skad mozna wiedziec na nieznanej mapie, komu ona jak będzie lezala?
jak w takim wypadku ustawic sklad?
to jest moim zdaniem glowny argument na turniej indiwidualny.
Polish Skill Cup
-
Scooter Fox
- Zaczyna szaleć na ulicach
Polish Skill Cup
Patrząc na frekwencję na WCG i ESWC mogę sobie tylko wyobrazić, ile będzie walkowerów i na samą myśl o tym odechciewa mi się przerzucania na turniej indywidualny. Niemniej główne założenie turnieju (brak treningu map) ma szansę sprawić, że może jednak nie będzie aż takiej olewki. Może. Z kolei główną zaletą turnieju drużynowego jest to, że jak nie przyjdzie jeden z drugim, to na jego miejsce wskoczą trzeci z czwartym i walkowerów będzie bardzo mało, a problem "ale ja nie trenowałem" nie zaistnieje.Shadow wrote:druzynowe jest PL9 wiec po co robić dwa prawie identycznie turnieje naraz? (ok, nie czytalem regulaminu, ale techy druzynowe wiec to samo)
W niektóre czwartki gra Premiership, gdzie prawdopodobnie wystąpi US oraz kilku innych polskich graczy, zostają zatem wtorki i ewentualnie piątki.Shadow wrote:w środę jest liga miszczow, dalbym wtorek/czwartek
Może być rozłożony, a nawet musi, bo 8 meczów na raz nie da rady ogarnąć, za mało chętnych do sędziowania. Owszem, turniej indywidualny jest łatwiejszy do zorganizowania, ale, jak już mówiłem, zniechęca mnie perspektywa nieobecności i olewki na lewo i prawo.Shadow wrote:jeśli masz turniej indywidualny w d*pie, to na bank nie może to być rozkladane na 2 dni. w turnieju druzynowym potrzebujesz: wiecej serwerow i wiecej sedziow, a taki turniej indywidualny już się sprawdzil (zal by slowik)
Bardzo, BARDZO mi się podoba ten pomysł, ale znowu - frekwencja, no i nie jestem pewien, jak rozpisać taką ligę, bo mecze przecież nie 1v1, tylko większą grupą naraz.Shadow wrote:propo pierwszej uwagi - zrobić z tego lige indywidualna, dawno czegoś takiego u nas w kraju nie było
I tak nie będzie trzymało poziomu, skoro mapę poznasz dopiero na rozgrzewce.Maciek wrote: Nie każdemu musi na takim turnieju zależeć, myślę, że w środku tygodnia może być ciężko z zebraniem 4 DOBRYCH graczy do każdego zespołu, żeby to trzymało jakiś poziom
Będzie więc PTSC albo PISC (T - Team, I - Individual). Ciesz się lepiej, że to nie liga, wtedy byłoby PSL i dopiero by się zrobiło nieprzyjemnie!Cappy wrote:Skrót PSC jest już zajęty przez Polish Skinning Competition, wymyśl inną nazwę
Coś się w tym kierunku zrobi, jak już pisałem na GG.Shadow wrote:Wiec tak jak napisalem Skutowi, proponowalbym jakas ankiete
Nie znajdziesz aż tylu graczy, by poszli na mecz PL9 ze wszystkimi zakwalifikowanymi do składu i JESZCZE wysłali przynajmniej czwórkę (a i jakiś rezerwowy by się przydał) do tego turnieju. Nie ma już aż tak aktywnych drużyn na scenie, albo jest ich co najwyżej parę.iam wrote:Chwilkę się zastanawiając, mogłoby to być w formie sprawdzacza formy drugiego składu, czyli wiecie, w te same dni, co PL, tylko że grają Ci, co nie dostali się do składu na mecz w PL. Ale co ja tam wiem.
Nie widzę problemu, by jedna drużyna zapisała dwie ekipy. Pamiętajcie, minimum 6 graczy na jeden zapisany zespół, więc nawet XX nie wytrzaśnie zapewne 18 jeszcze grających delikwentów, ale 12-15 może? Niemniej 6 to jest absolutne minimum, w tygodniu zawsze coś komuś wypadnie, ktoś nie przyjdzie itd...Shadow wrote:bez sensu, to jedni czy drudzy? to jest 4v4 a nie 10v10, wiec w jednym skladzie jednej druzyny zagra 4/5 z PL9 - a chec będą mieli na pewno zarowno lepsi i slabsi z danej druzyny, wiec polowa nie będzie miala szansy zagrac, chyba ze np. POL będzie moglo wystawic 3 sklady.
To nie jest do zrobienia w trybie 1v1, pamiętaj, że mecze muszą być rozgrywane jednocześnie.Shadow wrote:Poza tym, kiedy na naszej scenie był organizowany wiekszt turniej 1v1 inny niz w trybie Cup/rund i w grupach czteroosobowych?
EDIT: chyba że chodziło ci o 1v1 w sensie, że turniej indywidualny, a nie mecze 1v1, to przepraszam.
Też nad tym myślałem, ale nie znalazłem sensownego rozwiązania. Zgłaszanie zmian w trakcie rozgrzewki spowoduje zbyt duże zamieszanie. Poza tym myślę, że mapa "podchodzi" lub nie dopiero po wielokrotnym jej przejechaniu, a gdy będzie trzeba ją zapamiętać i rozpracować natychmiast, nie będzie czasu na zastanawianie się i żalenie, czy dana mapa mi się podoba, czy nie.Jakub wrote:skad mozna wiedziec na nieznanej mapie, komu ona jak będzie lezala?
jak w takim wypadku ustawic sklad?
to jest moim zdaniem glowny argument na turniej indiwidualny.
Poza tym nadal nikt, poza jedną osobą, nie zgłosił się do sędziowania. Nie będzie sędziów, nie będzie turnieju i cała ta dyskusja okaże się bezcelowa.

Polish Skill Cup
O tym już mowilem - "W lidze indywidualnej gra kto chce, w druzynowce jeśli ktos się nie pojawi to zaraz spina, szukanie kolejnych graczy, walkowery itd... w indywidualnej w przypadku czyjejs nieobecnosci gra się po prostu bez tej osoby." - Poza tym, spojrz tylko ile osob bralo udzial w grach typu DualMix czy jakiś tam inny indywidualny organizowany na tmnf.pl - ponad 150 ludzi dwukrotnie było bodajze. Propo wielkich turniejow - spojrz na Acer Challenge - 60 ludzi z calej Europy. Steelseries Playall - prawie 300 w I turze. Wiec zasada prosta - zapisany nie stawia się na mecz - nie ma czekania na niego i cala reszta gra. W taki sposob mozna grać nawet po 20-30 ludzi na serwie, a nie po 8, jakby to było w przypadku turnieju druzynowego.Scooter Fox wrote: Patrząc na frekwencję na WCG i ESWC mogę sobie tylko wyobrazić, ile będzie walkowerów i na samą myśl o tym odechciewa mi się przerzucania na turniej indywidualny. Niemniej główne założenie turnieju (brak treningu map) ma szansę sprawić, że może jednak nie będzie aż takiej olewki. Może. Z kolei główną zaletą turnieju drużynowego jest to, że jak nie przyjdzie jeden z drugim, to na jego miejsce wskoczą trzeci z czwartym i walkowerów będzie bardzo mało, a problem "ale ja nie trenowałem" nie zaistnieje.
ok, trueW niektóre czwartki gra Premiership, gdzie prawdopodobnie wystąpi US oraz kilku innych polskich graczy, zostają zatem wtorki i ewentualnie piątki.
Ci z drugiego dnia musza w takim razie grać na innej trasie.Może być rozłożony, a nawet musi, bo 8 meczów na raz nie da rady ogarnąć, za mało chętnych do sędziowania. Owszem, turniej indywidualny jest łatwiejszy do zorganizowania, ale, jak już mówiłem, zniechęca mnie perspektywa nieobecności i olewki na lewo i prawo.
Tja, o indywidualny, pewnie uznalem ze zbyt czesto stosuje to slowo i dalem 1v1:P poza tym dalej napisalem, ze w innym formacie niz grupy czteroosoboweTo nie jest do zrobienia w trybie 1v1, pamiętaj, że mecze muszą być rozgrywane jednocześnie.
EDIT: chyba że chodziło ci o 1v1 w sensie, że turniej indywidualny, a nie mecze 1v1, to przepraszam.
-
Scooter Fox
- Zaczyna szaleć na ulicach
Polish Skill Cup
Oczywista oczywistość, ale chyba zapomniałem o tym wcześniej napisać.Shadow wrote:Ci z drugiego dnia musza w takim razie grać na innej trasie.

Polish Skill Cup
Ja myślę tak,dobry pomysł,niezły system(4v4),ale rygorystyczne zasady
psują zabawę.
Ocena 8/10 Bardzo Dobry
psują zabawę.
Ocena 8/10 Bardzo Dobry
Sorki za gniota!!!!!!!!!!