Rozjaśnianie ekranu.

Locked
Maybe.
Pirat drogowy

Rozjaśnianie ekranu.

Post by Maybe. »

Otóż właśnie. Ci którzy grali w CS'a i używali np. Gamma Adjuster wiedzą ocb. Kiedy zrzucam TM do okienka, mam wtedy przyjemne dla oka kolorki, jasne, takie jak lubię. Ponieważ mam ciemny monitor, musiałem sobie rozjaśnić go w opcjach karty graficznej. I większość gier jakie miałem w tym czasie miała te same odcienie co pulpit itp. Natomiast po wrzuceniu TM na pełny ekran, powracają ciemniejsze kolory. W konfiguracji TM nie ma nigdzie opcji dotyczących 'jasności' ekranu, a Gamma Adjuster wykorzystywany w CS'ie tutaj nie daje sobie rady ;)

W sumie to nie żaden problem i mi to nie przeszkadza, ale może jednak ktoś wie co z tym fantem zrobić ;) Bo wolałbym takie jaśniejsze kolory ^^
Voj4k
Admin

Rozjaśnianie ekranu.

Post by Voj4k »

mozesz grać w oknie :D wg mnie w oknie jest wygodniej gdyz masz pod kontrola cały pulpit :D np łatwieszy dostep do komunikatora itd.
Maybe.
Pirat drogowy

Rozjaśnianie ekranu.

Post by Maybe. »

To jest jakieś rozwiązanie, ale niestety w oknie fps'y mi spadają do ok. 10 :roll:
=VND=
Doświadczony driver

Rozjaśnianie ekranu.

Post by =VND= »

Korekcja kolorów,gamma itp w ustawieniach karty graficznej i po sprawie.

EDIT:
Ewentualnie wyłącz oświetlenie, wtedy wszystko ładnie widać.
Zaawansowane->kompatybilność.
Last edited by =VND= on 12 November 2008, 22:16, edited 1 time in total.
Maybe.
Pirat drogowy

Rozjaśnianie ekranu.

Post by Maybe. »

No właśnie o to chodzi, że mam to wszystko zmienione w opcjach karty graficznej, bo pulpit jaśniutki, ładny itd., a włączając TM te opcje tak jakby się wyłączają ^^

Wiem też, że można rozjaśnić całkiem monitor rozbierając go i przekręcając coś w środku, ale z tym nie chcę się bawić :)

Edit:
=VND= wrote:EDIT:
Ewentualnie wyłącz oświetlenie, wtedy wszystko ładnie widać.
Zaawansowane->kompatybilność.
Spróbowałem, ale nic się nie zmieniło :?
=VND=
Doświadczony driver

Rozjaśnianie ekranu.

Post by =VND= »

Ustaw tak:
Image
Twist
Zaczyna szaleć na ulicach

Rozjaśnianie ekranu.

Post by Twist »

nie wiem jak z radeonami ale przy nvidii w panelu mozesz dla kazdej aplikacji osobne ustawienia ustawic. spróbuj osobno dla tmnf
ImageImage

hyhy
Maybe.
Pirat drogowy

Rozjaśnianie ekranu.

Post by Maybe. »

Dzięki za pomoc, ale właśnie rozwiązałem problem :) Otóż ustawiłem co prawda już dawno rozjaśnianie monitora, ale.. o tu:

Image

Ekhm.. a druga część była na tyle skomplikowana, że trzeba było.. rozwinąć listę..

Image

Już można się smiać :roll:

Nie wiem jak można to było przeoczyć...

Można zamknąć.
FlyeThemoon
Jeździ konno

Rozjaśnianie ekranu.

Post by FlyeThemoon »

Ja wiem co zrobić :D (mam nadzieje że nie masz za złe :D)

więc tak, czy masz inne gry ? jeśli tak to nich rozjaśnij gamme (czy tam co jest) potem alt i tab, i potem włącz Trackmanię i zobacz czy są jakieś zmiany, nie jestem pewien czy nie ma przez to lagów, bo jak ja jeżdzę w taki sposób chyba nie ma, dla przykładu.

Włączam Soldata 1.4.2 w nim rozjaśniam ekran, potem klawisz windy, i uruchamiam trackmanię i jest git.
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

Rozjaśnianie ekranu.

Post by Ludwik »

Po pierwsze odpalanie innej gry w czasie grania w TM nie ma sensu bo zmiejsza to ilosc fps. Po drugie Maybe rozwiazal już problem wiec po co spamować :P
Locked

Return to “Rozwiązane problemy”