Cieszę się, że pomówienia odnośnie pijaństwa Shadowa okazały się nieprawdą, czyli miałem rację
A jak to wpłynąć może na pojawianie się tmnf na turniejach? Wątpię, by portale e-sportowe były czytane przez headmastering Samsunga, może się mylę. Tak samo innych firm, więc niezbyt mi się widzi, by jakkolwiek to wpłynęło na pojawianie się tmnf. Jedynie informacje, jakie pojawiały się (poza portalami wiadomymi) poza stronami polskimi to te, że Shadow nie stawił się na meczu, przez co został sklasyfikowany na (correct me, if ajem wrong) 9. miejscu. Wątpię, by ktoś był taką świnią i po wytłumaczeniu tego zajścia przez Shadowa pisał maile do wszystkich organizatorów wielkich imprez że "ten tu to świnia, zul i cham, tak cała scena, my chcemy grać w NFS czy inne gry!", chociaż kto wie, co komu odpierniczy.
Jak afektować owo zajście będzie na polski e-sport? Tu jest mi ciężko jednoznacznie określić, bo:
- hstv chyba jest zadowolone i z edycji 2008, i 2009 roku PGA (wiem, w tym roku nie będzie), więc dlaczego miałoby zmieniać zdanie na podstawie jednego zajścia, proste równanie 2-1=1, czyli ciągle na plus.
- WCG jest organizowane dla całej sceny, nie dla Shadowa, więc pojawia się pytanie - czy organizator będzie chciał ukarać scenę Trackmanii za zajście, o którym (jeśli wcale) ma marne pojęcie, bo dowiedział się z portali internetowych, które, jak wiemy, podają bardzo często informacje błędne.
Idąc dalej: Polish League, PITMC, wszelakie PONTONY są organizowane przez scenę, w tym często przez Shadowa, więc wątpię, żeby nie mógł grać, bo ktoś mu zabroni? Jakkolwiek to nie brzmi: Shadow według mnie poniesie karę w inny sposób, ale miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo byłoby szkoda. Wszyscy pewnie się domyślają, o co chodzi, a jeśli nie, to nie moja wina, było to wałkowane już kilkukrotnie.
Także ogólnie rzecz ujmując nie wydaje mi się, by scena Trackmanii miała jako ogół ucierpieć, to ewidentnie dobrze, chociaż wskazywałoby to wtedy na marny ogląd sytuacji przez organizatorów największych imprez, ale... wolę taką opcję niż w ogóle myśl o usunięciu Trackmanii z czołowych turniejów nie tylko w Polsce, ale i na świecie, a raczej każdy się ze mną zgodzi.
PS: Chciałbym odświeżyć mój pierwszy post. Mianowicie po rozmowie z Lecho chcę go przeprosić za to, iż odebrał wyżej wymieniony jako brednie, może niewystarczająco podkreśliłem, że są to tylko moje przemyślenia co do powodów napisania przez Lecho artykułu. Także przepraszam Lecho, następnym razem mocniej to zaznaczę, jeśli będę gdybać (jak powyżej ;P).