mistrzostwa polski w tmn

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

ok ok myslalem ze wyslalem :) spoko wieczorkiem to będzie :D
Wiecie ja popieram jakuba w 100% z tym ze nie ma co kantowac ;)
Jak narazie ze swojej strony nie oszukuje i tez nie przesylam nikomu swoich tras :) (a jak :P jeszcze mnie ktos na nich pokona ;) nie no swiry:P) Co do map to nie mam propozycji w koncu nie ja wybieram :) [POL] team wybiera, ja tylko mogę sugerowac :) Wiec mam sugestie a raczej prosbe byscie oblookali mapy Neocreeda na TMX, tylko to nie pisze się przez takie O tylko takie z kreseczka. wpisz sobie np w szukaniu tras GC4 to tam on ma 2 trasy, uwazam ze sa dobre wybor nalezy do was, psioczenie na wszystko nalezy do nas ;) Ale nie będę narzekal bo nie ma na co, pozdrawiam i np open your eyes to bardzo dobra mapa bo każdy ja zna ;)
Pozdrawiam :)

I ROBCIE TRASY NA MP ! :)
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
wiadp1
Pirat drogowy

mistrzostwa polski w tmn

Post by wiadp1 »

Ludzie strasznie panikujecie z tymi mapami. Ile wy chcecie się ich uczyć ? :)

A spekulacje, ze POL ma przewagę, bo będzie znało mapy wcześńiej są śmieszne. Ktoś przecież musi wybrać te trasy, no i wiadomo, że będzie miał trochę dłużej kontakt z tymi mapami, ale jakoś nie wierzę w to, że da mu to taką straszliwą przewagę podczas turnieju. Jak ktoś jest dobry i będzie miał dobre chęci i tak nauczy się map.

A poza tym i tak wyrgra nawro, który pogodzi wszystkich w ROUNDS :)
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

hehhehe wiadp1 szczerze mowiac kiedy pisalem o moim kandydacie do zwyciestwa również mialem na mysli nawro :) Ale ogolnie to mysle ze mistezostwa mimo tak wielkiego trudu organizacji, zalatwiania wszystkiego itd, będą wspaniala zabawa dla kazdego i w koncu każdy Polak sprawdzi siebie na tle innych na innym przeliczniku niz mylny czasami Ladder :)
Image

Toxic
Jeździ konno

mistrzostwa polski w tmn

Post by Toxic »

To może osoba / klan ktore będą wybieraly mapy nie maja prawa wystepu w mistrzostwach :wink: , w sumie to to cale wybieranie mozna by zrobić inaczej... zebrac powiedzmy 20 map, wrzucic je na forum i niech każdy zawodnik powiedzmy wybierze z nich po 5 map... ta lista będzie musiala być wyslana powiedzmy w przeciagu 3 dni od umieszczenia na forum. mapy których kandydatur będzie najwiecej zostana na MP... w ogole to witam po przerwie ;)

BTW. mozna by zrobić otwarte i zamkniete mistrzostwa Polski ;)
----------------------------------------------
Image
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

hmmmm mysle ze to tez dobry pomysl by, POL zamiast tych 9 customow dalo 15(20) i bysmy odrzucili te 6 gorszych :) Wtedy nikt niemoglby już nic nikomu zarzucic, w koncu wybralibyscie 15(20) map, wiec macie w turnieju te wszystkie ktore wybierzecie bo do turnieju idzie 9 :) A reszta również glosuje, to samo z Customami i POL Customami. Tylko nalezaloby wtedy ustalic sposob glosowania (moje propozycje co do tego na temacie o mapach do MP). Mysle ze ten sposob usatysfakcjonowalby kazdego, w koncu POL nie mieliby map których nie chca a mapy bylyby wybrane w demokratycznym glosowaniu :)
To sprawiedliwe rozwiazanie dla kazdej ze stron
Image

Jurek
Gangsta Mapper

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jurek »

Myślę, że niepotrzebnie wracamy do dyskusji na temat wyboru map.

Jakub powiedział (twardo :) ), że wybierze dobre mapy: Nadeo i customy zagraniczne.

Twoim zadaniem, Wally, jest wybranie polskich customów. Jak na razie to znasz je (i wszyscy je znamy) jedynie ze zdjęć. Chodziło mi o to, żeby umieścić te nowe trasy na TMX. Każdy mógłby je przetestować. Wyboru dokonujesz Ty sam - podobnie jak Jakub.
Wybrane trasy pakujecie podając link na forum odpowiednio wcześniej (tydzień czy dwa przed turniejem). Każdy chętny je sobie ściąga i trenuje - i nie ma dyskusji. Proste!
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

Co fakt to fakt. Przy dluzszym nawet tygodniowym treningu szanse się wyrownuja :)
Spoko men pozdrawiam, map nie chce wybierac sam bo zaraz będzie ze nie tak wybralem... Ale zobaczy się ;)
Pozdro Jurek :)
Image

Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

chyba ktos tu czegoś calkiem nie zrozumial.

jak by mialo być wedlug [POL], to by było 3/4 nadeo na 3/4 time attack.
postanowalismy jednak zrobić, 1/3 nadeo i 1/2 time attack, bo [CDD] i
#E-P tak chcieli, a za to [POL] wybiera tracki.
to jest chyba proste, czy nie?

a [CCD], #E-P i [POL] sa prowadzece druzyny w polsce, i poza tym pomagaja w organizacji.
wiec kto inny ma o tym decydowac?

@toxic
mozna by zrobić otwarte i zamkniete mistrzostwa Polski
nie zly pomysl!
jak zorganizujesz, chetnie gram na takich mistrzostwach.

@jurek
nie wally, alle voting decuduje o trackach polski.

jeszcze raz:
NIKOGO NIE ZMUSZAMY NA GRANIE W TYCH MISTRZOSTWACH.

nie ma się co klucic o trackach, mistrzem będzie ten który WSZYSTKIE tracki opanuje na maxa.
Jurek
Gangsta Mapper

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jurek »

@jurek
nie wally, alle voting decuduje o trackach polski.
Jak sobie wyobrażasz ten voting jeśli nikt tych tras nie przejechał ? Będziemy oceniać na podstawie obrazków? Mam nadzieję, że nie.
Śledziłem wcześniej temat i zrozumiałem, że ustaliliście, że Ty i Wally wybierzecie trasy tak jak napisałem.
NIKOGO NIE ZMUSZAMY NA GRANIE W TYCH MISTRZOSTWACH
Czyżbyście mieli za dużo chętnych?

PS. Wysłałem swoje zgłoszenie jak podałeś, ale skrzynka pocztowa odsyła mój mail. Czy możesz uwzględnić mój udział w MP:
Nick TMN: JUREK
Login TMN: JUREK
E-Mail: jurekm@dyskietka.pl
Kwalifikacje na: 1. custom, 2. polskie, 3. nadeo

I ostatnie zdanie: Jest mi wsio rawno. W końcu to tylko zabawa.
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

Jak sobie wyobrażasz ten voting jeśli nikt tych tras nie przejechał ? Będziemy oceniać na podstawie obrazków? Mam nadzieję, że nie.
Śledziłem wcześniej temat i zrozumiałem, że ustaliliście, że Ty i Wally wybierzecie trasy tak jak napisałem.
dziwnie sledziles, bo nigdy nie byla mowa o tym, ze wally będzie je wybieral, tylko zawsze mowilismy, ze będzie voting.
jak będzie wystarczajaco tras, wally da linki do trackow, i będzie voting.
Czyżbyście mieli za dużo chętnych?
nierozumie tego calkiem. co to znaczy za dużo? ile jest za dużo?
czy chcesz z tym pytaniem pokazac, ze nie stac nas na organizowanie turnieju, jak będzie za dużo chętnych?
mogę cie uspokoic, nie będzie problemow.
tu chodzi mi tylko o to, ze ludzia caly czas coś się nie podoba.
wiec jak jest tak strasznie, nikogo nie zmuszamy do gry.
PS. Wysłałem swoje zgłoszenie jak podałeś, ale skrzynka pocztowa odsyła mój mail. Czy możesz uwzględnić mój udział w MP:
mogę i chetnie to zrobie, ale proszę Ciebie, sproboj wyslac jeszcze raz, bo do tej pory wszystko doszlo jak ma być.
zkopiuj z glownej strony tmpl.info adres emailowy, i wyslij jeszcze raz.
I ostatnie zdanie: Jest mi wsio rawno. W końcu to tylko zabawa.
popieram na 100%!
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

;) Zabawa ze smaczkiem.

Dobra ja już co do turnieju wiem wszystko :) mogę powiedziec ze czekam na mapy, bo mamy już mapy kilku autorow :) A na pewno ktos dobry się jeszcze znajdzie :P pozdrawiam :)
Image

Toxic
Jeździ konno

mistrzostwa polski w tmn

Post by Toxic »

Mistrzostwa Polski albo mistrzostwa [POL] & friends.... pisząc teksty typu :
NIKOGO NIE ZMUSZAMY NA GRANIE W TYCH MISTRZOSTWACH

może się stać tak że to ta druga nazwa będzie prawidłowa.... pozdro...
Image
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

Mistrzostwa Polski albo mistrzostwa [POL] & friends....
ja KAZDEGO chetnego serdecznie zapraszam na te mistrzostwa.

napisalem to, bo bylem lekko wnerwiony przez to, ze prawie kazdemu coś się nie podoba.

...reguly nie dobre...trasy nie dobre...terminy nie dobre...

mialem wrazenie, ze niektorzy umia tylko krytykowac, i nie zdaja sobie z tego sprawy, jaka to jest trudna praca organizowac taki turniej.

trzeby zalatwic serwery, napisac reguly, zrobić strone, czytac emaile, odpowiadac na pytania...

wiec jak moja robota jest taka straszna, to nikogo nie zmuszam na gre w tym turnieju.

to był jedyny powod, czemu tak napisalem, wszystkich innych, i nawet tych, ktorzy tylko umia krytykowac, jak już wyzej napisalem, serdecznie zapraszam, ale nie zmuszam, jak maja się meczyc.

@toxic
niewiem czy dobrze robisz piszec takie rzeczy, no ale jest to chyba normalne, ze zawsze ktos tam coś chce zepsuc.
mam nadzieje, ze ty tez będziesz bral udzial w tym turnieju, bo dalej w to wieze, ze będzie nie zla zabawa.
Toxic
Jeździ konno

mistrzostwa polski w tmn

Post by Toxic »

Ja to nie powiedziałem z zamiarem psucia czegoś bo w sumie rozumiem że ktoś musi zorganizowac te MP, a latwe to nie jest, zreszta moj post o wyborze map tez nie mial na celu wprowadzenia jakiegoś haosu, to byla tylko alternatywa dla kogos kto te mapy zbiera. Mi generalnie jest zupełnie obojetne na jakich mapach to będzie ( no byleby nie mapy nadeo poniżej H ) jeśli oczywiście bedą one odpowiednio wczesniej pokazane i udostepnione graczom. Reguły i terminy zawsze mozna jakoś pogodzić. Poprostu ktos powinien to wszystko sprawiedliwie podsumować dać na forum jakieś konkretne propozycje po zebraniu wszystkich opcji i pozwolić graczom to ocenić, licząc się oczywiście z krytyką bo wszystkich zadowolić się nie da. Złość jest tu absolutnie zbędna. Ja tylko czekam kiedy dostane mapki w swoje łapki :lol: bo i tak jestem najlepszy i nikt ze mna szans nie ma :D:D:D 8) ...pozdro...
Image
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

Poprostu ktos powinien to wszystko sprawiedliwie podsumować dać na forum jakieś konkretne propozycje po zebraniu wszystkich opcji i pozwolić graczom to ocenić
wlasnie to już robilismy, polecam przeczytac caly topic (trzeba miec trochę czasu). jest już powyzej 130 postow, a to się nigdy nie zkonczy, jak będziemy caly czas dyskutowac.

na pewno będą tracki nadeo poniżej H w kwalifikacjach na nadeo,
bo nie każdy ma takie zajexxxte umiejetnosci jak ty, toxic :)

wiemy ze wygrasz, ale daj nam chociasz sprobowac :)
Toxic
Jeździ konno

mistrzostwa polski w tmn

Post by Toxic »

No cóż skoro będą mapki poniżej H to będę musial odkurzyć te pozycje :) bleby nie te 3 sekundowe ;) w ostateczności mogę wam dać sprobować a co mi tam, znajcie moje dobre serce :D szkoda ze ja w ogole nie znam się na robieniu mapek bo bym coś skrobnal ale już nie będę się uczyl tak na szybko ;) pozdro... 8)
Image
Yard
Emerytowany Admin

mistrzostwa polski w tmn

Post by Yard »

nie chce za bardzo odgrzewac tej dyskusji, wszystko zostalo praktycznie ustalone, jak mnie nie było, ale patrzac na liczbe zarejestrowanych osob mysle, ze liczbe osob w finale rounds mozna by zmniejszyc liczbe osob, ktore awansuja do finalu, bo tak jak zauwazyl wiadp, 30 osob w rounds, to może być tragedia, chyba ze ktos testowal już serwery, na których mielibysmy grać, czy wytrzymaja takie obciazenie.
mysle ze 15-18 osob na final brzmi rozsadniej
poza tym jeśli zarejstruje się okolo 50 osob, to trzeba liczyc, ze pewnie przynajmniej 10ciu coś wypadnie, a wtedy będziemy mieli 40 osob do kwalifikacji, z których 30 wchodzi do finalu, a to może obnizyc poziom rywalizacji w kwalifikacjach (dobrzy gracze awansuja pewnie nawet bez treningu)
no i jeszcze jedno: przydaloby się wypisac gdzies ostateczna wersje zasad i terminow, bo przegrzebywanie się przez ten watek jest bardzo czasochlonne, szczegolnie czytajac odrzucone dawno propozycje
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

ok 20 to rozsadna propozyja ale z 3 eliminacji nie mamy tego jak podzielic. Proponuje 18 lub 21 ;)
Pozdrawiam
Image

Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

proszę się nie martwic, ja wszystko rozsadnie ustawie.
reguly i terminy dokladne dam parę dni po ostatnim terminie rejestracji.
jak będzie okolo 50 rejestracji, to na pewno w finalach nie będą grali 24.
pozdro
Yard
Emerytowany Admin

mistrzostwa polski w tmn

Post by Yard »

tak, ale mysle, ze jeśli bys napisal ładnie zasady i terminy, to ludzie by się bardziej chcieli zapisywac, niz na mistrzostwa, o których wiedza tyle, ze one się odbeda i musza się przekopac przez dluuugi watek, zeby znalezc wiecej informacji ;)
Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”