Etap 2: Plan Działania i Reguły

Polish Individual TrackMania Cup -
pierwszy polski turniej z nagrodami, zapraszamy!
Post Reply
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

Tak jak obiecaliśmy, umieszczamy plan działania na jutrzejszy dzień. Jest to już ostateczna wersja terminarza i jeżeli nie pojawią się jakieś poważne problemy techniczne wszystko odbędzie się według poniższego planu.

Godziny rozpoczęcia rywalizacji dla poszczególnych grup:

17:30 - Grupa 2
18:00 - Grupa 3
18:30 - Grupa 4
19:30 - Grupa 6
20:00 - Grupa 7
20:30 - Grupa 1
21:30 - Grupa 5

O godzinie 17:15 zostaną utworzone serwery dla 3 grup - 2, 3, 4
O godzinie 19:15 zostaną utworzone serwery dla kolejnych 3 grup - 1, 6, 7
O godzinie 21:15 zostanie utworzony serwer dla grupy 5

Ważne Informacje:

Na serwer danej grupy będą mogli wejść jedynie gracze, którzy w konkretnej grupie występują. Jeżeli dostrzeżemy usilne próby wtargnięcia na serwer gracza z innej grupy, taki uczestnik zostanie zdyskwalifikowany z turnieju. Podczas oficjalnej rywalizacji na serwerze może znajdować się jedynie 10 uczestników oraz admini odpowiedzialni za przebieg rywalizacji. Rozpoczęcie wyścigu może nastąpić tylko za zgodą admina, który wyraźnie ogłosi ten fakt na serwerze. Rywalizacja może zostać przerwana tylko i wyłącznie wtedy, kiedy któryś z uczestników zostanie niespodziewanie wyrzucony z serwera. Wtedy pozostali gracze zobowiązani są do przerwania wyścigu na max 3 minuty poprzez kliknięcie DEL lub ENTER. Jeżeli po 3 minutach gracz nie powróci na serwer, wyścig będzie kontynuowany. Rywalizacja nie będzie przerywana w przypadku pojawiania się tzw. Invalid Time. Należy wtedy kontynuować wyścig, chyba, że admin zadecyduje inaczej. Słowo admina jest "święte". Jeżeli ktoś się do niego nie dostosuje, zostanie zdyskwalifikowany.

Tak mniej więcej to sobie wyobrażamy. Mamy nadzieję, że wszystko odbędzie się bez większych problemów, jednak przy obecnej sytuacji pogodowej niczego nie można być pewnym :)

Do zobaczenia !
szopek
Lubi ostrą jazdę

Post by szopek »

no niezle niezle to zaplanowane :) ja wam powodzonka zycze a sam jutro ruszam do Torunia :)
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

ja mam jeszcze 2 pytania do turnieju pitmc, który do tej pory mi się bardzo dobrze podoba.

1. dlaczego nawro i wally poprostu moga zmienic grupe?
wydaje mi się to trochę nie fair, bo grupy były ustawiano pod system wiadp1, i one sa napisane na stronie pitmc.

2. dlaczego 3 runda będzie grana dla dwoch grup w niedziele, a dla jednej w poniedziałek, i jak jest to decydowane, kto gra w której z tych grup?
przez to gracze ktorzy graje w ponidzialek maja jeden dzień wiecej treningu (niektorzy potrzebuja wiecej aby się nauczyc trasy, wiec niezrozumieja, dlaczego musza grać już w niedziele).

to sa nierownowagi, o których zrozumie, jak niektorzy się będą ich dziwic.

zauwazylem takie nierownowagi także w PL2.
czemu na polfinalach 1. gra z 3. i 2. z 4.?
powinno być 1. z 4. i 2. z 3.
tak jak było w PL2, oplacalo się wiecej być 4., bo się pogra z 2., niz być 3., bo tu nusi się grać z 1.
tak samo oplacalo się wiecej być 2., bo się gralo z 4., a nie 1., po się gra z 3.
mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodci, jak nie, matematycznie to wyglada tak:
polfinal 1: 1 + 3 = 4
polfinal 2: 2 + 4 = 6
a powinna być tak:
polfinal 1: 1 + 4 = 5
polfinal 2: 2 + 3 = 5
to by byla rownowaga.
coś podobnego tez się stalo przy ustawieniu grup do 2 fazy pitmc.
1. 8. 15. itd. jest lepsza grupa niz 7., 14., 21. itd.

proszę o odpowiedz na moja pytania
pozdro
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

Będę odpowiadał krótko

1. Wally zgłosił się do mnie 2 tygodnie przed rozpoczęciem Etapu 2 z prośbą, żeby być w najwczesniejszej grupie, a ja dotrzumuję słowa, więc w tym przypadku, kiedy zmieniono godzinę musiałem dokonać tej zamiany

2. Na prośbę kilku graczy jedna runda odbędzie się w poniedziałek bo w niedzielę nie mogli grać, a szanse i tak są równe, bo przecież zawdonicy z pozostałych grup mają tyle samo czasu na trening

3. Dpkładnie zapoznaj się z systemem przydziału graczy, to zobaczysz, że jest on w pełni sprawiedliwy:

Gr i: i, 71-i, i+7, 64-i, i+14, 57-i, i+21, 50-i, i+28, 43-i dla i=1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Trzeba patrzeć na całokształt, a nie tylko na pierwsze rozstawienia
Co do PL2, to specjalnie tak to ustawiliśmy, żeby było inaczej.

Po czwarte w życiu nie podejmęsię prowadzenia złożonego turnieju dla Polaków. To jest po prostu chore. Następnym razem nie będzie adminów i nic nie będzie można załatwiać. To,ze dokonujemy takich zmian wynika tylko z tego, że chcemy się do wszystkich dopasować. W Verizonie nie było oficjalnych adminów i nikt nie narzekał, mimo olbrzymich opóźnień a prawie wszyscy potrafili się pojawić podczas fazy ROUNDS.

A tutaj wszyscy muszą mieć jakieś wyjaśnienia. Każda zmiana to pasmo narzekań jakie to niesprawiedliwe i w ogóle. A my tak naprawdę chcemy jedynie do każdego się dopasować, zeby nie było sytuacji, że ktoś niemoże grać bo coś mu wypadło. Ale tojuż będzie ostatni raz. Od dzisiaj koniec negocjacji z adminami. Wszystko odbędzie się tak jak zaplanujemy.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

nie rozumiem ludzi ktorzy się czepiaja tych zmian. Dlatego musze im coś powiedziec...
Co do grupy 1 zostala zmieniona godzina, ale za zgoda 8 osob! Wiec co teraz każdy psioczy co to za zmiana grup! Jak się ktos zgodzil to już niech nie wali smutow, chceszp onarzekac to ponarzekaj se na prezydenta....
Skoro zgody na przelozenie były no to nie ma nic do gadania
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Jakub

Post by Jakub »

chyba zle mnie zrozumielscie.
pierwsze moje zdanje było, ze turniej mi się do tej pory bardzo podoba.
a to inne były pytania.
chodzilo mi o krytyzism konstruktywny, a nie o narzekanie bezsesowe.
nierozumie calkiem, czemu was to tak zdenerwowalo.
mysle poprostu, ze zauwazylem parę mniejszych niezprawidolsci, i mysle, ze niepowinno się graczy traktowac roznie.
jak do tej pory wszystkie reguly zaakceptowalem, nie narzekam, nie chce zadnych przesunek lub innychrzeczy, tylko poprostu się pytam.

@wiadp1
każdy z grupy w 3. etapie mal tyle samo czasu na trening, prawda.
ale jak już napisale, sa ludzie, ktorzy potrzebuja dluzej, aby się nauczyc trase, i oni sa pozkodzeni, jak graja w niedziele.
a tak w ogole, to niewiedzialem, ze mozna z organizatorami dyskutowac o regulach, i prosic o jakieś terminy. mysle ze dużo innych tez tego nie wiedzieli.
A tutaj wszyscy muszą mieć jakieś wyjaśnienia.
dlaczego ty się tego dziwisz? nie jest to calkiem normalne?

jak już się ustawia reguly, i pisze się je na stronie turnieju, powinno się do ich trzymac, i traktowac kazdego gracza tak samo.
takie jest moje zdanje.

jak chodci o verizon, to zapominasz, ze chodcilo o 40.000 $, wiadomo ze się wtedy nie narzeka. i zauwaz, ze w verizonie dla kazdego były te same warunki.

i tak turniej pitmc jest bardzo fajny, i gratuluje organizatorom za udana impreze.
marek
Doświadczony driver

Post by marek »

2. Na prośbę kilku graczy jedna runda odbędzie się w poniedziałek bo w niedzielę nie mogli grać, a szanse i tak są równe, bo przecież zawdonicy z pozostałych grup mają tyle samo czasu na trening

To co, ci co się pytali to już mają pewien awans?? nie rozumiem, przeciez etap 2 się nie skończył (nawet się nie zaczal) a już paru graczy mówi że im nie pasuje niedziela.
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

O lol Marek n/c. Czy to az tak trudno zrozumiec tekst pisany?

k**wa ludzie widac jak dokładnie czytacie regulamin :!:
9. Turniej będzie przebiegał według podanego niżej Terminarza. Jednak w przypadku, jeżeli zainteresowanie turniejem będzie mniejsze/większe organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany wstępnie podanych zasad
Wiecej nie musze pisać, nieco bardziej rozgarnieci zrozumieja.
Jakub

Post by Jakub »

o co to ma z zainteresowaniem minejszym czy wiekszym do roboty?
przeciesz licba gryczy już jest znana.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

mi nie chodzilo o Twoja wypowiedz Jakub, tylko o wypowiedz Rainera na forum strony turnieju.
A co do Marka.
Nie chce być nie mily ale lepiej nie majac pewnego awansu powiedziec ze tego dnia nie może się grać niz dzień przed ubolewac tak jak to było teraz!
I to nie wina organizatorow ze coś się wam nie podoba, tylko debili ktorzy zostawiaja wszystko na ostatnia chwile i uwazaja się za swiete krowy ze jak oni nie moga to i nikt nie może.
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Jakub masz pogrubione to co jest najwazniejsze w tym punkcie regulaminu. Wiec to twoje pytanie raczej nie ma sensu. Interpretacja sytuacji nalezy do organizatorow, a nie graczy. Czyli jak uznaja to za stosowne to zmienia terminy.
Jakub

Post by Jakub »

khasius, ja chyba wiem o co chodci, ale w regulaminie nie pisze, ze organizatorzy, moga zmieniac daty i grupy.

zobacz: nigdy bym niepowiedzial, ze khasius jest glupi.

napisalem to grubymi literkami, ale zdanie znaczy co innego, wiec nie mysle ze grube napisy coś zmienia.
tu chodzilo tylko o liczbe graczy, i ze jak ona będzie wieksza lub mniejsza, będzie mozna coś zmienic. ale tam nie pisze, ze organizatorzy moga zmienic grupy lub terminy.

ja tylko dalem taka uwagę, nie chce się klucic, turniej mi się bardzo podoba, i dobrze, ze ktos takie coś robi.
DrzewoPL
Samochodowy prawiczek

Post by DrzewoPL »

Dlaczego została zmieniona godzina gr. 5 ??? na początku miło być o 19.00 a tu zmiana .... brak słów po prostu.
"...Run to the hills.."
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Przyjmijcie to do wiadomosci bo nic się z tym nie da zrobić. Organizatorzy zawsze coś zmieniaja, nawet w Verizonie przynajmniej 10 zmian było w samym regulaminie.

No jak Jakub nie wejdziesz dalej, to nie pokazuj się. :wink: Ja już jestem dalej i zycze wam tego samego.
DrzewoPL
Samochodowy prawiczek

Post by DrzewoPL »

Ja tam rewelacyjnie nie jeżdżę ale.... BOJKOTUJĘ ten turniej... zmiany godzin, regulaminu, ludzi w grupach, kwalifikacji.....lipa straszna
"...Run to the hills.."
Majak
Doświadczony driver

Post by Majak »

czlowieku nie czytasz forum to niewiesz co się dzieje !! ludzie czytajcie co się dzieje w grze która was interesuje albo w ogóle sioe nie przejmujcie i nara !!
Peace 4 all
marek
Doświadczony driver

Post by marek »

Ja nikogo nie krytykowałem, a za wyjaśnienia dziękuje
Jakub

Post by Jakub »

gg wszystkim, ktorzy przeszedli ten etap.
byla nie zla walka i parę niespodzianek nas trafilo.
bardzo się ciesze, ze mi się tez udalo, bo nie oczekiwalem za bardzo na poczatku turnieju być wsrod 30 najlepszych na trackach...

...custom :)
Post Reply

Return to “PITMC”