): 43
3. Suchar (Lotus): 36
4. f00ken (Williams): 33
5. Mike (Lotus): 30
6. Poziokat (Virgin): 27
7. Krajan (FI): 24
8. Remix (RBR): 22
9. Xan (McLaren): 20
10. Mr.WTF (RBR): 18

klasyfikacja konstruktorów po gp bahrajnu:

1. Sauber: 93
2. Lotus: 66
3. RBR: 40
4. Williams: 33
5. Virgin: 27
6. FI: 24
7. McLaren: 20

http://cf1.pl/gp1/ (pełne wyniki + krótki filmik nagrywany poprzez xfire)

Nagrody zostały rozesłane, odpowiednio: 2000, 1500, 1000, 800, 600, 400, 200, 100
dawid5791
Jeździ konno

CF1

Post by dawid5791 »

Szukam chętnej osoby do teamu Hispana Racing (dawniej Campos) po raz drugi. Niestety mój kolega z zespołu barthess (FreszPL) złamał rękę :cry: i raczej już nie wystąpi w tym sezonie. Więc proszę chęnych pisać na gg albo tutaj na TMPL lub jeszcze na www.cf1.pl . Sprawa strasznie pilna bo muszę mieć drugą osobę do teamu. Jeżeli znajdzie się tez chętny na trzeciego kierowcę tez z chęcią przyjmę bo jak widać nigdy nie wiadomo co się stanie.
Post Reply

Return to “Turnieje”