W sumie to nie żaden problem i mi to nie przeszkadza, ale może jednak ktoś wie co z tym fantem zrobić
Rozjaśnianie ekranu.
Rozjaśnianie ekranu.
Otóż właśnie. Ci którzy grali w CS'a i używali np. Gamma Adjuster wiedzą ocb. Kiedy zrzucam TM do okienka, mam wtedy przyjemne dla oka kolorki, jasne, takie jak lubię. Ponieważ mam ciemny monitor, musiałem sobie rozjaśnić go w opcjach karty graficznej. I większość gier jakie miałem w tym czasie miała te same odcienie co pulpit itp. Natomiast po wrzuceniu TM na pełny ekran, powracają ciemniejsze kolory. W konfiguracji TM nie ma nigdzie opcji dotyczących 'jasności' ekranu, a Gamma Adjuster wykorzystywany w CS'ie tutaj nie daje sobie rady 
W sumie to nie żaden problem i mi to nie przeszkadza, ale może jednak ktoś wie co z tym fantem zrobić
Bo wolałbym takie jaśniejsze kolory ^^
Rozjaśnianie ekranu.
mozesz grać w oknie
wg mnie w oknie jest wygodniej gdyz masz pod kontrola cały pulpit
np łatwieszy dostep do komunikatora itd.
Rozjaśnianie ekranu.
To jest jakieś rozwiązanie, ale niestety w oknie fps'y mi spadają do ok. 10 
Rozjaśnianie ekranu.
Korekcja kolorów,gamma itp w ustawieniach karty graficznej i po sprawie.
EDIT:
Ewentualnie wyłącz oświetlenie, wtedy wszystko ładnie widać.
Zaawansowane->kompatybilność.
EDIT:
Last edited by =VND= on 12 November 2008, 22:16, edited 1 time in total.
Rozjaśnianie ekranu.
No właśnie o to chodzi, że mam to wszystko zmienione w opcjach karty graficznej, bo pulpit jaśniutki, ładny itd., a włączając TM te opcje tak jakby się wyłączają ^^
Wiem też, że można rozjaśnić całkiem monitor rozbierając go i przekręcając coś w środku, ale z tym nie chcę się bawić
Edit:
Wiem też, że można rozjaśnić całkiem monitor rozbierając go i przekręcając coś w środku, ale z tym nie chcę się bawić
Edit:
Spróbowałem, ale nic się nie zmieniło :?=VND= wrote:EDIT:
Rozjaśnianie ekranu.
nie wiem jak z radeonami ale przy nvidii w panelu mozesz dla kazdej aplikacji osobne ustawienia ustawic. spróbuj osobno dla tmnf

hyhy
Rozjaśnianie ekranu.
Dzięki za pomoc, ale właśnie rozwiązałem problem
Otóż ustawiłem co prawda już dawno rozjaśnianie monitora, ale.. o tu:

Ekhm.. a druga część była na tyle skomplikowana, że trzeba było.. rozwinąć listę..

Już można się smiać
Nie wiem jak można to było przeoczyć...
Można zamknąć.

Ekhm.. a druga część była na tyle skomplikowana, że trzeba było.. rozwinąć listę..

Już można się smiać
Nie wiem jak można to było przeoczyć...
Można zamknąć.
-
FlyeThemoon
- Jeździ konno
Rozjaśnianie ekranu.
Ja wiem co zrobić
(mam nadzieje że nie masz za złe
)
więc tak, czy masz inne gry ? jeśli tak to nich rozjaśnij gamme (czy tam co jest) potem alt i tab, i potem włącz Trackmanię i zobacz czy są jakieś zmiany, nie jestem pewien czy nie ma przez to lagów, bo jak ja jeżdzę w taki sposób chyba nie ma, dla przykładu.
Włączam Soldata 1.4.2 w nim rozjaśniam ekran, potem klawisz windy, i uruchamiam trackmanię i jest git.
więc tak, czy masz inne gry ? jeśli tak to nich rozjaśnij gamme (czy tam co jest) potem alt i tab, i potem włącz Trackmanię i zobacz czy są jakieś zmiany, nie jestem pewien czy nie ma przez to lagów, bo jak ja jeżdzę w taki sposób chyba nie ma, dla przykładu.
Włączam Soldata 1.4.2 w nim rozjaśniam ekran, potem klawisz windy, i uruchamiam trackmanię i jest git.
- Ludwik
- Zaczyna szaleć na ulicach
Rozjaśnianie ekranu.
Po pierwsze odpalanie innej gry w czasie grania w TM nie ma sensu bo zmiejsza to ilosc fps. Po drugie Maybe rozwiazal już problem wiec po co spamować