tm-rankings i update'y tamże

Wszystko powiązane z klanami/drużynami
Post Reply
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Scooter Fox »

Nie wiedziałem za bardzo, gdzie się z tym wpasować, więc wbijam się tutaj.

Otóż tm-rankings.com powstało z martwych. Po jakichś trzech miesiącach, kiedy sam już straciłem nadzieję, że coś z tego jeszcze będzie.

Część z was zna być może tę stronę - to jedyna w swoim rodzaju baza danych TrackManii, zawierająca wyniki całej masy turniejów i informacje o "karierach" wielu, wielu graczy TMNF/TMUF z całego świata. Swego czasu starałem się tam poukładać informacje o polskich drużynach, graczach i turniejach. Potem strona padła. Na dodatek zgubiłem gdzieś plik z transferami polskich graczy z całego ubiegłego roku. Innymi słowy nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich zmian, które zaszły i zachodzą na polskiej scenie.

Prośbę mam taką: wejdźcie na tę stronę, popatrzcie, czego tam brakuje jeśli chodzi o polskie turnieje, drużyny i graczy i dajcie mi znać, albo tutaj, albo na GG. Postaram się to powoli pozbierać do kupy i uaktualnić, ale bez waszej pomocy tego nie zrobię (a i, prawdę mówiąc, nie chce mi się ganiać po wszystkich i pytać co się z kim działo).

Jeśli chodzi o transfery graczy, potrzebne mi są daty odejścia z/dojścia do danego zespołu, niekoniecznie dokładne, mogą być np. "lipiec 2009", a nawet "zima 2008" lub "tuż przed PL8" - jakoś się to poukłada, ale im dokładniej, tym lepiej. :)

Nieistniejące dotąd w bazie tm-rankings drużyny mogą zostać tam dodane tylko i wyłącznie wtedy, jeśli choć jeden ich gracz ma jakiś wynik w jakimś turnieju już w tej bazie istniejącym. Podobnie ma się sprawa z nieobecnymi w bazie graczami, choć dla co lepszych mogę robić wyjątki. ;)
Image
Image
Image
Pikóś
Doświadczony driver

Post by Pikóś »

http://www.tm-rankings.com/teams/tmnf/P ... 010-03-01/
Nie da się tego zmienić? Bo przynajmniej u mnie niczego tam nie ma.
Chyba że to przez to że strona była "umrznięta".
Pikuś: odejście z xx: Luty 2010, dojście do BVG: Luty 2010
Image
Image
Image
Botrex

Post by Botrex »

Zmiany w składzie masz na tmpolska.com a co do turniejów Nadeo to wieczorkiem Ci podam ;d
Chmielu
Doświadczony driver

Post by Chmielu »

Chmielu: Odejscie z BVG marzec 2010
Matu
Team Poland

Post by Matu »

Matu: Dojscie do FF - Styczen 2010
Scooter Fox

Post by Scooter Fox »

Botrex wrote:Zmiany w składzie masz na tmpolska.com
Problem z tymi zmianami jest taki, że nie zawsze są podane dokładnie tak, jakby należało. Przykładowo gracz A odchodzi z drużyny X cichcem (tzn. tak, że nikt z X tego nie wie/nie zauważa), po czym pojawia się parę dni później w drużynie Y pod nickiem B. X w końcu orientują się po paru tygodniach i wywalają go oficjalnie ze składu (którego on sam dawno już nie czuł się częścią). U Ciebie tego nie ma, będzie tylko najpierw, że "Y: dochodzi B", a parę tygodni później, czyli de facto dawno "po ptokach", że z X odszedł A.

Nie mówię, że to twoja wina czy coś, bo wiem z własnego doświadczenia, że nierzadko trudno się z tym połapać, ale póki nie mam pewności, że A to B, narażam się na wprowadzenie błędnego wpisu do bazy lub nawet stworzenie fikcyjnego gracza B nie wiedząc, że to A.
Ponadto może się zdarzyć, że jakiś inny gracz będzie miał taki sam nick jak A i dojdzie do jakiegoś innego zespołu Z, a wtedy to już katastrofa murowana. Nawet gdy sam pisałem newsy, miałem problemy ze zorientowaniem się, czy piszę jeszcze o pierwszym Dawidzie, czy może już o drugim lub trzecim, a i np. Dragonów czy Devilów też było więcej niż jeden...

Innymi słowy: nie ogarniam tego sam = wolę nie przepisywać bezmyślnie, chyba że chodzi o jakieś oczywiste, szeroko znane transfery.
Image
Image
Image
Nothing
ESWC.pl&WCG.pl 2k10 Winner

Post by Nothing »

Nothing - odejście od xx luty 2010, dojście do KD-Gaming luty 2010
Diav3l
Emerytowany Admin

Post by Diav3l »

Krzychu - Zmiana nicka na Diav3l(nie Diavel) Czerwiec 2006.
Image
ImageImage
Post Reply

Return to “Klany/Drużyny”