Oscar Awards

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)

Kto zdobędzie najwięcej Oskarów ?

Black Swan
3
11%
The Fighter
3
11%
Inception
13
48%
The Kids Are All Right
1
4%
127 Hours
0
No votes
The Social Network
5
19%
True Grit
1
4%
Winter's Bone
1
4%
Kto? inny ?
0
No votes

Total votes: 27

oddowicz
Team Poland

Oscar Awards

Post by oddowicz »

Inception - Zajebisty film. Zajebisty scenariusz. Ostatnio Leo występuje w samych dobrych filmach np. Infiltracja, Wyspa Tajemnic (Najbardziej niedoceniony film by Iam z którym się zgadzam) zajebisty chwyt z ostatnim ujęciem, dzięki wolnej interpretacji jeszcze długo ludzie będą o tym filmie mówić. O muzyce nie wspomne, po raz kolejny Hans Zimmer potwierdzil, że jest the best from the best i oskara mu za to ;f

The Social Network - Film ciekawy, ale spotykamy się tu z już dobrze nam znaną historią czyli człowiek, przyjaźń kontra wielki pieniądze. Podobała mi się gra Jesse'ego Eisenberga

Mark Zuckerberg urodzony 14 maja :D wiedziałem że coś mnie z nim łączy ^^

King's Speech - nie przepadam za filmami historycznymi, ale jakoś dotrwałem do końca. Okropnie mnie nudził. Podobał mi tylko niecodzienny przypadek głownego bohatera i sposób kręcenia filmu, np bliskie ujęcia twarzy, tworzyło to jakoś swój klimat. Imo nie zasluguje na oskara

Black Swan - Dziś mam zamiar obejrzeć
The Fighter - jeszcze nie oglądalem
The Kids Are All Right - jeszcze nie oglądałem
127 Hours - jeszcze nie oglądałem
True Grit - jeszcze nie oglądałem
Winter's Bone - jeszcze nie oglądałem :D

Toy Story 3 - kolejny film który pokazuje najnowsze możliwości graficzne, nic poza tym.

W ankiecie brakuje King's Speech
Image Image
iam
Admin Mniejszy

Oscar Awards

Post by iam »

Oddo wiem, że brakuje - ale z tego, co widzę ludzie tutaj dali się nabrać na to, że Incepcja wygra cokolwiek poza może efektami i innymi technicznymi. Więc głosowanie tak czy siak nic nie daje.

Dzisiaj, jeśli uda mi się to zobaczę Winter's Bone oraz True Grit, by mieć już całość filmów na oskary, potem podam kogo z nominacji widziałbym w roli zwycięzców.
Jack Bauer
Moderator

Oscar Awards

Post by Jack Bauer »

iam wrote:Oddo wiem, że brakuje - ale z tego, co widzę ludzie tutaj dali się nabrać na to, że Incepcja wygra cokolwiek poza może efektami i innymi technicznymi.
Ha ha ha! Fajny żart, naprawdę fajny. Scenariusz z wszystkich tutaj wymienionych filmów jest najlepszy. Co prawda, w kwestiach technicznych będzie walka pomiędzy Incepcją i Toy Story 3, ale scenariusz też jest rewelacyjny. Z wszystkich nominowanych filmów jest najbardziej innowacyjny.

Teraz Antyfani Incepcji - wrzucajcie mi, czekam :D
Image
Abszt
Pirat drogowy

Oscar Awards

Post by Abszt »

Incepcja to dobry film, ale tylko tyle. Jest to na pewno najbardziej przereklamowana produkcja z jaką się spotkałem. Myślałem, że będzie naprawdę rewelacja, ale dostałem po prostu tylko dobry film. Winter's Bone był niezły, miał fajne zdjęcia i klimat. Reszty nie oglądałem jeszcze, ale jakoś mnie nie zachęcają (poza Prawdziwym Męstwem i 127 godzin).
Jakoś rok 2010 w porównaniu do 2009 pod względem fajnych filmów jest zdecydowanie gorszy...
Dla mnie dobrymi a nawet rewelacyjnymi filmami z 2010 roku były np Wyspa Tajemnic, Black Death, Wściekłość, Unthinkable czy A-jeo-ssi etc.
Jack Bauer
Moderator

Oscar Awards

Post by Jack Bauer »

No fakt, Wyspa tajemnic bez żadnej nominacji, szkoda.

poczytajcie, hmm...
http://www.filmweb.pl/news/%22The+Socia ... zami-70047

Btw. nie idzcie na skyline :D
Image
Tvn
Doświadczony driver

Oscar Awards

Post by Tvn »

Zbakany wrote:No fakt, Wyspa tajemnic bez żadnej nominacji, szkoda.

poczytajcie, hmm...
http://www.filmweb.pl/news/%22The+Socia ... zami-70047

Btw. nie idzcie na skyline :D
hyhyhy.
wczoraj własnie na nim byłem ;p
nie najgorszy, efekty nawet, ale zakończenie jakieś takie dziwne :P
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Oscar Awards

Post by Jakub »

- kings speech 6/10

ze wzgledu na aktorow, super.
jednak na film dwugodzinowy, jakajacy się krol anglii jest jak dla mnie trochę za slaby temat.
film robil się interesujacy wtedy, kiedy tematyzowal podeiscie krola do "normalnego" czlowieka i odwrotnie. robil to jednak dużo za zadko i za mało gleboko.
także nie jestem pewny, czemu krolowi na koncu udalo się, co mu się udalo. nie mowie co, bo nie chce spoilerowac. nie widze jakieś specialnej ewolucji w jego charakterze typu przyblizenie się do ludu czy coś.
otworzyl się trochę do mauczyciela, tak, ale to jest jak dla mnie trochę za mało.

przed true grit moim faworytem osobistym dalej sa wiec 127 hours (za emocje), black swan (za artystyczny caloksztalt) i winters bone (za najlepsze charaktery i okolice).
Jakub

Oscar Awards

Post by Jakub »

i niech ktos zmieni nazwe tematu, bo nie ma czegoś takiego jak oskary, sa tylko oscary, jak już :)
Jakub

Oscar Awards

Post by Jakub »

jeszcze tylko parę godzin, ale już jestem podniecony :)
Jack Bauer
Moderator

Oscar Awards

Post by Jack Bauer »

Za to w malinach już wszystko wiadomo. Bez niespodzianek. Niedługo Stallone powinien dostać Złotą Malinę za całokształt twórczości. 30 nominacji i 8 wygranych :)
Image
Jack Bauer
Moderator

Oscar Awards

Post by Jack Bauer »

Ja tylko do nagród, skomentuje wg. moich odczuć.

Jest jednak jakaś sprawiedliwość na tym świecie i Akademii Filmowej. Jestem zadowolony, że po 4 Oskary dostali "Jak zostać królem" i "Incepcja". Pierwszy zgarnął wszystkie najważniejsze wyróznienia, natomiast Incecja, jak można było zakładać, w kategoriach technicznych nie miała sobie równych. Social Network z 3 statuetkami, ale ten film jest wybitny tylko z powodu muzyki. Fighter zgarnął statuetki za role drugoplanowe. Cieszę się, że wreszcie Bale coś dostał :).

To chyba rekord, że Prawdziwe męstwo miało 10 nominacji i nic nie dostało.
Image
iam
Admin Mniejszy

Oscar Awards

Post by iam »

Jak Zostać Królem nie powinno zgarnąć za Reżyserię Oscara... Nolan, Fincher, Aronofsky - do nich Hooper się nie umywa, a kto mi powie, że JZK było lepiej wyreżyserowane niż Black Swan czy Incepcja ? No proszę Was... To była największa pomyłka Akademii. Poza tym kolejnym błędem Oscar dla Alicji w... No cóż, nic nie poradzę. Kolejnym ogromnym błędem było nie danie JAKIEJKOLWIEK nominacji Shutter Island, ja osobiście nominowałbym za drugoplanową rolę męską, za pierwszoplanową również. Ale nie będę się spierał z "autorytetem Akademii" (w której skład wchodzą Eminemy i inne geniusze)
Jack Bauer
Moderator

Oscar Awards

Post by Jack Bauer »

Moim skromnym zdaniem najlepszym filmem tego rozdania było "Do szpiku kości". Pesymizm aż się wylewa z ekranu. Nie pokazuje pięknego świata snu oraz perypetii króla, ale prawdziwe życie.

Zgadzam się z Iam, że Shutter Island zasłużył chociażby za rolę pierwszoplanową. Znowu pominięto DiCaprio, który zagrał tam fantastyczną rolę. Niestety komercja coraz bardziej wpływa na decyzje Akademii.
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”